Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica The Progressive Rock Dream Team in Chaos Venue, 20 octombrie 2012

Autor: Lenore, 23 Octombrie 2012

Cel mai asteptat eveniment progressive rock al anului a fost cu siguranta concertul Mike Portnoy, Billy Sheehan, Tony MacAlpine si Derek Sherinian de la Bucuresti. Recunosc, aveam emotii legate de acest concert: daca avea sa vina public, daca vor canta piese pe gustul meu, daca voi reusi sa ma simt la fel de bine pe cat m-am simtit la concertele anterioare vazute cu 3 dintre cei 4 magnifici.

Prima tura de emotii s-a dus inca de la poarta clubului unde asteptau o multime de oameni, entuziasmul era la cote uriase pentru toata lumea. Accesul a fost usor, rand pe rand oamenii si-au gasit cate un loc in sala. Despre clubul Chaos (ex-Jukebox) am mai scris, mie imi place ca are un spatiu generos, o scena pe masura si lumini bune. Neinspirat insa consider ca a fost desfiintarea garderobei si mai ales, treapta de pe la mijlocul clubului, astfel ca o parte din public a cam stat "in groapa" (mi-e greu sa cred ca au vazut prea multe pe scena). Chaos Venue a fost plin ochi la acest eveniment!

Eu am fost privilegiata, 3 piese petrecute in photo pit in fata celor de pe scena si restul concertului sus la balcon, astfel ca am fost oarecum ferita de aglomeratie si intinsul peste capetele altora pentru a vedea ceva pe scena. Caldura a fost la cote extrem de intense, au curs apele pe noi pe tot parcursul concertului. Nimic n-a mai contat insa cand au intrat pe scena cei 4 muzicieni de top.

Si a inceput nebunia cu "A Change of Seasons: I The Crimson Sunrise": aplauze, urale, click-urile aparatelor foto si mai presus de toate, muzica la rang de arta. Mike saluta publicul si spune ca i-a luat prea mult sa se reintoarca la noi (aproape 10 ani), eu sunt total de acord cu el.

Derek Sherinian, in spatele clapelor sale, poarta un tricou cu ai nostri Trooper si nu pot decat sa admir acest gest pe care l-a facut sustinand scena locala de rock din Romania.

Billy Sheehan si Mike Portnoy sunt un "motor" care ar pune in miscare orice trupa, sunt poate cea mai buna sectie ritmica pe care am vazut-o vreodata la treaba. Cu greu mi-am putut desprinde ochii de la Mike, este cel mai expresiv tobosar pe care l-am vazut, canta cu tot corpul si cu tot sufletul lui pe scena. El a avut grija si de comunicarea cu publicul, a fost deschis si nu a ezitat sa se urce pe boxe ori de cate ori a vrut sa fie mai aproape de fani. Tony MacAlpine ne-a oferit caldura si feeling, a completat perfect trupa de virtuosi.

Pe parcursul concertului mi-am dat seama cat de copil am fost cand m-am gandit la ce vor canta cei 4 pe scena. Puteau sa cante absolut orice, in formula Mike - Billy - Tony - Derek nu aveau cum sa dea gres. Nu am simtit cand a trecut acest concert, m-am pierdut undeva intre bataile de tobe, slap-urile de bass, solo-urile de chitara si sunetul gingas al clapelor.

Au fost oameni in sala care s-au plans de sunet, de volumul anumitor instrumente. Nu pot sa infirm sau sa confirm acest lucru, de unde am stat noi (sus, in lateralul scenei, paralel cu boxele) s-a auzit bine si nu am simtit nimic deranjant. Inceputul bisului a fost totusi marcat de faptul ca vocile lui Mike si Billy nu se auzeau, lucru remediat pe parcurs.

S-au cantat piese ce se regasesc pe albumele trupelor in care au activat cei de pe scena, s-au cantat cover-uri, dar cel mai important este ca totul s-a cantat cu sentiment. Cuvintele sunt prea mici pentru a descrie acest spectacol.

Dupa concert, zeci de fani au asteptat minute in sir pentru o poza, un autograf sau o vorba cu cei din trupa. Daca Derek Sherinian a iesit si a stat minute bune alaturi de fani, ceilalti au fost destul de greu de "prins". I-am asteptat pana in momentul in care au parasit Chaos Venue, cand ne-am luat ramas bun de la ei cu aplauze. 

Phoenix Entertainment au facut o treaba excelenta si de data asta, cei de la securitate au avut rabdare cu noi si ne-au asteptat pana la ore tarzii, doar ca sa ne intalnim pentru cateva clipe cu trupa, toate planetele parca s-au aliniat ca seara sa fie una pe care nu o vom uita prea curand. Va multumim tuturor pentru implicare si ne dorim cat mai multe evenimente ca si cel despre care tocmai am povestit.

Cronica The Progressive Rock Dream Team in Chaos Venue, 20 octombrie 2012

Vezi galeria foto a evenimentului la

  • Galerie foto Mike Portnoy, Billy Sheehan, Tony MacAlpine, Derek Sherinian la Chaos Venue


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top