Cronici / Galerii foto / Interviuri

DARK FUSION - CYBER NATION

Autor: Titus, 27 Aprilie 2016

DARK FUSION - CYBER NATIONARTIST: DARK FUSION
ALBUM: CYBER NATION
FORMAT: CD digipack
ANUL APARITIEI: 2016
CASA DISCURI: Rusidava Music
nota 9.00/10.00

COMPONENTA:

Florin Costachita – voce
Gabi Andrei – chitara, voce
Teddy Bejenaru – chitara
Tudor Nica – bas
Teo Popp - tobe

PIESE:
1. Redemption Day
2. District 13
3. Dark City
4. Unseen Cyber War
5. Nothing
6. Mirrors
7. Fallen Generation
8. Torture Chamber (2015 version)
9. Nuclear Fusion
10. Dawn of War
11. Blue (Eiffel 65 cover)

Extreme cyber industrial metalul este, cu certitudine, o etichetare foarte indrazneata pentru o formatie romaneasca. O directie muzicala destul de naturala prin alte parti, maniera abordata de trupa bucuresteana este privita cel mult cu scepticism pe la noi.

Din fericire trupa Dark Fusion crede in destinul ei, iar faptul ca anul trecut a fost singura formatie de la noi care a participat la Wacken Open Air ar trebui sa ne puna pe ganduri... in sens pozitiv! Deoarece Dark Fusion are ce arata, fiind o excelenta trupa de live, cu o lista deja destul de lunga de aparitii scenice in cei 5 ani de activitate.

Poate prea industrializate pentru gusturile metalistilor traditionali, poate prea mult metal pentru cei care aseapta mai mult sample, latex si ritm, "Cyber Nation" nu este inca albumul perfect, dar un presentiment inexplicabil te face sa crezi cu tarie ca il prefigureaza pe cel care, la un moment dat, foarte curand, va fi acel album care va insemna explozia de creativitate a celor de la Dark Fusion.

Este abia al doilea album Dark Fusion, un pas inainte pe care-l deja putem compara cu "InFusion". Spre deosebire de albumul de la debut, "Cyber Nation" subliniaza mai apasat identitatea trupei, o directie care se departeaza de sonoritatile indecise de pe precedentul CD. Si suntem convinsi ca pe al treilea material vom asculta un Dark Fusion mult mai decis, mai plin de viata si gata sa ia in piept complet o zona muzicala pe nedrept neglijata in Romania. In definitiv, avem destule trupe death/extreme metal, dar au trecut peste zece ani de cand n-am mai auzit de vreuna cyber/industrial. "Dark City", "Dawn of War" si "Fallen Generation" pot fi argumente puternice in acest sens.

Iar ca prezentare, tanara casa de discuri Rusidava Music il revedica intr-o prezentare eleganta: digipack, editie de colectie, Dark Fusion fiind si primul CD lansat sub aceasta marca. Design de bun gust (Methyss Art), aspect ingrijit, inregistrare de calitate.

https://web.facebook.com/DarkFusionRomania

Titus Constantinescu


Te-ar mai putea interesa

Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă