Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Trooper - An Iron Tribute la Targoviste, 13 aprilie 2013

Autor: Sasa, 16 Aprilie 2013

Dupa ceva ani am reusit sa vad si eu din nou Trooper in Targoviste. Concertul a fost parte a turneului "An Iron Tribute". Cu ocazia asta am vazut si eu cum arata "La Scriitori". Destul de bun pentru un loc de concert, genul de beci care imi place mie, si destul de spatios. Din pacate sunetul a lasat de dorit inclusiv la headlineri.

Seara a inceput in forta cu o formatie (foarte) tanara, Colaps,  care au cantat un fel de thrash metal. Asteptam sa mai creasca, nu pot sa ma pronunt acuma nici daca a fost bine nici daca a fost rau. Playlistul a cuprins compozitii proprii si coveruri, cam in raport de jumatate - jumatate. Dintre coveruri amintesc Slayer - Raining Blood.

Urmatoarea trupa a serii au fost, deja veteranii, Incipient. Am asistat la primul concert cu noul chitarist Alex, care a venit in locul lui Vlad. In mod neasteptat au cantat mai putin decat Colaps, insa numai piese originale. La piesa "Am draci" publicul a pornit un mic moshpit in mijloc.

Dupa ce publicul s-a incalzit bine, s-a dezlantuit in sfarsit pe acordurile "Aces High" cand a urcat pe scena Trooper. Prima jumatate a concertului a fost dedicata gigantilor de la Iron Maiden, dupa cum ne-a lasat de inteles si numele turneului. Am fost placut surprinsa de paleta de varsta a publicului prezent la concert: am vazut toate categoriile de varsta de la pusti pana la oameni in toata firea. Cred ca nu poate decat sa ne bucure faptul ca am vazut ca in noua generatie mai exista fani metal.

Cu totii am cantat si am topait (unii au facut si un mic mosh-pit in mijloc) pe "The wicker man", "Can I play with madness", "Heaven can wait", "Running free", "The trooper" si "Fear of the dark". Pe "Running freeBalaurul si Coiotul au facut un mic concurs cu care bucata de public poate tine mai bine si mai tare refrenul. Balaurul a castigat detasat (sorry Coiot).

Partea a doua a recitalului Trooper a fost compusa din piese proprii alese exact pe gustul meu. Au inceput cu "Nu mai conteaza" si au continuat cu doua piese de pe albumul "Rock'n'roll +", "Old school, baby" si "Nu trebuie sa vrei". Fiind in cetatea de scaun a Valahiei, Vlad Tepes a fost cinstit prin piesa omonima si cei mai de temut dusmani ai lui au fost reamintiti prin "Solii turci". Am ascultat si piesa care da titlul celui mai nou album, "Voodoo". Si am incheiat cu doua piese care nu lipsesc de la niciun concert, "Amintiri" si "Strigat". Momentul amintirilor a fost unul emotionant atat pentru noi cat cred ca si pentru baieti, multi prieteni vechi si noi de-ai trupei fiind prezenti la concert. Un moment inedit a avut loc pe piesa "Hei tu", in care Balaurul a trecut la tobe, Popa la bas, iar John si Oscar la chitara.

Publicul a considerat ca ora 12 e prea devreme pentru a pleca acasa si ca un concert Trooper nu se poate termina fara sa fi auzit "Tari ca muntii", asa ca un bis a fost obligatoriu. Nebunia a mai fost prelungita pentru cateva minute cu "Tari ca muntii" si "Vino cu mine".

Cu ocazia showului din Targoviste am reusit sa revad prieteni si locuri foarte dragi mie si sa leg noi prietenii. Nu degeaba publicul Trooper este mai degraba o mare familie. Si cred ca ne-am incalzit cu totii pentru Maiden-ul care o sa urmeze la vara, nu ?

Vezi galeria foto a evenimentului la

  • Galerie foto Trooper - An Iron Tribute la Arenele Romane, 5 aprilie 2013
  • Galerie foto Trooper, Incipient si Colaps La Scriitori, 13 aprilie 2013


Te-ar mai putea interesa

Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă