Cronici / Galerii foto / Interviuri

Recenzie de album: Váthos - Underwater

Autor: Cezar, 16 Aprilie 2020

Inca de cand am auzit trupa live, am asteptat lansarea albumului, intrucat trupa suna foarte bine. Albumul Underwater al celor de la Váthos are o imagine parca desprinsa din filmele SF, iar CD-ul contine un booklet cu versurile si cateva imagini cu trupa.

(1)recenzie-de-album-vathos-underwater_f6bff8.jpgAlbumul incepe in forta, cu Ruins Of Corrosion, o piesa energica si dinamica. The Suicide schimba ritmul, cu unele pasaje ambientale si altele brutale. Imi place faptul ca vocea e bine definita in cadrul mix-ului.
Curse Of Apathy vorbeste despre trecut si viitor, poate despre lupta de a recladi lucrurile pierdute si despre pierderea legaturii cu originile noastre. Daca piesa Corrupted Mind nu am inteles-o foarte bine, Shape Of alterneaza parti melancolice cu pasaje antrenante, un fel de dialog intre doua voci. Hold My Breath si Sanctimonious Belief continua in acelasi stil, cu riff-uri catchy si pasaje ritmate.
Flower of Death, alaturi de prima piesa, mi se par printre piesele de rezistenta ale albumului Underwater.

Albumul aduce in prim plan unele aspecte existentiale ale vietii si extreme, prezente in viata de zi cu zi: consumerismul, lupta dintre vocile interioare si vocile exterioare, dragoste si nebunie, dar si lupta de zi cu zi intr-un mediu atacat din toate directiile.

Din punct de vedere al mix-ului, e un pic de loc pentru imbunatatiri, insa materialul suna bine in ansamblu. Bass-ul ar fi putut fi un pic mai prezent, iar, pe alocuri, in special in primul track, chitara este un pic prea in fata fata de restul instrumentelor.

Per total, un prim album bun, cu mult potential pentru o trupa ce activeaza de aproape 3 ani pe scena underground.
Nota: 8 / 10.

Váthos inseamna:

  • Radu - voce
  • Ducu - chitara
  • Alex - chitara
  • Dany - bass
  • Gigi - drums
Asculta piesa The Suicide, aici:
https://www.youtube.com/watch?v=LYnVV9tXPYg
Cumpara albumul de aici: https://letsrock.ro/shop/cd-uri-romanesti-78/vathos-underwater-5287.html

Pentru mai multe informatii despre Váthos, puteti vizita:
Pagina lor de facebook: https://www.facebook.com/vathosband/
Casa de discuri - Loud Rage Music: https://loudragemusic.com/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top