Cronici / Galerii foto / Interviuri

Suicide Silence- The Black Crown

Autor: Ion-Valentin Ceausescu, 23 Iulie 2011

Recenzie: Suicide Silence- The Black Crown
Trupa: Suicide Silence
Album: The Black Crown
Format: CD
Data aparitiei: 12 iulie 2011
Casa discuri: Century Media
Țara de Origine: U.S.A.
Location: Riverside, California
Status: active
Genre:  Deathcore/Death Metal 

Noul album Suicide Silence demonstrează că metalul încă poate oferi multe, că încă se mai scot albume care îmbină cu succes modernul cu vechile tendințe. Deathcore-un gen urât și iubit în aceeași măsură, are din ce în ce mai mulți followers în România, după ce în ultimii ani a prins avânt în lume și se bucură de succes, vânzările sunt foarte mari, sunt turnee, concerte sold-out.

Suicide Silence
este una dintre cele mai de succes formații ale momentului. Cu două albume bune și apreciate în spate, acest al treilea material discografic îi găsește în haine noi, cu influențe noi, cu multă energie. Versurile sunt mai pozitive, putem vorbi despre optimistic metal, fără a cădea în umor. Mesajul băieților este unul direct, puternic, chiar dacă, trebuie să recunoaștem, uneori versurile sunt prea simpliste. Aici ar fi trebuit să mai lucreze puțin, însă vorbim despre muzică, iar dacă mesajul este transmis și receptat de ascultător fără probleme, atunci este în regulă. Nu vorbim despre o trupă de doom sau black, unde versurile sunt mult mai elaborate, unele putând fi fără mari probleme poeme bunicele.

Trupa a evoluat, se vede încă de la primele acorduri. De-a lungul a 11 piese, albumul "The Black Crown", ieșit de sub egida casei de discuri Century Media, simțim cum ritmul, riffurile, vocea(mai bună și mai variată), tobele ne poartă într-o călătorile prin metal din care nu ieșim nevătămați. Primul instict pe care l-am avut după terminarea albumului a fost să dau repeat, lucru pe care de altfel l-am și făcut de multe ori. Materialul a fost produs de către Steve Evetts, nume cunoscut, care a produs albume monumentale de-a lungul timpului ale unor trupe precum Symphony X, The Dillinger Escape Plan, Skinlab, The Cure, Sick Of It All, Sepultura, Architects, Every Time I Die etc.(lista este foarte lungă) și pot afirma că sună cât se poate de bine, este curat, toate instrumentele se aud cum trebuia, vocea se suprapune perfect peste instrumental.

Se pare că Suicide Silence și-au schimbat puțin stilul de la ultimul album, care a fost deathcore pur, fel ca și primul de altfel. Aici avem o combinație (fericită) între deathcore cu death metal, thrash metal. Avem mai puține breakdownuri, cele care sunt, rup, și mai multe riffuri, solouri, schimbări de ritm. Anul acesta au ieșit albume foarte bune pe ramura aceasta, ale unor formații precum The Black Dhalia Murder, All Shall Perish, Architects, Born Of Osiris, After The Burial, The Contorsionist, Across The Sun, August Burns Red, As Blood Runs Black sau Job For A Cowboy(prezenți cu un LP), și concurența este mare, însă albumul S.S., rezistă bine (chiar a debutat pe locul 28 în U.S. Billboard) și se remarcă, fiind bun, divers, lucrat, catchy, dur, plin de forță, fresh. Colaborările cu Jonathan Davis pe piesa "Witness the Addiction", Alexia Rodriguez pe " Cross-Eyed Catastrophe" și Frank Mullen pe "Smashed" sunt de mare efect și mie mi s-a părut că aduc un plus mare albumului, nu atât prin faptul că au fost invitate celebrități, ci prin faptul că invitații au adus ceva personal pieselor pe care au cântat.  

De la apariție (12 iulie) până acum, albumul s-a bucurat de critici pozitive și reacțiile fanilor atât la concerte, unde trupa a introdus în setlist piese noi, cât și pe net, referitoare la album, sunt din cele mai bune(normal, există și excepții). Este un album matur, bine închegat, bine structurat, care sună brici și pe care îl recomand tuturor.
Nota 9.5. (you only live once)

Tracklist:
1."Slaves to Substance" 3:28
2."O.C.D."   3:20
3."Human Violence"  3:48
4."You Only Live Once"  3:13
5."Fuck Everything"  4:34
6."March to the Black Crown"  1:31
7."Witness the Addiction" (featuring Jonathan Davis of  Korn)  5:32
8."Cross-Eyed Catastrophe" (featuring Alexia Rodriguez of  Eyes Set to Kill) 3:25
9."Smashed" (featuring Frank Mullen of Suffocation)    3:07
10."The Only Thing That Sets Us Apart" 4:11
11."Cancerous Skies"  3:15

Vali C.
Suicide Silence- The Black Crown


Te-ar mai putea interesa

Evenimente recomandate

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă