Cronici / Galerii foto / Interviuri

Kaliakra Rock Fest Day 2 - Rock la putere germana

Autor: Lenore, 6 Iulie 2009

Ziua a doua la Kaliakra avea sa ne ofere rock nemtesc de cea mai buna calitate. Dintre cele trei trupe care au cantat, numai pe una dintre ele o mai vazusem o data in 2004 la Bucuresti. Daca-mi amintesc bine, acel concert Scorpions a fost pentru mine primul concert de astfel de proportii pe care l-am vazut. Abia scapasem in Bucuresti, eram anul I de facultate si chiar in prima saptamana am mers la un concert rock.

Dar sa nu ma mai abat de la subiect si sa incep cu seara de 2 iulie in care a fost de departe cel mai numeros public pe stadionul din Kavarna. Era plin stadionul, a fost dealtfel si singura zi cand am stat la o semi-coada la intrarea in stadion.

Cand am intrat noi tocmai dadeau cei de la Edguy prima piesa. Desi nu eram mare fan al baietilor astia, datorita faptului ca nu ii ascultasem foarte mult, pot sa zic ca m-au convins cu show-ul si buna lor dispozitie. Am recunoscut Ministry of saints, Superheroes si la bis a fost King of fools.

Vocalul Tobias este foarte carismatic si face el ce face si stie cum sa-si atraga publicul de partea lui. De asemenea am remarcat cei doi chitaristi care se miscau intr-un oarecare sincron si dadeau din cap la fel. S-au agitat toti pe scena si frenezia s-a intins si in public. Edguy rocks!!!

Cu ceva noroc sper sa ajung la Rock City Open Air in august sa-i revad pe Edguy pentru ca showul lor chiar merita.

Dupa putin timp si-au inceput concertul baietii de la Blind Guardian. Spre rusinea mea ii ratasem acum 2 ani cand au cantat in Bucuresti, asa ca acum abia asteptam sa vad ce e si cu trupa asta de care auzisem multe lucruri bune. Poate ca tocmai toate lucrurile bune pe care le-am auzit inainte m-au facut sa am asteptari mari de la ei. Din pacate, imi pare rau sa o zic dar nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor mele. Din pacate nici sunetul nu i-a ajutat foarte mult.

Au cantat printre altele Time stands still, Born in a mourning hall, Nightfall, Traveler in time, Sacred, Valhalla, Imaginations from the other side si Mirror mirror. M-am bucurat de Nightfall care-mi aduce aminte de o perioada anume din trecut.

In rest, bulgarii erau super funny cu pronuntia lor si la Valhalla efectiv ne-am prapadit de ras..:-).

3..2..1.. Scorpions - cea mai buna trupa germana de rock si asta nu o spun doar eu, si-a inceput concertul cu un intro naucitor si dup-aia surpriza: Coming home, Loving you Sunday morning, Is there anybody there. Ha, s-a vazut ca au facut un playlist special, care a inclus mai multe piese vechi si mai putine noutati. Personal, le iubesc la fel de mult si piesele vechi si cele noi. De pe noul album nu a fost decat "321" desi parca as mai fi vrut cel putin inca jumatate de album sa-mi cante :)).

Taticii astia ai rockului sunt intr-o forma exceptionala. Pe langa piesele pe care le-am mentionat mai sus au mai fost: Still loving you, Wind of change, Big city nights, Bad boys running wild, The zoo, Coast to coast, Blackout si la bis Rock you like a hurricane care a rupt efectiv. GENIAL, efectiv nu am cuvinte sa exprim cata energie au transmis Scorps in concertul lor.

Publicul a fost pur si simplu minunat, toata lumea a dansat si a cantat tot concertul. De mentionat este si soloul de tobe al lui James Kottak care bate intr-un mod absolut incredibil. Stiu ca si prima data cand l-am vazut in 2004 m-a lasat cu gura cascata.

Daca aveti ocazia sa ii vedeti in concert pe Scorps, oriunde, faceti un efort si mergeti la concert pentru ca baietii astia scriu istoria rockului chiar in fata noastra.

Hai cu rocku'
Anca


Evenimente recomandate

Top