Cronici / Galerii foto / Interviuri

One metal night: Incipient, 9.7 Richter si Trooper in Suburbia

Autori: Lenore, Thunder-Chris, 19 Februarie 2010

Cei de la Trooper au inceput in forta partea a IIa a turneului de promovare al albumului Vlad Tepes Poemele Valahiei, cu un concert electrizant in Targoviste. Dupa doar cateva zile a urmat insa un mult-asteptat concert in Bucuresti ce a reusit sa scoata din casa aproximativ 250 de oameni. Bineinteles, vorbesc despre concertul de ieri seara (18 februarie 2010) din club Suburbia.

Pentru incalzierea atmosferei au fost invitate sa deschida trupele Incipient (Targoviste) si 9,7 Richter (Bucuresti).


(2)one-metal-night-incipient-97-richter-si-trooper-in-suburbia_94686.jpg


Prima trupa a serii a fost Incipient, formatie ce a revenit pe scena bucuresteana dupa o pauza de aproximativ 3 ani. Cu un sound nou si o pofta nebuna de cantat, baietii au reusit sa trezeasca interesul publicului si in final au primit multe aplauze. Au cantat 4-5 piese de pe primul lor demo (cativa norocosi din fata scenei chiar au primit cadou cate un CD cu demoul Incipient) si un cover foarte bine primit de public. Bravo Vlad, Adi, Detest si Andrei si speram sa va revedem cat mai curand in concert in Bucuresti!


(1)one-metal-night-incipient-97-richter-si-trooper-in-suburbia_71751.jpg


Au urmat heavy-metalistii de la 9,7 Richter care au ridicat de pe scaune pe toata lumea, chiar daca nu s-au prezentat in formatie completa (din cate am inteles, cel de-al doilea chitarist al lor a avut o problema personala). O voce incredibil de puternica, cu un tipat ce rivalizeaza cu cel al lui Rob Halford, un chitarist tehnic si carismatic si o sectie ritmica bine inchegata a " cam asta este trupa 9,7 Richter dupa aproximativ 7 ani de activitate (cei drept, cred ca mai bine de 3 ani au luat o pauza fortata din cauza lipsei unui vocal adecvat).


(4)one-metal-night-incipient-97-richter-si-trooper-in-suburbia_84252.jpg

S-au cantat piesele Blood, Assasins (compusa in actuala componenta), Feed my hate (my personal favourite) etc.. Baietii au tinut sa-i multumesca in mod special Balaurului de la Trooper si asta nu doar pentru invitatia de a canta in seara de ieri ci si pentru faptul ca ei inregistreaza albumul in studioul Trooper (si va asigur eu ca in final o sa sune totul asa cum trebuie!). Oricum concluzia mea este una clara: good metal job, keep it up!

Sunetul a fost destul de prost dar ne-am obisnuit deja, astea sunt conditiile si lumea se adapteaza. Personal, la sfarsitul recitalului 9,7 Richter ma sufocam de la fumul de tigara si dupa concert am ragusit de la cantat si aerul irespirabil.


(3)one-metal-night-incipient-97-richter-si-trooper-in-suburbia_87090.jpg


Si-a venit si momentul pe care l-au asteptat toti. Trooper au urcat pe scena din Suburbia si spatiul din fata scenei a devenit brusc neincapator. Au inceput show-ul cu un medley format din piesele De la inceputuri, Un singur drum, Scandal si Inca un strigat. Explozie de energie pe scena, trooperii emana rock prin toti porii si publicul exclama in urale de bucurie la anuntul fiecarei piese.

S-au cantat mai multe piese de pe a Desanta , datorita faptului ca anul asta se implinesc 5 ani de la lansarea acestui album. Totusi, n-au lipsit nici piesele de pe celalalte albume. Din cate imi aduce aminte au fost: Doar a mea, Inca o lupta, Tari ca muntii, Maine vom sti, Oriunde ma voi duce, Nu trebuie sa vrei, Strigat, Vlad Tepes, In Valahia, Solii turci etc..


(5)one-metal-night-incipient-97-richter-si-trooper-in-suburbia_94700.jpg


Pe langa toate astea a fost si un moment mai special cand fiecare membru al trupei a avut cate un solo. Asa cum radea Coiot, se pare ca i-a ales pe merit pe baietii astia ca sa cante in trupa si nu i-a luat de pe strada sau pe pile :P. N-au lipsit nici baladele, de data asta am avut parte de Pas infinit (thank you, thank you, thank you!) si deja clasicul Amintiri.

Ma bucur ca baietii s-au tinut de cuvant legat de ce mi-au zis in interviu si anume ca vor schimba playlistul la fiecare concert. Am prins 2 concerte in 6 zile si nu-mi pare rau deloc. Playlist diferit dar aceeasi atmosfera de bucurie generala atat pe scena cat si in public.

Fiecare concert Trooper este un prilej de intalnire cu multi prieteni asa ca sansele sa lipseasca distractia sunt zero. Luati-o ca pe un sfat, asa ca data viitoare cand vedeti un afis cu Trooper, nu ratati ocazia de a merge la un concert.


(6)one-metal-night-incipient-97-richter-si-trooper-in-suburbia_45705.jpg


Hai cu rocku'!
One metal night: Incipient, 9.7 Richter si Trooper in Suburbia
One metal night: Incipient, 9.7 Richter si Trooper in Suburbia
One metal night: Incipient, 9.7 Richter si Trooper in Suburbia
One metal night: Incipient, 9.7 Richter si Trooper in Suburbia
One metal night: Incipient, 9.7 Richter si Trooper in Suburbia
Evenimente recomandate

Top