Cronici / Galerii foto / Interviuri

Trooper - Daos, Timisoara - 1 Noiembrie 2013

Autor: Andrei Vajna II, 4 Noiembrie 2013

Trooper a revenit în Timișoara, de data aceasta după lansarea unui nou album, Atmosfera. Din păcate, iubitorii de metal nu s-au înghesuit nici cu această ocazie în Daos, fiind puțin peste 100 de plătitori. Dar în ciuda numărului restrâns, a fost o atmosferă foarte energică și plăcută, întreținută atât de trupă cât și de public.

1-Trooper_-_Daos_Timisoara_-_1__GU4hdMtLpW.jpgSetlistul nu a lăsat nici un moment de plictiseală, iar cei prezenți au apreciat la fel de mult atât piesele clasice ale trupei, cât și cele de pe noul disc, cu care au fost introduși prin intro-ul galopant al piesei de debut, Anul șarpelui. Scandal, o piesă destul de veche, a fost reînvigorată în ultimele concerte Trooper și, prin instrumentația ei energică, cât și prin versurile sugestive, a dat tonul la ceea ce a urmat.

S-a trecut practic prin întreaga discografie, astfel că după Rugăciunea soldatului de pe Voodoo, am trecut la primul album al trupei, Trooper I. Cu pumnii spre "poarta cerului" am fost încântați de pasajele clasice ale piesei Încă o luptă, după care am cântat Pentru tot ce-a fost în urmă cu peste 10 ani când apărea acest album de căpătâi al trupei.

Poemele Valahiei au fost punctate prin două piese, foarte apreciate de public. Solii turci au fost primiți cu bătăi din palme, după care s-a trecut direct la Vlad Țepeș, un veritabil imn heavy metal.

De cele mai multe ori, publicul se liniștește atunci când i se prezintă melodii noi, dar modul cum au fost primite piesele de pe Atmosfera, e dovada că noul album Trooper este unul de succes. Pe aici nu se trece a fost primit la fel de bine ca piesele de pe Trooper I, iar Zi după zi aproape că s-a ridicat la nivelul lui Amintiri, la final publicul cântând versurile împreună cu Coiot. La fel s-a întâmplat și pe refrenul de la Trăiește clipa, când vocile celor din fața scenei au format un adevărat cor.

Bisul a fost unul generos și publicul a arătat că încă nu și-a epuizat energia. Pe Tari ca munții Coiot nu a mai cântat deloc pe refren, deoarece o făceau toți cei din fața sa. Odată cu Strigăt s-au mai dezlănțuit încă o dată, iar Vino cu mine a încheiat o seară extrem de plăcută.

În deschidere au cântat două trupe locale, ambele cu membri foarte tineri. School of Rock sunt exact ce v-ați aștepta după numele formației, și au cântat mai multe cover-uri. Black Fang sunt o trupă de puști de liceu ce cântă un thrash metal old school. Mai au de căpătat experiență, dar au dat dovadă de tupeu pe scenă, iar publicul a apreciat.Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top