Trupe

Alternosfera

Stil

Alternative Rock, Rock

Website

https://www.alternosfera.com
https://www.youtube.com/alternosferaofficial
https://www.facebook.com/alternosfera
http://instagram.com/alternosfera
https://music.apple.com/us/artist/alternosfera/1020614844

Componență

  • Marcel Bostan – voce, clape
  • Marin Nicoara – chitara
  • Sergiu Aladin – chitara
  • Dumitru Costin – bass
  • Nick Russu – tobe

Despre trupă

Alternosfera a fost fondată în anul 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar 3 persoane din formula iniţială: Marcel, Marin şi Dumitru.

În primii ani formaţia îşi caută tematica şi stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experienţă si înregistreaza primele demo-uri.

Primul album, "Oraşul 511" a fost lansat în mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formaţia îşi avea sala de repetiţie. Albumul include piesa “Wamintirile”, single ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România.

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică". Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric în creaţia sa, iar in toamna lui 2008 lansează EP-ul "Flori din groapa Marianelor".

Albumul „Virgula”, lansat in 2012, reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” şi „14”.

Chintesenţa tripticului ePIsodia gravitează în jurul celei mai importante şi celebre constante matematice PI (π). Învăluită în trecut de misticism, constanta π, datorită relaţiei sale cu natura cercului, este inseparabilă de sferă şi univers. Conceptul ePIsodia este inseparabil de Alternosfera şi universul său: publicul.

Virgula reprezintă miezul tripticului ePIsodia, titlu pe care îl poartă al 3-lea album cu 14 piese. Virgula separă şi uneşte în acelaşi timp întregul de fracţionar, raţionalul de iraţional, realitatea de vis, sentimentele distincte şi episoadele discrete de şirul continuu al vieţii.

„Aruncă-mi”, „Două Eve”, „Mută”, sunt piese ce au fost difuzate în heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare în România al acestui album s-a încheiat printr-un concert-eveniment la București, în Turbohalle, unde Alternosfera a cântat în fața a peste 2 000 de fani.

Al doilea album ce face parte din tripticul ePIsodia este “Epizodia”. Albumul a fost lansat în 2013, în Ziua Internațională Pi (π), respectiv luna 3, ziua 14 (14 martie). Turneul de lansare al albumului a cuprins concerte în 12 orașe din România, încheindu-se cu primul concert al trupei la Arenele Romane, la care au participat peste 3.000 de oameni, Alternosfera fiind prima trupă de rock alternative românească care a strâns un număr atât de mare de spectatori la un concert propriu.

În octombrie 2015, trupa lansează la Arenele Romane un nou album - “Haosoleum”, care închide astfel tripticul ePIsodia. Din acest album fac parte single-urile “Haosoleum”, “Cad fulgi”, “Dialog K” etc.

Arhitectul din Babel” este cel de-al șaselea album al trupei. A fost lansat în 2019 printr-un show de proporții la Romexpo și cuprinde piesele "Lucis", "Fântânile", “Amanet” etc.

Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un "etalon" pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând până în prezent 6 albume și un EP.


Articole despre Alternosfera

Galerie foto Alternosfera la Opera Romana
4 octombrie 2022

Galerie foto Alternosfera la Opera Romana

Galerie foto cu Alternosfera in cadrul turneului "Theatroll" de la Opera Romana din Bucuresti, 29 septembrie 2022
Autor: Sasa
Cronică ARTmania Festival 2022
28 iulie 2022

Cronică ARTmania Festival 2022

Iată că a venit acel moment din an când ne urcăm cu toții în mașină/tren/avion ca să mergem la Sibiu, pentru festivalul...
Autor: Sisanu
Editia aniversara a ARTmania Festival 2022, in cifre
27 iulie 2022

Editia aniversara a ARTmania Festival 2022, in cifre

Editia cu numarul 15 a festivalului ARTmania a reunit la Sibiu, in cele 3 zile de festival, 15. 000 de pasionati de...
Galerie foto ARTmania Festival 2022, ziua 1, cu Bucovina, Stoned Jesus, Alternosfera si Transatlantic
23 iulie 2022

Galerie foto ARTmania Festival 2022, ziua 1, cu Bucovina, Stoned Jesus, Alternosfera si Transatlantic...

Fotografii din prima zi de ARTmania Festival 2022 - 22 iulie 2022 - cu trupele Bucovina, Stoned Jesus, Alternosfera si Transatlantic...
Autor: Cezar
Doar doua zile pana la startul editiei #ARTmaniaFestival 2022
20 iulie 2022

Doar doua zile pana la startul editiei #ARTmaniaFestival 2022

Vineri, 22 iulie 2022, incepand cu ora 17: 00, se deschid portile celei de-a 15 bis editii a festivalului ARTmania, o...
Activitati alternative la ARTmania Festival 2022 - Muzica, expozitiile, lectura si traditiile se reintalnesc
14 iulie 2022

Activitati alternative la ARTmania Festival 2022 - Muzica, expozitiile, lectura si traditiile se reintalnesc...

Editia aniversara a ARTmania Festival continua colaborarile cu Complexul Muzeal ASTRA si Muzeul National Brukenthal. De...
Galerie foto Alternosfera si Domino la Romexpo
10 iulie 2022

Galerie foto Alternosfera si Domino la Romexpo

Galerie foto de la concertul Alternosfera si Domino de la Romexpo, din 9 Iulie 2022.
Autor: Sasa
Alternosfera va canta in cadrul ARTmania Festival 2022
6 iulie 2022

Alternosfera va canta in cadrul ARTmania Festival 2022

Organizatorii ARTmania Festival 2022 tocmai au anuntat ca cei de la Alternosfera vor canta in cadrul festivalului...
Program si reguli de acces la concertul Alternosfera de la Romexpo
28 iunie 2022

Program si reguli de acces la concertul Alternosfera de la Romexpo

Alternosfera va sustine cel mai mare concert in aer liber pe 9 iulie 2022, la Romexpo. In deschidere vor canta cei de...
Way Too Far Rock Festival 2022 (WTF 2022)
26 - 28 august 2022

Way Too Far Rock Festival 2022 (WTF 2022)

Way Too Far Rock Festival 2022 are loc între 26 - 28 august 2022 în Parc Industrial Bistrita Sud din Bistrița. Trupele...

Evenimente recomandate

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă