Cronici / Galerii foto / Interviuri

In Flames la Bucuresti

31 Martie 2009

Am ajus la Arenele Romane undeva pe la ora 18:30. Nu aveam bilet, vroiam sa imi cumpar si am asteptat o vreme pana cand a aparut tanti la geam sa vanda, timp in care foarte multi "domni" ma intrebau daca nu cumva am un bilet sau o invitatie in plus, probabil sa le-o vand mai ieftina. Imi cumpar bilet si ma pun la coada. Bineinteles ca nu s-a intrat la ora 19:00 asa cum era specificat peste tot, ci pe la 19:30.

Inauntru, pe scena erau cei de la L.O.S.T., care faceau sound-check-ul. Dupa ei au trecut la probe si cei de la Snapjaw. Asta a fost un lucru care m-a deranjat si nu cred ca a fost vina lor cat a organizatorilor. Sound-check-ul trebuia sa fie facut inainte sa intre lumea la arene.

Locatia a fost foarte proasta. Mai exact concertul s-a tinut intr-un cort, unde la un moment dat se inghesuisera 2000 de oameni sa ii vada pe In Flames. Se putea gasi o locatie mult mai buna.

Un alt lucru care mi-a displacut a fost berea exagerat de scumpa, ca deh... asa e la romani, intri, nu ai voie cu nimic de afara, mori de sete, ce sa faci... cumperi ce gasesti.

Intr-un sfarsit, cu o intarziere considerabila, tipic romaneasca, a inceput si concertul. Snapjaw. Cu toate ca au avut cateva probleme de sunet, au cantat foarte bine atat cat au cantat. Dar din pacate, organizatorii si-au batut iar joc de romani. Dupa esecul de la concertul Kreator cand Snapjaw si Taine nu au mai urcat pe scena, aseara Snapjaw au cantat 3 piese, si tocmai cand vroia sa scoata asul din maneca cu piesele de rezistenta, au fost dati jos de pe scena, motivandu-se ca nu mai e timp. Foarte urat. Insa au fost sustinuti de fanii din public si aplaudati pentru prestatia lor. Acestia au anuntat si un concert mai mare in luna iunie daca imi amintesc eu bine. Vom vedea.

L.O.S.T. au avut un concert foarte bun, atat cat a fost el de scurt. Au cantat 4 piese, "hit-urile" lor oarecum. Acestia au urcat pe scena in noua componenta, noii membri fiind Klepsy (My Shadow, Tiarra) la tobe si R (Abigail) la chitara. Astfel ca trupa a cantat in 2 chitari si s-a auzit foarte bine, dar o diferenta facand si Klepsy la tobe care a batut senzational. O faza amuzanta s-a produs cand BB Hanneman a anuntat piesa Closure la care au videoclip, iar Vlad Busca la grabit foarte tare zicand "Da, il gasiti voi repede pe Youtube! Hai, da-i drumu!". Pacat de romani ca si-au batut asa joc de ei.

A urmat o pauza agasanta din punctul meu de vedere de vreo 30 de minute, timp in care ne-au pus o muzica de adormit. Eu pot sa spun ca in locul in care stateam, pe centru-fata, nu mai puteam de cald. Stateam si cu geaca in mana si eram foarte transpirat. Astfel ca asteptarea mi se parea si mai lunga. Pot sa spun ca pana acum statusem foarte linistit, si nu numai eu ci toata lumea.

In Flames la BucurestiIntr-un final urca pe scena In Flames, fara un chitarist, Jesper, care a trebuit sa ramana acasa. Fara prea multe palavre a inceput concertul. Un inceput in forta la care si publicul a avut un mare cuvant de spus. Adevarul este ca publicul a fost senzational. S-au facut mosh-uri, foarte civilizate si asta pot sa o confirm eu care am participat in majoritatea :). S-au facut si crowd-surfinguri fara incidente.

Am avut parte si de cateva faza haioase din partea lui Anders. Una a fost cand s-a luat de un fan venit cu o palarie de clown, spunandu-i acestuia "How can you wear that on a metal show?", dupa care a luat palaria si si-a pus-o in cap. Alta faza haioasa a fost cand a cerut un aparat foto, timp de cateva minute si nimeni nu se indura sa ii dea. Intr-un final cineva din public i-a aruncat o camera pe care acesta a prins-o. Pentru amuzament a mai aruncat-o o data proprietarului cerand-o inapoi, zicandu-i ca nu il plateste deca il scapa.

Dupa care a zis ca nu stie sa o aprinda, a mai aruncat-o o data si a prins-o din nou. A cerut multimii sa ridice mainile si a facut o poza foarte frumoasa cu publicul, dupa care i-a aruncat din nou aparatul proprietarului, zicand ca se pricepe la asta si ca ar putea lucra la circ.

O alta faza amuzanta a fost cand Anders a dat microfonul unui tip din primul rand care a inceput sa vorbeasca in suedeza, ceva care l-a impresionat pe solist, zicand ca s-a simtit cel mai important de pe pamant.

Playlistul a fost cat se poate de ok.

Vezi galeria foto a evenimentului la

  • Concertul In Flames din 30 martie 2009


Evenimente recomandate

Top