Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Trooper, Idol si Metal Throne la Brasov, 11 decembrie 2010

Autor: Lenore, 12 Decembrie 2010

Zbrrr... si acum mai tremur cand ma gandesc la ziua de sambata pe care am petrecut-o pe drum in masina si la munte (am dat o tura prin Sinaia, Predeal si Bran). Seara insa, lucrurile s-au schimbat pentru ca am mers la concert in Brasov in clubul Rockstadt unde aveau sa cante Metal Throne, Idol si Trooper.

Am ajuns devreme la club unde abia se desfasurau probele de sunet. Trooper, veniti si ei de pe drum, erau la fel de infrigurati ca si noi. Rockstadt-ul e fain insa mi s-a parut neincapator pentru cati oameni au fost la concert (undeva la 350 de spectatori dupa estimarile mele).

Un motiv in plus sa mergem la Brasov a fost si reintalnirea cu prietenii de la fanclubul Iron Maiden (Razvan si Liviu m/).

Pe Metal Throne nu ii mai vazusem live desi auzisem de ei de ceva vreme. M-am strecurat cu greu pana in fata sa le fac poze, mi-a placut cum au sunat si am vazut ca aveau multi sustinatori. Nu as putea spune totusi ce a lipsit dar poate din cauza faptului ca nu le stiam piesele, am preferat sa ii ascult de undeva din spate, in compania unui ceai. Din ce mi s-a soptit in casca, amintesc din playlist "Jumatate om, jumatate fiara" si "Catedrala de metal".

Idol au avut si ele ocazia sa incalzeasca publicul brasovean pana la intalnirea cu Trooper. Au inceput in forta cu "We will rock you" si "Nu te voi ierta". M-au surprins cu un cover dupa piesa "Alcoolic" a prietenilor nostri comuni de la Incipient. Publicul le-a incurajat si au reusit un concert foarte bun iar la coverul dupa Korn a iesit o nebunie generala. Un mare "Bravo!" si fetelor si trupei Metal Throne pentru ca au intregit afisul unui eveniment perfect.

"Trooper! Trooper! Trooper!" s-a scandat minute in sir inainte si dupa concert in Rockstadt. Prinsa cu misiunea de a face poze, nu pot niciodata sa nu ma abat si ma las vrajita de muzica si cant din tot sufletul. Cam asta patesc la fiecare concert Trooper de o vreme incoace, valabil si ieri in Brasov. E molipsitor, e muzica ce mi-a adus o multime de prieteni, face parte soundtrack-ul vietii mele.

La Brasov a fost cu siguranta unul dintre cele mai bune concerte ale turneului de lansare al albumului "15". "Ultima noapte a condamnatului la moarte" si "Nu trebuie sa vrei" au deschis cele aproape 2 ore de Trooper. Am avut parte si de o trecere prin albumul "Vlad Tepes - Poemele Valahiei" prin "Solii turci" si "Vlad Tepes", un moment intampinat cu multe aplauze de publicul brasovean. Din playlist mai amintesc "Old school baby", "O viata este prea mult" (de care nu cred ca o sa ma plictisesc vreodata, am cantat-o si de aceasta data cu ochii inchisi), "Cantecul lebedei", "Amintiri", "Tari ca muntii" (chiar au fost tari ca muntii brasovenii astia!), "Strigat".

Nu putea sa lipseasca bis-ul (de fapt au fost chiar doua) si astfel am ascultat "I want to break free" si "Fear of the dark" cu dedicatie pentru fanclubul Iron Maiden! La cel de-al doilea bis am avut parte de "Dorinta", o piesa nesperata avand in vedere fumul de tigara din aer. Coiot, Balaur, Laurentiu, Oscar si John: va multumim pentru muzica.

Matematic, concertul de la Brasov = un public minunat + o cantare de exceptie din partea trupelor + un gand bun pana la revedere!

Galeria foto de la eveniment poate fi vazuta la reviews/Galerie foto Trooper, Idol si Metal Throne in Brasov - 11 decembrie 2010

Hai cu rocku'!
Cronica Trooper, Idol si Metal Throne la Brasov, 11 decembrie 2010


Evenimente recomandate

Top