Noutăți și comunicate

ARTmania Festival 2022 va avea loc intre 22-24 ​​iulie 2022, in piata Mare din Sibiu

22 - 24 iulie 2022
ARTmania Festival 2022 va avea loc intre 22-24 ​​iulie 2022, in piata Mare din Sibiu

Program ARTmania Festival 2022

Vineri, 22 iulie 2022
Bucovina
Stoned Jesus
Alternosfera
Transatlantic
Sambata, 23 iulie 2022
Taine
The Vintage Caravan
Leprous
Cult Of Luna
Meshuggah
Duminica, 24 iulie 2022
Revolver
Dordeduh
The Pineapple Thief
Testament
Mercyful Fate

Update 5:
My Dying Bride au anulat concertul din motive de sanatate. Cei de la Alternosfera vor canta in locul acestora.

Update 4:
Pain Of Salvation vor amana show-ul pentru editia 2023. Cei de la Stoned Jesus vor canta in locul acestora.

Update 3:
Meshuggah, nume iconic și „genre defining” al scenei metal internaționale, una dintre zece cele mai importante formații de hard rock și heavy metal potrivit „Rolling Stone” magazine, intră în line-up-ul ARTmania Festival 2022, revenind cu un show exploziv la zece ani de la primul lor concert din România. Detalii gasiti aici.

Update 2:
Mercyful Fate, una dintre cele mai influente trupe ale scenei metal internationale, creatie a iconicului King Diamond, alege ARTmania pentru primul show sustinut in Romania. Seria noutatilor din line-up-ul festivalului continua cu (a-z) Dordeduh (RO), Leprous (NO) si Pain of Salvation (SE), completate de reconfirmarile venite din partea (a-z) Bucovina (RO), Cult of Luna (SE), Taine (RO) si The Vintage Caravan (ISL).

Aceste nume vin in continuarea artistilor (re)confirmati anterior (a-z): My Dying Bride (UK), Testament (SUA), Transatlantic si The Pinneaple Thief (UK)


Update 1: Organizatorii ARTmania Festival 2020 au anunțat că festivalul se va amâna pentru anul 2022.
ARTmania Festival 2022 va avea loc in perioada 22-24 ​​iulie 2022, in piata Mare din Sibiu. Lineup-ul anunțat până în acest moment este compus din următoarele trupe: My Dying Bride, The Pineapple Thief si Testament.

Mai multe detalii puteți găsi mai jos, în comunicatul oficial.

Până de curând, am crezut cu adevărat că vom putea avea o ediție cu cel puțin unii dintre artiștii anunțați, în ciuda contextului dificil. Din păcate, amânarea turneelor de trupă, lista în continuă schimbare a țărilor aflate în carantină, faptul că suntem limitați la 2.500 de participanți în spațiul festivalului nostru (un număr mai mic decât cel al abonamentelor festivalului deja vândute) și actualele restricții legale pandemice din România, fac imposibil pentru noi să găzduim ediția 2021 în forma anunțată.
De asemenea, este imposibil să fim 100% siguri că viitorul context pandemic ne-ar permite să vă aducem lineup-ul internațional anunțat în următoarele luni.
De aceea, cu o mare tristețe, suntem obligați să anunțăm că Festivalul ARTmania va fi amânat pentru 2022, în perioada 22-24 iulie 2022.
Suntem in contact strans cu artistii confirmati pentru editia 2021, si speram sa anuntam lineup-ul complet cat mai curand.

Cunoscutul proiect "The Pineapple Thief" este ideea artistului britanic Bruce Soord, un proiect care, încă de la început, a reușit să aibă o bază loială de fani și a atras atenția diferitelor case de discuri. Muzica lor a fost uneori comparată cu cea a lui Radiohead sau Porcupine Tree, dar The Pineapple Thief amestecă sunete acustice cu rock teatral și neo-psihedelice. Au reușit să construiască o punte între prog, indie rock și pop sofisticat și trupa și-a extins configurația cu membri precum aclamatul baterist Gavin Richard Harrison, cunoscut pentru că a impartit scena cu legendele de rock progresiv Porcupine Tree și King Crimson.
Deoarece nu mai putem lăsa un an să treacă complet fără să ne întâlnim cu voi, într-o atmosferă asemănătoare unui concert / festival, în weekendul rezervat inițial pentru Festivalul nostru ARTmania, vom organiza un nou eveniment adaptat restricțiilor actuale.
Acest nou eveniment se va numi "ARTmania Evenings", va avea loc la București și va fi dedicat sărbătoririi artiștilor locali, împreună cu trupele românești (az): Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz, Lucifer - A Rock Opera, RoadkillSoda, TAINE și White Walls.
Știm că nimic nu poate învinge apropierea umană și nevoia de comunitate, mai ales în aceste vremuri dificile. Și știm că concertele live și să ne bucurăm în siguranță de un festival ca atmosfera cu prietenii ne vor ajuta cu toții să redobândim un pic de speranță.
Informațiile complete cu privire la acest nou eveniment vor fi anunțate în curând, deoarece lucrăm la stabilirea detaliilor finale.
Deși am sperat la un an diferit, mai bun, existența acestui festival vechi de 15 ani - cel mai vechi festival de rock românesc - depinde și de sprijinul dvs. Deocamdată ne puteți ajuta păstrându-vă biletul pentru ediția de anul viitor și onorându-ne cu prezența dumneavoastră la „ARTmania Evenings”.

Line-up ARTmania Festival 2022

În ceea ce privește lineup-ul, așa cum a fost anunțat anterior, pentru ediția 2022, am confirmat deja cu (in ordine alfabetica): My Dying Bride, Testament și The Pineapple Thief. Lineup-ul complet, inclusiv noi anunțuri interesante, vor fi comunicate la o dată ulterioară.

Bilete ARTmania Festival 2022

În ceea ce privește biletele, toate biletele cumpărate pentru ARTmania Festival 2021 vor fi valabile pentru ARTmania Festival 2022.

Cei care nu au reușit să cumpere un permis de festival, dar ar dori să vină la ediția 2022 și să asculte în direct aceste trupe cunoscute pot primi biletul lor 2022, pentru 290 lei + taxe, de pe următorul link: www.artmaniafestival.ro


Informații despre rambursări

Deși ne aflăm într-un loc și mai strâns, ca urmare a trecerii celui de-al doilea an de pandemie cu restricții și fără ajutorul autorităților, credința noastră că „suntem împreună împreună”, pentru bine și pentru rău, rămâne în continuare. Oricât de greu ne este, suntem conștienți că unii dintre voi s-ar putea afla și într-o situație dificilă.
De aceea, deși vom aprecia cu adevărat ajutorul esențial oferit de aceia dintre voi care v-au păstrat și vă vor păstra în continuare biletul pentru ARTmania Festival 2022, vom oferi rambursări deținătorilor de bilete care se află, de asemenea, în dificultăți financiare și au nevoie de rambursare. Cei care au nevoie de o rambursare trebuie să completeze, până la 15 iulie 2021, formularul disponibil pe următorul link: http://bit.ly/ARTmaniaFestival_RefundForm
Vom putea rambursa biletul până la 31 decembrie 2021.


Evenimente recomandate

Top