Cronici / Galerii foto / Interviuri

OST metal maraton - Club Fabrica 22 octombrie 2010

Autor: Lenore, 24 Octombrie 2010

M-am bucurat mult de existenta acestui concurs pe care organizatorii OST Mountain Fest l-au pregatit. Este dovada de care aveam nevoie ca va exista o continuare la festivalul din vara trecuta care mi-a placut foarte mult.

Dupa o saptamana de munca, seara de vineri m-a gasit in club Fabrica. Am ajuns la finalul concertului primei trupe din concurs, Apa Sambetii. Nu stiu cum a fost inainte dar pe mine una nu m-au convins. Probabil ca a fost bine. Si mai probabil, au foarte multi prieteni care i-au votat pentru ca am inteles ca trupa asta a iesit pe primul loc si s-a calificat pentru a canta la OST 2011.

Ka Gaia An mi-au placut, in ciuda faptului ca au avut un soundcheck interminabil dar a fost de inteles avand in vedere cati instrumentisti erau pe scena. Metal cu influente folk frumos executat dar din pacate nu au avut parte de un sunet care sa ii avantajeze. Cu siguranta o trupa de urmarit in viitor!

Ka Gaia An

Au urmat cei de la Monarchy, o trupa de care auzisem de mult dar nu stiam ca mai activeaza. Un concert bun pentru ei, incheiat cu un solo de tobe nimicitor. Dupa parerea mea, meritau sa castige un loc pe scena OST 2011 desi avand in vedere stilul lor muzical nu prea se incadrau in peisaj (daca se pastreaza linia inceputa in acest an la OST).

Monarchy

Aquila, niste "tinere sperante" ale rockului, asa cum s-au prezentat chiar ei, au fost urmatoarea trupa in concurs. Desi canta in stilul care mie imi place mult - un heavy metal batranesc - nu au reusit sa ma prinda cu muzica lor. Oricum, trebuie sa mentionez ca ii admir pe cei de la Aquila, cat si pe Monarchy, pentru faptul ca desi sunt oameni cu familii si au o varsta, petrec in stil rock si investesc timp si munca in cantat.

Aquila

Dupa 5 minute de soudcheck, pe scena au intrat fetele de la Idol. Si-au facut intrarea in forta cu un cover la piesa "Coming undone" (Korn). Mi-au placut fetele, au fost "o pata de culoare inr-o mare de gri" asa cum s-a exprimat un bun prieten dupa concert.

IDOL

Vepres urmatorii la cantat! O schimbare radicala de stil, dupa fetele de la Idol. Cu siguranta not my cup of tea dar au avut un show bun, apreciat de public. Deja resimteam oboseala de peste zi, lucru valabil si pentru o parte din public care s-a evaporat.

Trupa Vepres

La Incipient a fost destul de gol in fata scenei, dar asta nu i-a descurajat pe targovisteni. Chiar daca nu au castigat preselectia, important este ca au mai bifat un concert in Capitala la care s-au simtit excelent.

Trupa Incipient

Tocmai cand credeam ca seara-i terminata, pe scena si-au facut aparitia cei de la PsychoGod. M-au surprins in mod placut, energie debordanta si metale grele! Nu m-am mirat deloc cand am auzit ca au obtinut si ei locul pentru a canta la OST 2011. Din pacate oboseala m-a rapus, astfel ca nici nu am mai rezistat pana la finalul concertului PsychoGod.

Trupa PsychoGod

Este bine ca se intampla astfel de concerte, cand trupele mai putin cunoscut au ocazia sa cante in fata publicului.

Pe aceasta cale, in numele publicului, ii multumim lui Sorin Turcu de la Stay Metal Forever! pentru o seara minunata.

Hai cu rocku'!
OST metal maraton - Club Fabrica 22 octombrie 2010
OST metal maraton - Club Fabrica 22 octombrie 2010
OST metal maraton - Club Fabrica 22 octombrie 2010
OST metal maraton - Club Fabrica 22 octombrie 2010
OST metal maraton - Club Fabrica 22 octombrie 2010
Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top