Noutăți și comunicate

Doar doua zile pana la startul editiei #ARTmaniaFestival 2022

20 iulie 2022
Doar doua zile pana la startul editiei #ARTmaniaFestival 2022
Vineri, 22 iulie 2022, incepand cu ora 17:00, se deschid portile celei de-a 15 bis editii a festivalului ARTmania, o editie aniversara ce aduce fanilor muzicii si artelor 3 zile de concerte, 14 trupe internationale si din Romania si o serie de evenimente culturale, de activari creative si de premii.

La ARTmania Festival 2022, fanii ii vor putea asculta in Piata Mare din vechea cetate a Sibiului pe unii dintre cei mai apreciati artisti ai momentului: Mercyful Fate, Meshuggah, Transatlantic, Testament, Cult of Luna, Leprous, The Pineapple Thief, Stoned Jesus, The Vintage Caravan completate de Alternosfera, Bucovina, Dordeduh, Taine si de tanara trupa sibiana Revolver.

ARTmania Festival si Carturesti lanseaza raftul „CarturESTI de nesupus” pentru pasionatii de lectura
2. Doar doua zile pana la startul editiei #ARTmaniaFestival 2022
Cum nu exista muzica fara curiozitate, arta fara stiinta si viata fara intrebari, ARTmania propune participantilor la festival raftul online “CarturESTI de nesupus” ( https://carturesti.ro/raft/raftul-artmania-2022-1191931 ): o colectie de carti pentru mintile libere, care sunt gata sa zboare pe aripile imaginatiei.

De la H. G. Wells al Neil Gaiman, si de la Anthony Bourdain la Ozzy Osbourne, vor pasi pe urmele “rebelilor” si vor explora povestile pe care le-au trait, imaginat sau documentat, evadand din inchisoarea dogmelor si depasind viziunile celor care spun „nu se poate”. Cunoasterea naste imaginatie, iar imaginatia este de nesupus.

Iubitorii de literatura au reducere de 20%, in perioada 15 iulie-15 august 2022, la achizitionarea online a titlurilor din raftul „CarturESTI de nesupus” daca folosesc codul ARTMANIA2022.

La zona Carturesti din festival: ARTmaniacii amatori de lectura se vor putea relaxa si citi dintre titlurile aduse de Carturesti in acest spatiu si vor putea cumpara din oferta bogata de carti pe care prietenii de la Carturesti o vor pune la dispozitie.

De asemenea, ARTmaniacii vor avea posibilitatea de a cumpara o serie de albume ale trupelor de la festival, aduse special de Carturesti pentru eveniment.
3. Doar doua zile pana la startul editiei #ARTmaniaFestival 2022Seminar de fotografie sustinut de Miluta Flueras

Participantii la festival pasionati de fotografie pot afla mai multe despre incadratura, expunere, compozitie si despre cum poti face poze reusite chiar si cu telefonul, de la unul dintre cei mai cunoscuti fotografi de evenimente de la noi: Miluta Flueras.

Seminarul va avea loc sambata, 23 iulie 2022, cu incepere de la ora 10:00 in sala de proiectii multimedia din Casa Albastra a Muzeului Brukenthal din Piata Mare (Piata Mare nr. 5, Sibiu). Participarea este gratuita pentru participantii la ARTmania in baza bratarii de festival, in limita locurilor disponibile.

Expozitii, activitati de lectura, vizite la muzee si proiectii de filme. Pentru ca experienta culturala sa fie completa, intre concerte, studentii cu bratara de festival vor putea vizita gratuit expozitii special pregatite cu ocazia ARTmania si vor avea acces in spatiile expozitionale ale Complexului National Muzeal ASTRA - detalii complete aici.

De asemenea, cinefilii vor putea viziona gratuit, in limita locurilor disponibile, filme premiate international, oferite de Biblioteca Judeteana ASTRA. Acestea vor fi proiectate in zilele de sambata (23 iulie) si duminica (24 iulie), in Casa Albastra a Muzeului Brukenthal din Piata Mare (Piata Mare nr. 5, Sibiu).



Reguli generale de acces la ARTmania Festival 2022 pentru publicul larg

Acces

Accesul publicului in perimetrul festivalului va putea fi facut in cele trei zile de festival (22, 23 si 24 iulie 2022), in intervalul orar 17:00 - 00:00. Maratonul concertelor de pe scena principala din Piata Mare va incepe in fiecare zi de la ora 19:00.

Pentru a intra in spatiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie sa prezinte in momentul accesului pe portile festivalului un bilet, un abonament sau o invitatie valabila care poate fi folosita de o singura persoana, o singura data.

Acestea vor fi preschimbate in bratara de acces in momentul intrarii in zona de festival si permit intrarea doar in zona de concerte si la evenimentele conexe ARTmania Festival.

Biletele/ abonamentele/ invitatiile se pot preschimba in bratari si la centrul de informare a festivalului, ce va fi deschis pe toata durata evenimentului. Info Point-ul ARTmania Festival, va fi amplasat fata in fata cu Muzeul National Brukenthal, din Piata Mare, Sibiu si va functiona in fiecare zi de festival, intre orele 12:00 – 00:00 (22-24 iulie 2022).

Purtarea bratarii este obligatorie pe toata durata festivalului, iar aceasta va fi verificata, atat la intrarea in festival, cat si in interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea bratarii anuleaza dreptul de participare si accesul posesorului in festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achizitionarea unui nou bilet si preschimbarea acestuia intr-o noua bratara. Bratarile nu sunt transmisibile catre o alta persoana si permit accesul doar in zonele marcate corespunzator.

Participantii la ARTmania Festival sunt obligati sa se supuna controlului corporal sumar si sa permita controlul bagajelor. Participantii trebuie sa detina asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada varstei legale.

Este interzis accesul cu bagaje de mari dimensiuni, ghiozdane sau rucsaci voluminosi. Dimensiunile acceptate pentru bagaje sunt 21 cm (lungime) x 29 cm (inaltime) x 12 cm (latime).

Organizatorii isi rezerva dreptul de a interzice accesul persoanelor violente, aflate intr-o stare avansata de ebrietate sau a participantilor sub 16 ani neinsotiti de un adult. De asemenea, organizatorii isi rezerva dreptul de a nu permite accesul in festival celor care refuza controlul de securitate sau persoanelor care sunt suspecte de punerea in pericol a celorlalti participanti sau a bunei desfasurari a festivalului.

Copiii cu varste de pana la 12 ani impliniti au acces gratuit in perimetrul festivalului daca sunt insotiti de un parinte/ tutore legal cu un bilet/ abonament valid, un act doveditor al varstei copilului si acordul parental (declaratia pentru minori) completat si semnat de catre parinte/ tutore legal. Acordul parental poate fi descarcat de pe website-ul festivalului, in sectiunea de Regulament festival, document accesibil pe urmatorul link: declaratia pentru minori

Accesul tinerilor participanti cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani se realizeaza in baza unui bilet valid si este permis doar daca sunt insotiti de o persoana adulta cu un bilet valid si de acordul parental (declaratia pentru minori) completat si semnat de catre parinte/ tutore legal. Acordul parental poate fi descarcat de pe website-ul festivalului, in sectiunea de Regulament festival, document accesibil pe urmatorul link: declaratia pentru minori.

Parintii sau insotitorii sunt responsabili pentru siguranta copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandata purtarea castilor de protectie sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Organizatorii nu incurajeaza prezenta copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu carucioare pentru copii. Exceptie fac doar carucioarele pentru persoane cu dizabilitati.

Doar persoanele de peste 18 ani au dreptul sa achizitioneze alcool, de aceea este obligatoriu ca participantii sa prezinte, la cerere, un act de identitate valid.

Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticla (inclusiv sticle de parfum sau de crema) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoaparare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de bautura, scaune, normale sau pliabile, banner-e sustinute de bete, lasere, lampioane chinezesti, carucioare, skateboard-uri, trotinete, biciclete, motociclete etc., umbrele/ umbrele pliabile (recomandam utilizarea pelerinelor de ploaie) si orice fel de substante interzise prin lege. Accesul cu medicamente este permis doar in baza retetei medicale aferente.

De asemenea, este interzis accesul cu substante ilegale sau alte materiale care pot fi considerate periculoase pentru buna desfasurare a evenimentului sau care pot pune in pericol buna stare a participantilor.

Accesul cu animale de companie nu este permis in perimetrul festivalului.

Precizari pentru pasionatii de fotografie. Este permis accesul cu aparate de fotografiat de orice fel, inclusiv DSLR profesional.

Accesul persoanelor care au aparate foto DSLR se va face doar prin intrarea in festival dinspre Nicolae Balcescu (prin poarta dinspre Nicolae Balcescu).

Va ramane interzis accesul cu orice fel de trepiede, blitz-uri detasabile, aparate de filmat si alte accesorii, in special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare in incinta festivalului sau lasarea lor in grija altor persoane ramane in raspunderea exclusiva a proprietarului.

Fotografierea este permisa numai fara blitz si fara a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenti la festival.

Este interzis accesul cu mancare si bautura in zona de festival. ARTmania Festival va pune la dispozitia participantilor o zona de food special amenajata, care va functiona pe intreaga durata a evenimentului. Cei sositi in Piata Mare din Sibiu se vor putea bucura de spatii dedicate preparatelor culinare si bauturilor.

Plata cu cardul TAG Payvent

La ARTmania Festival 2022, achizitionarea de mancare si de bautura in interiorul festivalului se va face cu cardurile TAG Payvent, parte a unui sistem de plata confortabil, cashless. Astfel, la baruri sau la rulotele cu mancare participantii la festivalul ARTmania vor putea plati doar cardul de plata Payvent Tag, nu cu numerar sau cu un card bancar.

Cardurile TAG Payvent nu vor fi valabile la punctele de merchandise ale festivalului, aici plata efectuandu-se cu card bancar sau numerar.

Cardul de plata este disponibil la punctele de incarcare (TOP-UP Towers) semnalizate in cadrul evenimentului. Cardul poate fi incarcat folosind numerar sau un card bancar, iar emiterea lui este gratuita.

Cum se foloseste cardul. Cardul TAG Payvent asigura o modalitate de plata fara numerar, rapida si simpla. Atunci cand se doreste realizarea unei plati, utilizatorul trebuie doar sa atinga terminalul de citire cu cardul sau.
Suma minima ce poate fi incarcata pe card este de 10 lei, iar cea maxima este de 1.000 de lei, soldul cardului putand fi incarcat numai in Lei.

Ridicare Carduri TAG Payvent, modalitati de incarcare si de recuperare sold.

Preluare si incarcare. Cardurile TAG Payvent vor fi preluate gratuit si incarcate la punctele de incarcare semnalizate in acest sens (punctele “TOP-UP Tower” din perimetrul festivalului). Acestea vor functiona in urmatorul interval orar:
  • Vineri (22.07.2022): 13:00 - 01:00
  • Sambata (23.07.2022): 13:00 - 01:00
  • Duminica (24.07.2022): 13:00 – 01:00
Soldul poate fi reincarcat in orice moment al evenimentului, putandu-se folosi numerar sau card pentru incarcare/ reincarcare (in lei).

Verificare sold. Soldul disponibil poate fi verificat folosind terminalele de citire existente la punctele de vanzare de mancare si bautura. Verificarea soldului se face prin atingerea acestor terminale cu cardul TAG Payvent.

Recuperare sold. Vizitatorii isi pot recupera banii de pe cardul TAG Payvent doar in perioada festivalului (vineri-duminica) in intervalele orare mai sus mentionate, de la punctele de incarcare. Dupa ora 23:50, TOP-UP Towers nu vor mai accepta incarcare pe carduri, ci exclusiv restituiri de sume aflate pe acestea (refund).

Regulamentul complet al ARTmania Festival 2022 poate fi consultat pe website-ul oficial al festivalului ( www.artmaniafestival.ro ) prin accesarea sectiunii “Regulament festival” din meniul principal al website-ului.

Incalcarea regulamentului poate atrage cu sine restrictionarea accesului sau evacuarea din perimetrul evenimentului.



Abonamente si bilete pe zile pentru editia aniversara a Festivalului ARTmania sunt disponibile spre vanzare:
  • Fizic - la intrarea in festival: de la Info Point-ul ARTmania Festival amplasat fata in fata cu Muzeul Brukenthal, vineri (22 iulie 2022) – sambata (23 iulie 2022) si duminica (24 iulie 2022), intre 12:00 – 00:00.
  • Online de pe artmaniafestival.ro, ambilet.ro, eventim.ro, entertix.ro si iabilet.ro.

Toate abonamentele achizitionate pentru festivalul ARTmania in perioada 2019-2021 raman valabile pentru editia din 2022 a acestui eveniment, fara modificari suplimentare de cost sau de alta natura.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top