Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Sabaton, Alestorm, Steelwing si Bolthard la Bucuresti 17 noiembrie 2010

Autor: Lenore, 18 Noiembrie 2010

Oricat de optimista as fi fost in legatura cu acest concert inainte de ziua de 17 noiembrie, nimic nu a prevazut nebunia ce avea sa urmeze. Cuvintele sunt prea mici in acest moment pentru a exprima euforia resimtita in timpul acestui concert si chiar si dupa. Dar sa o luam cu inceputul...

Am ajuns la The Silver Church cu putin inainte de ora 7 si era o coada destul de mare in fata clubului. Totusi, intrarea se facea destul de repede, sub supravegherea atenta a celor de la Blackhawk Security.

Pana m-am dezechipat si m-am dezmeticit, recitalul Bolthard s-a terminat. Imi pare rau ca nu am apucat sa ii vad dar din ce am prins (o piesa) mi-au lasat o impresie buna. Astept o viitoare revedere cu ei.

Incet-incet s-a aglomerat incinta si cand Steelwing si-au facut aparitia publicul si-a manifestat entuziasmul zgomotos. Suedezii mi-au amintit de Iron Maiden in anii '80, nu doar prin costumatia lor ci si prin muzica. Cum eu sunt un mare fan Maiden, m-a prins muzica lor si daca nu m-as fi concentrat la facut poze, sigur faceam si eu headbanging cu cei din fata scenei.

Heavy metal ca la mama lui, tinerete si bucurie de a canta, asa as sumariza concertul Steelwing de la Bucuresti. Daca ii voi asculta in viitor? Putin probabil, fiindca ce a urmat a fost de multe ori mai intens.

Alestorm
ne-au anuntat de la inceput ca au venit sa ne bea berile, sa se distreze si sa "vrajeasca" femeile. Nu-i ascultasem inainte de acest concert dar mi-au placut la nebunie. O muzica de baut, de dansat, de voie buna ce mi-a amintit de locul lor natal, Scotia- un loc pe care l-am vizitat si care inseamna mult pentru mine.

Muzica lor este o combinative de folk/power metal cu o tema preponderant despre pirati - am putea denumi totul pe scurt "Pirate Metal". Din playlist amintesc "Captain's Morgan revenge" (piesa ce da si titlul unui album al scotienilor) si "Keelhauled" piesa cu care nu se mai lasau dati jos de pe scena- "with a bottle of rum and a Yo-ho-ho" devenind referenul pentru o seara de neuitat. Mi s-a parut interesant instrumentul la care canta Christopher Bowes un "keytar", un fel de clape mai usoare.

S-a cerut insistent bis dar se pare ca timpul era limitat astfel incat Alestorm nu s-au putut intoarce pentru inca o melodie.

Steagul Suediei este ancorat pe tobe, se fac ultimele reglaje ale sunetului si pe fundal se aud Motley Crue, Metallica si fix inainte de venirea celor de la Sabaton, Europe. The final countdown has begun!

SABATON
sunt regi ai power metalului! Va poate confirma lucrul asta oricine a fost ieri la concertul din The Silver Church. O trupa care a sunat ceas de la prima pana la ultima piesa, o organizare foarte buna si un public demential este pe scurt reteta succesului de ieri.

Efectiv imi tremura mana pe camera din cauza emotiei la Sabaton, emotie trezita de muzica si de reactia publicului la ceea ce auzeau. Joakim Broden este un vocal foarte carismatic si trupa este un tot unitar- acea masinarie perfecta de razboi!

N-au ratat nici un hit in playlistul ales pentru concert, au cantat chiar si "The final solution" piesa pe care nu au cantat in vara la festivaluri dar pe care publicul le-a cerut-o insistent pe pagina lor de Myspace, Facebook si site-ul oficial. Am avut parte de urmatoarele piese pe care am cantat, am sarit, am facut headbang si am "luptat" alaturi de Sabaton: "40:1", "Attero Dominatus", "Coat of arms", "Primo Victoria", "Panzer Battalion".

A fost incredibila reactia publicului si cei de la Sabaton pareau sincer impresionati de efectul muzicii lor asupra celor 800 de fani (am estimate eu) care nu se mai lasau dusi acasa la finalul concertului.

Concertul s-a terminat fix la ora 11, cand cei cu bilete speciale au fost invitati sa ramana langa scena pentru intalnirea cu idolii lor. Rapusa de oboseala dupa o zi lunga de munca si un concert ce mi-a trezit toate simturile, m-am indreptat spre casa fericita ca am avut ocazia sa asist la acest regal metalic.

Felicitari tuturor trupelor care au urcat pe scena, felicitari Promusic Prod. si Maximum Rock pentru un eveniment ca la carte!
Cronica Sabaton, Alestorm, Steelwing si Bolthard la Bucuresti 17 noiembrie 2010


Evenimente recomandate

Top