Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica The Straits la Sala Palatului, 1 decembrie 2013

Autor: Lenore, 7 Decembrie 2013

De ziua nationala am avut parte de un concert The Straits la Sala Palatului din Bucuresti. Nu prea stiam la ce sa ma astept de la acest concert, dat fiind faptul ca au trecut ani buni peste ei si trupa nu mai este ce a fost odata. Cu toate aceastea, m-am dus la concert cu mult entuziasm si speranta ca o sa avem parte de o seara speciala.

Startul s-a dat la orele 20 punct, fara trupa in deschidere, fara intarzieri, in fata unei sali pline. Inca de la primele acorduri am observat incarcatura emotionala a acestui concert, de pe scena simteam o iubire infinita de muzica si o pasiune imensa pentru tot ceea ce inseamna un show live.  Am vazut multe concerte deosebite in acest an, iar The Straits se plaseaza undeva foarte sus in topul meu personal pe 2013.

Nu a fost neaparat nostalgia dupa trupa Dire Straits, cat mai ales o stare de bucurie continua pe care mi-au transmis-o cei de pe scena. Chris White si al lui saxofon sunt cu siguranta picati de undeva din rai. Desi la concertul Mark Knopfler de la Bucuresti n-am fost, neavand astfel un termen de comparatie pentru prestatia The Straits, pot spune ca nu am simtit nicicand de-a lungul concertului lipsa acestuia. Fara a ii minimiza valoarea artistica a lui Knopfler, The Straits pot face un spectacol superb si fara contributia acestuia.

Publicul a fost un alt element forte al acestui spectacol. Cei de pe scena pareau vizibil emotionati si maguliti de valul de entuziasm si aplauze ce ii coplesea. Piese precum "Walk Of Life", "Romeo & Juliet" sau "Tunnel Of Love" au fost indelung aclamate de public. Piesa "Communique" a  fost acompaniata de aplauze continue.

Trupa formata din Chris White (saxofon), Alan Clark (clape), Steve Ferrone (tobe), Terrence Reis (chitara), Michael Feet (chitara bass), Jamie Square (clape) si Adam Phillips (chitara) este cu siguranta o formula castigatoare. Alan Clark pare sa fie acum liderul, mana de fier invizibila ce tine fraiele acestei trupe formate din atatia muzicieni excelenti. El si Terrance Reis au avut grija si de partea de dialog cu publicul si au reusit sa se faca si mai placuti cu acesta ocazie (ne-au urat si La multi ani pentru ziua nationala).

Din setlist nu au putut lipsi nici piese precum "Brothers In Arms", "Sultans Of Swing" sau "Money For Nothing".  Un spectacol superb, multe trairi frumoase, magia muzicii ce nu poate bate nimic (dupa umila mea parere) s-au adunat in acest concert.

Finalul s-a facut in acorduri de "Portobello Belle" si a lasat cumva dorinta de mai mult. Speram ca The Straits sa continue cu astfel de spectacole si sa ne viziteze din nou tara.

Multumim din suflet celor care au facut posibil acest spectacol de vis!

 

1. Private Investigations
2. Walk of Life
3. Telegraph Road
4. Romeo & Juliet
5. Tunnel of Love
6. Your Latest Trick
7. Communique
8. Two Young Lovers
9. Brothers in Arms
10. Sultans of Swing
Bis
11. Money for Nothing
12. Portobello Belle

Cronica The Straits la Sala Palatului, 1 decembrie 2013

Vezi galeria foto a evenimentului la

  • Galerie foto The Straits la Sala Palatului, 1 decembrie 2013


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top