Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Paul Gilbert la Bucuresti, 4 decembrie 2010

Autor: Lenore, 5 Decembrie 2010

Anul 2010 i-a adus in Romania atat pe Paul Gilbert cat si pe Eric Martin, cei doi "zei" ai supergrului Mr. Big din perioada de aur. Din pacate, cei doi au concertat separat pe scena din The Silver Church.

Printr-o ploaie ce parea fara oprire, ieri, 4 decembrie 2010, am pasit plina de speranta cu gandul la primul meu concert cu un chitarist in prim-plan. Al doilea astfel de concert la care ma duc o sa fie miercuri, la Steve Vai.

Cand am ajuns, publicul lipsea dar pana la ora stabilita pentru inceperea concertului clubul s-a umplut. Ca o noutate, avand in vedere ca nu am mai vazut pana acum acest lucru in Silver Church, a fost gardul pus intre scena si public care delimita spatiul pentru presa.


Cu o trupa de muzicieni desavarsiti, Paul Gilbert a urcat pe scena fix la ora inscrisa pe bilet.

Am stat cam in randul trei, central si sunetul a fost foarte bun pe tot parcursul concertului. Desi eu sunt mai degraba un fan Mr. Big, decat al lui Paul Gilbert personal, mi-a placut foarte mult prestatia lui si nu m-am plictisit la solo-urile interminabile (mi-era un pic frica de lucrul asta).

Un perfectionist, Gilbert este de departe cel mai expresiv chitarist pe care l-am vazut pana acum live. Din playlist amintesc "Fuzz Universe", "The last rock'n'roll star", "Scarified" & "Technical difficulties" (Racer X), "Roundabout" (Yes), "Light my fire" (The Doors).

Momentul meu preferat al show-ului a fost bineinteles piesa "Green-tinted sixties mind", piesa Mr. Big. Fara a avea pofta de vorba a lui Eric Martin, Paul Gilbert s-a exprimat mai degraba prin chitara sa si printre piese a adresat multumiri publicului. Un show la obiect, Gilbert a preferat sa nu mai iasa de pe scena si sa pretinda ca asteapta sa fie chemat la bis.

A ramas pe scena si ne-a mai cantat cateva piese, incheind cu "Down to Mexico" si "Go down" in aplauzele publicului. Legat de public, mie una nu mi-a placut. Ori nu erau familiarizati cu muzica lui Gilbert ori pur si simplu nu s-au manifestat destul de entuziast, mie mi s-au parut mai degraba o "gasca de curiosi" decat un public dedicat. Ma uitam la coveruri si mai ales la piesa Mr. Big in public si in afara de cateva persoane nu canta nimeni nimic.

Inainte de a incheia, trebuie sa ii mentionez si pe muzicienii cu care canta Paul Gilbert: Tony Spinner (chiatara, voce), Craig Martini (bass, voce) si Jeff Bowders (tobe). Si-au facut treaba excelent pe scena, jos palaria!

In final, astept cu nerabdare un nou album al celor de la Mr. Big (se pare ca o sa iasa in 2011) si de ce nu, un turneu care sa includa si Romania. O sa fiu acolo negresit!

Hai cu rocku'!
Cronica Paul Gilbert la Bucuresti, 4 decembrie 2010


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top