Cronici / Galerii foto / Interviuri

Indian Fall - Fear 4 Stages

Autor: Liviu, 9 Ianuarie 2011

TRUPA: Indian Fall
ALBUM: Fear 4 Stages
FORMAT: splitCD
DATA APARITIEI: 2010
CASA DISCURI: unsigned

Componenta:

Catalin Mierlea- voce
Adrian Vitanescu- chitara
Radu Barna- chitara
Mircea Fulea- clapa
Adrian Nagy- bass
George Bratosin - tobe

Acesta este noul album al formatiei brasovene Indian Fall. Materialul a aparatut in 2010 si se poate cumpara exclusiv de la concerte. In prezent, jumatate din album poate fi ascultat direct pe pagina de Myspace a formatiei: http://www.myspace.com/indianfallro
Albumul se gaseste pe piata in doua versiuni. Prima este cea clasica in carcasa de plastic iar a doua intr-o carcasa de fier ruginita facuta special pentru acest album. Booklet-ul este tip pliant si se dechide in trei parti. In interior avem versurile iar pe verso pe langa frontcover-ul albumui avem doua definii ale cuvantului a feara si o parere proprie a formatiei asupra ceea ce inseamna cele 4 stadii ale fricii.
Surpriza acestul album este vocea, care probabil ca surprinde pe multi pentru ca nu mai seamana cu ceea ce erau obisnuiti fanii mai vechi ai formatiei. Indian Fall a recrutat in iarna lui 2009 un nou vocalist care vine cu o abordare usor schimbata, dar care sunt sigur ca va fi apreciata de toti fanii acestui gen muzical.
Titlul albumului spune tot. Exista 4 stadii ale fricii care sunt enumerate pe rand fiecare din ele reprezentand un alt track al CD-ului:

Stage One: Nature, The Beginning
Stage Tow: You, Fear
Stage Three: Divinity, Despair
Stage Four: Fight, Triumph

Piesele au o durata medie de 5-6 minute, timp suficient pentru a te bucura de complexitatea solo-urilor si a riff-urilor de chitara intr-o atmosfera tipica de Black Metal creata de orga si bass. Vocea, dupa cum am mai zis, este noua dar pastraza aceeasi putere ca pe toate albumele anterioare iar in opinia mea alternarea vocilor in piese este chiar mult mai buna decat pana acum. Astfel albumul curge fara intrerupere ca si cand ar fi o singura piesa de 20 de minute, trecerea de la o melodie la alta fiind placuta.
Cu siguranta acest album ne arata o alta fata a formatiei, prin schimbarea de vocalist, dar in acelasi timp arata fanilor ca nimic nu s-a schimbat. Indian Fall a ramas aceeasi formatie de black metal, poate chiar mai determinata ca niciodata sa arate lumii ce pot face 6 brasoveni pe scena rock-ului romanesc.
Indian Fall, Fear 4 Stages, cover


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top