Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Mr. Big la Bucuresti, 17 iunie 2011

Autor: Lenore, 20 Iunie 2011

La aniversarea a 40 de ani de Hard Rock Cafe, am primit un nesperat cadou la noi in Romania. Ma refer bineinteles la prezenta si concertul celor de la Mr. Big din 17 iunie 2011 de la Bucuresti. Ii iubesc si ma bucur enorm ca am avut onoarea sa ii vad live in cadrul actualului turneu mondial.

Hard Rock Cafe din Bucuresti nu este una dintre cele mai bune locatii pentru un concert rock, acustica nu ajuta prea mult, scena este mica si joasa, preturile sunt peste medie, dar daca ei i-au adus pe Mr. Big nu a mai contat nimic din toate astea si am fost prezenti la datorie cu aparatele foto de gat si muzica in suflet.

Putin dupa orele 22:00, asa cum era trecut si pe afis, in acordurile piesei "Undertow" (prima piesa de pe ultimul album Mr. Big - "What if...") isi fac aparitia pe scena Billy Sheehan, Paul Gilbert, Eric Martin si Pat Torpey. Sunetul din fata scenei este amestecat astfel incat, daca nu as fi stiut primele doua piese probabil ca nu as fi inteles nimic din ele.

La a treia piesa ("Daddy, brother, lover, little boy") sunetul se regleaza astfel incat distingem si noi fiecare instrument in parte. Bassul in mod special se aude foarte bine, chitara ceva mai slab, lucru ce ramane asa cam pana la sfarsitul concertului. As fi vrut sa-l fi auzit mai bine pe Paul Gilbert, este un adevarat zeu al chitarii! Cu toate neajunsurile sunetului, trupa s-a prezentat excelent pe scena, Eric a venit de nenumarate ori si a dat mana cu cei din primul rand, am simtit o apropiere a trupei de public asa cum rar am mai vazut pana acum.

In concert s-au impletit foarte bine piesele clasice Mr. Big ("Green tinted sixties mind", "Take cover", "Just take my heart") cu multe piese de pe noul album (in total ne-au cantat nu mai putin de 8 piese de pe "What if...").

Solo-urile de bass ale lui Billy Sheehan au fost momentele de maxim ale spectacolului, duelurile cu Paul Gilbert fiind de asemenea intens aplaudate de public. Aclamate au fost si hiturile "Addicted to the rush" si "To be with you" dupa care s-a starnit o frenezie generala, Mr. Big nu se mai lasau plecati de pe scena.

Ne-au cantat 2 coveruri de exceptie, "Smoke on the water" la care si-au schimbat instrumentele intre ei (Paul la tobe, Billy la voce, Pat la bass si Eric la chitara initial, dupa care au schimbat iar si Pat a trecut la voce iar Billy la chitara si Eric la bass). A iesit demential! Profitand de ocazia cu ziua Hard Rock Cafe, Mr. Big le-au urat "La multi ani!" asa cum au stiut ei mai bine, cu un cover la piesa "Happy birthday" (The Beatles).

"Colorado bulldog" a incheiat o seara superba ce ar fi putut sa fie una perfecta cu ajutorul unui sunet adecvat. Ce m-a uimit insa, este interesul scazut al publicului roman pentru o trupa cum este Mr. Big. Din ce am vazut la concert, nu cred ca au fost mai mult de 600 de oameni la acest concert pe care eu l-as fi vrut cel putin la Arenele Romane (sau alta locatie similara de 2000+ de persoane).

O galerie foto a concertului gasiti aici: Galerie foto Mr. Big la Bucuresti

Setlist:
01. Undertow
02. American Beauty
03. Daddy, Brother, Lover, Little Boy (The Electric Drill Song)
04. Green-Tinted Sixties Mind
05. Take Cover
06. I Won't Get in My Way
07. Stranger in My Life
08. Once Upon a Time
09. A Little Too Loose
10. Road To Ruin
11. Price You Gotta Pay
12. Just Take My Heart
13. Merciless
14. Still Ain't Enough for Me
15. Around The World
16. Addicted To That Rush
17. To Be With You
18. As far as I can see
19. Smoke on the water (Deep Purple cover)
20. Happy Birthday (The Beatles cover)
21. Colorado Bulldog
Cronica Mr. Big la Bucuresti, 17 iunie 2011


Evenimente recomandate

Top