Cronici / Galerii foto / Interviuri

Interviu exclusiv cu Anatolii Pugaci, tobosarul trupei Alternosfera

Autor: Cezar, 7 Mai 2013

Am stat de vorba cu Anatolii Pugaci, tobosarul trupei Alternosfera, despre venirea lui in trupa, repetitii si multe altele. Nu uitati ca trupa Alternosfera va sustine un concert eveniment la Arenele Romane in data de 25 mai 2013.

Let's Rock:
Salutare si multumim pentru ca ti-ai facut un pic de timp pentru a ne raspunde catorva intrebari!
Cum ai ajuns sa ii cunosti pe baietii de la Alternosfera si cum de ai inceput sa canti alaturi de ei ? Te-ai integrat repede in trupa ?
A: M-a sunat Marcel și mi-a propus să cânt impreuna cu ei. La acel moment eu nu mai cantasem la tobe timp de un an, de când am plecat din Zdob și Zdub. Facusem o perioada DJ-ing și nu aveam planuri să revin la tobe. Cât priveste integrarea in trupa cred că ar trebui să spună băieții. In ce ma priveste în 3-4 luni deja mă simțeam comfortabil în colectiv.

2-Interviu_exclusiv_cu_Anatolii__Ihee07BkcJ.jpg

Let's Rock: Ce oras din Romania ti-a placut cel mai mult si de ce ?
A: Daca vorbim despre arhitectură atunci Sibiu, Cluj - orașele cu cladiri frumoase și multe drumuri pavate cu piatra. Daca analizez concertele și feedback-ul transmis de public, atunci București, as mentiona Galați unde mi-a plăcut mult, Brașov, unde chiar dacă era un club destul de mic am avut un public foarte receptiv. De fapt sunt foarte multe și e greu sa le enumeri pe toate.

Let's Rock: Cat de des repeti impreuna cu trupa ?
A: Practic în fiecare zi, in caz ca nu avem concerte. După concerte luăm o pauză de 1-2 zile pentru a ne restabili forțele. În rest, repetăm destul de des.

Let's Rock: Ai deja multi admiratori vis-a-vis de felul in care bati la tobe. Cat timp dedici studiului individual ? Ai vreo metoda anume ?
A: La început exersam des, acum că au apărut alți factori cum ar fi familia și copii nu imi mai pot permite să dedic atât de mult timp, in consecinta în medie cred ca exersez 1-2 ore zilnic. Nu am o metodă anume, cânt din suflet și imi pare bine dacă cineva apreciază felul în care o fac.

3-Interviu_exclusiv_cu_Anatolii__4s7CSUupsy.jpg

Let's Rock: O intrebare de la fani: ce tip de bete folosesti si de ce ?
A: Vic Firth Nova 5b dat fiind raportul optim de preț-calitate.

Let's Rock: Care este melodia ta preferata Alternosfera si de ce ?
A: Să fiu sincer până a veni în formație nu prea am ascultat acest gen de muzică. Cand am devenit membrul formatiei am început să ascult muzica Alternosferei, muzica care mi-a plăcut foarte mult. Și as putea spune că m-am îndrăgostit de acest stil. Cât tine de piese imi place tot ce cântăm, dar voi mentiona in mod deosebit piesa "Virgula". De asemenea "Mută" și "Doua Eve" sunt pur și simplu fantastice.

Let's Rock: Dar a unui artist strain ?
A: Nu am o piesă anume care să imi placă. Ascult des Red Hot Chilli Peppers fiindcă am o plăcere deosebită să ascult cum cântă Chad Smith. Chiar și setul meu de cinele este la fel.

Let's Rock: Cum este publicul Alternosfera din Romania in comparatie cu cel din Republica Moldova?
A: Eu nu fac o diferență între publicul din Romania sau Republica Moldova, peste tot avem parte de un public primitor. Din pacate la momentul actual publicul din Romania il vedem mai des.

4-Interviu_exclusiv_cu_Anatolii__5ivRtM8bNA.JPG

Let's Rock: V-ati plimbati destul de mult in acest turneu. Cum e viata on-the-road ?
A: Imi place foarte mult și sunt deprins cu asta. Imi place sa călătoresc, să văd locuri noi. Din 1992 până in 2010 atunci când activam în Zdob și Zdub am avut o viață mereu pe drumuri. Și chiar duceam lipsa acestor deplasări până a ajunge în Alternosfera.

Let's Rock: Cum i-ai caracteriza pe ceilalti membri din trupa printr-un singur cuvant?
A: În doua cuvinte: uniti și profesionisti.

Let's Rock: Ce hobby-uri ai inafara de tobe ?
A: Acasa, uneori cânt la chitară, dar nu o fac profesionist, e ceva mai mult de suflet. Îmi place de asemenea DJ-ingul.

Let's Rock: Ce planuri aveti in viitor?
A: Să lansăm cât mai multe piese cu Alternosfera, să filmăm clipuri noi și să fim apreciați.

1-Interviu_exclusiv_cu_Anatolii__QTdqPflSQp.jpg

Let's Rock: Multumim foarte mult pentru interviu! Vreun ultim cuvant pentru fanii tai din Romania si pentru cititorii Let's Rock.ro ?
A: Îi salut pe toți. Veniți la concertele noastre, ascultați Alternosfera, fiindcă publicul este ceea ce ne face sa progresăm și să mergem înainte!


Calendar evenimente

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.