Cronici / Galerii foto / Interviuri

True Mind, Inopia si Elogia 6 iunie 2009 la Cluj

Autor: Sisanu, 9 Iunie 2009

Jurnal de bord - Inopia, in concert la Cluj - 6 iunie 2009

Povestea incepe sambata dimineata, 6 iunie 2009, cand numeroasa familie Inopia (Symphonic Epic Metal) se imbarca in tren la ora 7.30 pornind dinspre Bucuresti spre Cluj.

Sa va prezint calatorii din vagonul doi, care mai de care cu bagaje si instrumente : Sorin Turcu, managerul trupei, cu nelipsitul aparat foto si atent la fiecare membru Inopia ; Alberta Bita, marketing managerul, cu nelepsita agenda ; Mihaela Munteanu cu grija sa aiba fiecare echipamentul necesar ; Salex - chitara si compozitor; Gomez - tobe ; Stefan -vocal ; Andrei - chitara ; Claudia - clape si voce ; Paul - vioara ; si pentru ca Georgiana - bas si voce a lipsit din motive obiective, alaturi de noi l-am avut pe prietenul nostru Razvan , de la Akral Necrosis.

Dupa o calatorie destul de lunga (noua ore), am fost intampinati la gara din Cluj de Alma, vocalul Elogia, care ne-a condus spre locatia unde urma sa cantam : Irish & Music Pub .

In scurt timp au ajuns si prietenii nostri , formatia True Mind din Brasov.

Pub-ul este situat la subsolul unei cladiri, avand forma literei L. Locatia te duce cu gandul la vechile crame, avand mese si scaune din lemn si peretii din piatra. Preturile sunt ok din punctul meu de vedere : un suc 4 lei, o bere la draft 4.5 lei si la sticla 5.5 lei.

Si iata-ne ajunsi :
De la Stanga la dreapta :Paul, Stefan, Andrei, Salex, Razvan, Sorin , Gomez, Alberta si MihaelaDe la Stanga la dreapta :Paul, Stefan, Andrei, Salex, Razvan, Sorin , Gomez, Alberta si Mihaela.

Au inceput probele de sunet si totodata si problemele. Pe masura ce urcau pe scena la soundcheck , True Mind, Inopia si Elogia, se incingeau spiritele. Incercam sa ne enervam pe rand ca sa ne putem calma unii pe altii. De ce ?..... din cauza sunetistului, pus la dispozitie de catre club, care din pacate nu prea intelegea ce i se cere si actiona butoanele mixer-ului cu forta si " finetea " unui viking . Acesta a scapat, zic eu, ca prin urechile acului de furia celor din trupe.

Dupa toate peripetiile, la ora 21.00 a inceput concertul. Prima trupa, care a urcat pe scena, a fost Elogia din Cluj (Progressive/Gothic Metal). In fata scenei erau cativa fani ai formatiei care au inceput sa dea din plete inca de la primele acorduri de chitara si sa-si filmeze si fotografieze favoritii cu telefonul mobil.

Ceilalti spectatori, un public de aproximativ 100 de persoane, stateau putin mai in spate parca putin prea cuminti pentru un concert de rock, insa foarte atenti .

Alma, cu o voce foarte placuta si puternica, a reusit sa acopere destul de greu, alaturi de colegii din trupa, fluctuatiile de sunet cauzate de....... nici noi "nu mai stim" cine sau ce ( sa fi fost de vina prezenta a doar doua monitoare pe scena ?, sa fi fost mixer-ul de vina ? sa fi fost sunetistul ?).

Membrii Elogia au cantat timp de patruzeci de minute patru piese proprii :Fragile Soul, Way Home, Lost Sanity, Fatal Destiny si doua cover-uri foarte bine interpretate si mult apreciate: Therion - Son of the sun si Nightwish - Kinslayer.


Trupa ElogiaLa ora 21.50 Inopia avea sa cante prima piesa, Empire Falls de pe albumul Monuments of Sadness, in aplauzele tuturor. Publicul se apropie din ce in ce mai mult de scena.

Tinuta, cu grija aleasa, ce exprima in mod direct personalitatea si stilul abordat de Inopia, a impresionat ca de fiecare data.

Desi, dupa cum scriam si mai sus, echipamentul asigurat de catre pub a fost unul destul de slabut in comparatie cu necesitatile trupelor, Inopia a incalzit atmosfera castigand admiratia celor prezenti.

Pletele incep sa se agite iar piesele curg una cate una :
1. Empire Falls
2. Requiem
3. Beyond Castle's Walls
4. Tribute
5. Abigor
6. The First Born Of My Kind
7. The Siege

Trupa InopiaSalex coboara de pe scena si intra in mijlocul publicului dand din plete alaturi de rockerii din pub care devin din ce in ce mai zvapaiati.

Stefan, vocalul, ne uimeste sarind de pe scena si facand o tura serioasa prin mijlocul salii unde interactioneaza cu publicul.

La final, Inopia nu poate sa paraseasca scena fara sa mai cante o data Empire Falls, in aplauzele si tipetele celor din fata scenei.

Zambetele de pe fetele noastre sunt deja vizibile, inca o misiune indeplinita.

True Mind din Brasov (Classical Opera and Vocal), ne-au incantat in urmatoarele patruzeci de minute. Fanii erau prezenti si nerabdatori sa-i asculte.

Trupa True MindAu cantat piese de pe binecunoscutul EP No More Silence : Self Anthem, Angel Or Sin si Stop Killing Them cat si Fire in The Hole, Killing All My Sins, Dreams of a Child, Self Anthem, Freedom of My Mind, Apus, Mother Earth.

Cea de-a sasea piesa a fost o mare surpriza. Cover-ul Nopti - Valeriu Stelian, fiind interpretat cu succes de Ana solistul vocal True Mind alaturi de Stefan, vocalul Inopia.

La final , publicul a aplaudat puternic si a cerut ca True Mind sa mai cante o piesa. Din pacatea . fiind deja ora 23.30, sunetistul a oprit orice activitate artistica ce ar mai fi putut avea loc. Concluzia: True Mind nu a mai putut sa le ofere celor din sala o ultima piesa, Tainted Angel, independent de vointa lor.

Cam asta a fost povestea concertului ce a avut loc sambata, 6 iunie, la Irish & Music Pub din Cluj : True Mind, Inopia si Elogia.

Le multumim celor aproximativ 100 de oameni care au fost prezenti si ne-au sustinut in ciuda unei concurente destul de serioase din punctul meu de vedere. Spun asta deoarece in aceeasi zi aveau loc o serie de alte evenimete importante in alte locatii : un alt concert rock cu o trupa romaneasca, festivalul de film TIFF si nu in ultimul rand meciul de fotbal al reprezentativei nationale.

Urmatoarea intalnire cu Inopia va avea loc la Predeal pe data de 10 iulie la East Europian Motor Show, pe 11 iulie, la Rock River Fest la Cernavoda si in august la Rock City Open Air - Fetesti.

Stay Metal Forever!
Alberta Bita

Va prezentam mai jos o galerie cu poze realizate de Sorin Turcu la concertele trupelor True Mind, Inopia si Elogia 6 iunie 2009 la Cluj in Irish & Music Pub.
true-mind-inopia-si-elogia-6-iunie-2009-la-cluj_44736.JPG
Mai multe detalii despre eveniment la news/Concert+True+Mind+Inopia+si+Elogia+in+Irish+Music+Pub+din+Cluj-Napoca-342.html


Evenimente recomandate

Top