Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Paul Gilbert la Hard Rock Cafe, 31 martie 2013

Autor: Lenore, 2 Aprilie 2013

Ultima zi de martie ne-a adus o noua vizita a marelui chitarist Paul Gilbert in Romania. Hard Rock Cafe-ul a fost localul primitor ce a gazduit si de aceasta data un eveniment de dimensiuni medii (pentru scenele din Romania), un eveniment pentru cunoscatori si amatorii de muzica buna in general. Cu doar doua zile inainte de acest concert, pe aceeasi scena cantase si Eric Martin (colegul din Mr. Big al lui Paul), in turneul sau solo.

Promovand cel mai nou album al sau,"Vibrato" (lansat in 2012), Paul Gilbert a venit la Bucuresti alaturi de o trupa pe masura. Mai exact, prezenta lui Thomas Lang in spatele tobelor a fost o surpriza mai mult decat placuta pentru toti cei prezenti.

Concertul a inceput la ora anuntata si in aplauzele publicului, si-au facut intrarea pe scena cei 4 muzicieni. Cateva setari de sunet mai tarziu, s-a dat drumul la treaba si la fotografiat in spatial generos din fata scenei alocat special pentru asta.

Unul dintre cei mai expresivi chitaristi, Paul Gilbert, cu nelipsitele sale casti, a fost o incantare pentru toti cei prezenti la concert. Se simte cand un om canta cu suflet si cu toate ca si experienta de ani de zile de concerte isi spune cuvantul, pasiunea pentru muzica inca traieste in artistul Paul Gilbert. "Enemies (In Jail)" si "Rain and Thunder and Lightning" au deschis un spectacol frumos, o lectie de muzica asa cum rar vedem.

Insotit de sotia sa, Emi Gilbert, bassistul Kelly LeMieux si Thomas Lang au facut un spectacol gustat chiar si de cei mai reticenti dintre noi. Din setlist nu au putut lipsi "Scarified" sau "Technical Difficulties", piese de referinta in discografia lui Gilbert. De asemenea, un medley ce a inclus cele mai iubite piese Mr. Big nu putea sa lipseasca. Am cantat cu totii pe nerasuflate "To Be With You" sau "Green Tinted Sixties Mind".

Bis-ul a fost nesperat de lung si ne-a dat ocazia sa auzim niste interpretari unice ale clasicelor "Man On The Silver Mountain" sau "Still Got The Blues For You".

Am avut parte si de un schimb al instrumentelor intre cei din trupa, cu Paul in spatele tobelor (thumbs up!),  Thomas la chitara bass, Kelly la chitara si Emi la voce, miscare de efect, aplaudata de public. Mi s-a parut un pic fortata vocea pe piesa respectiva, dar carismatica japoneza a compensat din plin cu prezenta scenica.

A fost un eveniment excelent, un eveniment marca Phoenix Entertainment de la care nu cred ca a plecat nimeni nemultumit. Eu una am avut un zambet lung intiparit pe fata care nu mi-a trecut nici pana astazi (si au trecut deja 2 zile de atunci). 

Cronica Paul Gilbert la Hard Rock Cafe, 31 martie 2013

Vezi galeria foto a evenimentului la

  • Galerie foto Paul Gilbert la Hard Rock Cafe, 31 martie 2013


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top