Noutăți și comunicate

Ordinul Negru si Gerrar vor sustine concerte in Cluj-Napoca, Bucuresti si Sibiu

4 - 6 mai 2023
Ordinul Negru si Gerrar vor sustine concerte in Cluj-Napoca, Bucuresti si Sibiu
Ordinul Negru și Gerrar vor susține 3 concerte in perioada 4 - 6 mai 2023. Pe 4 aprilie ii puteti prinde in Flying Circus din Cluj-Napoca, pe 5 mai în Club Quantic din București, iar pe 6 mai in Rock N' Bike din Sibiu.


Informații despre eveniment

Ordinul Negru (Timisoara)
www.facebook.com/ordinulnegru
Intotdeauna o aparitie discreta, dar cu o activitate prodigioasa, de aproape 20 de ani, timp in care au fost lansate nu mai putin de opt albume de studio, plus mai multe EPuri si split EPuri, Ordinul Negru este probabil una dintre cele mai inspirate trupe black metal pe care scena autohtona le poate oferi in acest moment.
Cu o activitate live mai degraba sporadica, trupa va sustine la inceputul lunii mai 2023 un mini-turneu romananesc cu concerte la Cluj, Sibiu si in capitala. Ordinul Negru n-a mai ajuns la Bucuresti din celalalt ev, pre-pandemic, concertul de pe 5 mai fiind singura oportunitate pentru a putea fi vazuti live in capitala in 2023.
Conceptul trupei este de a cauta esența întunecată a lucrurilor, de a celebra manifestările oculte și a conduce comportamentele umane către necunoscut. Muzical trupa prezinta Black Metal atmosferic inspirat din valorile clasice ale genului, dar si de noul val post-black cu valente atmosferice sinistre.
Line-up:
  • Fulmineos (Katharos XIII, Argus Megere, ex. Negura Bunget) - guitars, vocals
  • Urmuz (Nocturn, Vokodlok, ex-Syn Ze Șase Tri) - guitars, vocals
  • Putrid (Dordeduh, Sincarnate, The Thirteenth Sun) - drums, bass
Gerrar (Bucuresti)
www.facebook.com/GerrarOfficial
Cea mai interesanta si perseverenta trupa a noului val de metal extrem, trupa Gerrar a reusit sa se impuna rapid in mentalul colectiv al scenei locale, aparitiile lor explozive, inspirate atat muzical, cat si la nivelul imaginii din etica black metalului traditional pozitionandu-I direct in elita black metalului autohton.
Trupa aparuta in 2020, poate fi considerata un produs pandemic, asa cum infectios este si materialul lor de debut, EP-ul autointitulat lansat in primele zile din 2021. Cu compozitii simple, macabre si ostile, bine structurate si suficient de armonice pentru publicul mai putin avizat, Gerrar a recidivat recent cu un nou single ‘Dust & Bones’ care, fara sa surprinda prin viteza, etaleaza prin onestitatea interpretarii si prin talentul de a introduce pe fundalul tempourilor medii scurte pasaje melodioase, alaturi de voci crude, in tonuri aspre.
Gerrar se alatura turneului sustinut de Ordinul Negru, acesta fiind si primul turneu din cariera scurta, dar intensa, a trupei.
ACCES GENERAL (in avans sau direct la intrare) : 50 lei

Vinerea Neagra este un proiect curatorial coordonat de Axa Valaha Productions si Din Intunerec, care isi propune sa prezinte publicului autohton cele mai interesante trupe locale si regionale afiliate genurilor extreme. In vremuri tulburi, viitorul este si ramane local.


Evenimente recomandate

Top