Cronici / Galerii foto / Interviuri

Trooper 20!

Autor: Sasa, 29 Aprilie 2015

Cum povestea mea cu Trooper incepe in vremuri apuse de mult, nu aveam cum sa ratez aniversarea de 20 de ani care a avut loc sambata la Arenele Romane din Bucuresti. Chiar daca asta a insemnat o calatorie tocmai de la Timisoara. Dar se pare ca nu am fost singura: peste 1200 de prieteni de toate varstele si din toate colturile tarii au fost alaturi de baieti pentru a sarbatori momentul.

Supriza cea mai mare pentru mine a fost sa ii vad pe scena pe Chrom Dioxid. Imi amintesc si acum un afis cu ei de pe un panou cu afise din Targoviste, de pe vremea cand eram o tanara copila care descoperea tainele muzicii rock. Dar cine sunt Chrom Dioxid pentru Trooper? Sunt trupa in care activa unchiul Coiotului si al Balaurului, domnul Adi Popa (care din pacate a plecat dintre noi), cel care i-a inspirat pe cei doi la inceput anilor '90 sa urmeze calea rockului. Nu cred ca exista o trupa mai potrivita care sa fie alaturi de Trooper la aniversare. Chiar Coiotul a afirmat pe scena ca "probabil Trooper nu ar fi existat fara Chrom Dioxid."

Cea dea doua trupa din deschidere a fost PhenomenOn, a caror componenti nu cred ca au inca cei 20 de ani impliniti de Trooper. Buni instrumentisti, laudati in presa de specialitate si avand deja concerte si peste hotare, abordeaza un metal alternative, mai modern, ceea ce ii distinge de celelalte trupe tinere care in general prefera sa abordeze stiluri mai traditionale. Au cantat atat compozitii proprii cat si coveruri, dintre care am remarcat un cover al piesei Get Lucky (Daft Punk) realizat intr-o maniera personala, inedita.

Trooper au deschis concertul cu doua piese de pe albumul Desant (De la inceputuri si Scandal). Acesta a fost un alt moment emotionant pentru mine, primul meu concert Trooper pe care am avut ocazia sa-l vad a fost acum 10 ani, in perioada in care piesele albumului Desant erau auzite pentru prima oara de public. De asemenea, piesa Scandal da numele fan clubului oficial al trupei, membrii caruia au fluturat in randurile din fata scenei un steag al Romaniei imens pe care era inscriptionat Trooper 20. Oscar, basistul trupei le-a facut o surpriza si a purtat un tricou dedicat lor pe toata durata concertului.

De-a lungul concertului Trooper au reusit sa faca o adevarata "Carare peste timp". De pe albumul "Electric" am avut parte de piesele "Nu mai conteaza" si "O viata este prea mult", o piesa epica indragita de fani, dar cantata doar la ocazii mai speciale. Rock'n'roll-ul pozitiv ne-a facut pe toti sa cantam la unison "Old school baby". "Vlad Tepes" si "Solii turci" ne-au facut "Prizonieri" in "Poemele Valahiei". Nu au lipsit nici putin "Voodoo" si o "Scrisoare de adio". In final am intrat in "Atmosfera" cu piesele "Liceu Cimitir". "Zi dupa zi" si "Anul Sarpelui".

Cu ocazia aniversarii s-au aflat alaturi de Trooper nu numai familiile si prietenii, ci si mai multi muzicieni care au scris pagini importante in istoria rockului romanesc: Nicu Covaci, Paul Ciuci si Lelut Vasilescu. Alaturi de Nicu au cantat "Nunta", iar alaturi de cei doi membri Compact au cantat "Jocul Ielelor" si "Carare peste timp". Un alt invitat a fost prietenul Cristian Hrubaru alaturi de care au cantat piesa "Doua roti".

Un moment special si emotionant a fost atunci cand pe scena li s-a alaturat Ionut "Negative", tobosarul din prima componenta Trooper, pentru a canta piesa "Remeber" compusa in memoriam Adi Popa, pe care nu au mai cantat-o de prin 1998.

Concertul s-a incheiat cu piesele preferate ale publicului: "Tari ca muntii" si "Strigat".

Pentru mine concertul Trooper a reprezentat o retrospectiva in cei mai putin de 20 de ani in care am crescut alaturi de ei. Sper ca "atat cat vor fi pe pamant, pentru noi au sa cante"!

Trooper 20!

Vezi galeria foto a evenimentului la

  • Galerie Foto de la concertul aniversar Trooper 20 de ani cu Trooper, PhenomenOn si Chrom Dioxid la Arenele Romane, 25 aprilie 2015


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top