Cronici / Galerii foto / Interviuri

The Obscene - The Torment Of Sinners

Autor: Ion-Valentin Ceausescu, 1 Septembrie 2011

Recenzie: The Obscene-The Torment Of Sinners
Trupa: The Obscene
Album: The Torment Of Sinners
Format: CD/E.P.
Data aparitiei: 2011
Casa discuri: Peste Records, România
Țara de Origine: UK
Status: active
Genre: Old School Death Metal/Grind 

The Obscene
este o trupă din UK care a semnat un contract cu o casă de discuri românească, Pest Records. Ciudată combinație aș putea spune, de vreme ce marea majoritate a trupelor românești ar vrea să semneze cu o casă de discuri străină. După ascultarea materialului de debut, un ep cu 6 piese noi și încă 5 bonus, de pe vremea când trupa se numea Salutetothesun, ce poartă numele The torment of Sinners, mi-am dat seama că nimic nou sub soare nu se aude pe acest material.

Trupa încearcă o abordare old school, horrid, noisy, raw death metal, cu influențe grind, care probabil o să placă fanilor genului. Pe restul, albumul o să-i plictisească, enerveze, neintereseze sau cel mult o să îi acorde o ascultare și o să-l uite. Nu este nimic memorabil pe acest album, nicio piesă care să îți rămână în cap după ce audiția a luat sfârșit. Singurele chestii mai interesante sunt samplerurile luate din diverse filme vechi, horror cel mai probabil, care se regăsesc aproape la începutul fiecărei piese. În rest, un conglomerat de riffuri scoase de la naftalină, un drummer care parcă dă cu bețele într-o cratiță și o voce extrem de monotonă, care nu are nimic original. De bass, nici nu se poate pune problema să se audă. Iar versurile, le-am citit în bookletul ce însoțește CD-ul și nu m-au impresionat deloc. Extrem de fade, placide, neinteresante, banale, pline de gore și de plângere a destinului de a fi om, longing for Armagedon. Deja prea multe albume au fost lansate începând cu anii de glorie ai death metalului până acum care au versuri asemănătoare. Dar parcă bătrânii le ziceau mai bine.

Piesele bonus parcă sunt mai bune decât ela noi, vocea este mai interesantă, riffurile sunt mai inspirate, touche-ul de melodic crează o anumită atmosferă plăcută. Nu știu de ce, dar mă duce cu gândul la demourile Cradle Of Filth sau Darkthrone, lucru ciudat de altfel, întrucât trupa se vrea a fi death metal. Dar nimic rău în asta, atâta timp cât sună cât de cât ok.Se mai încearcă din timp în timp o abordare mai contemporană, nouă asupra muzicii, mai găsim câte o fază de inspirațe electronică, vocea mai are câte un distors, sună mai altfel, dar aceste momente sunt rare.

În concluzie, un album care mie nu mi-a spus mai nimic și pe care îl recomand fanilor old school raw death metal, care vor ceva nou, înainte să se întoarcă la Napalm Death(ca tot vin in Romania), Entombed, Cannibal Corpse sau Exhumed, trupe care cu siguranță le vor oferi mai multe satisfacții decât acest album. O notă de 6.5 pentru faptul că măcar încearcă să facă ceva, pentru efort,cele câteva idei bune și pentru coperta de inspirație mediavală, destul de interesantă de altfel.


Tracklist
1.The Storm To Come
2. Embrace Oblivion
3. Grim Discovery
4. Beyond The Hold of God
5. Skiprat Jane
6. The Final Silence
Bonus Tracks
7. P.S.A.S
8. Destroying The Heavens
9. The Man The Martyr
10. Cirlcle Of Despair
11. And The Rivers Ran Black

Vali C.
The Obscene - The Torment Of Sinners
The Obscene - The Torment Of Sinners


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top