Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica lansare Bucovina Sub Stele la Silver Church, 6 februarie 2014

Autor: Lenore, 10 Februarie 2014

1-Cronica_lansare_Bucovina_Sub_S_LE9crCPCw.jpgIn 6 februarie 2014, clubul The Silver Church din Bucuresti a gazduit concertul de lansare al ultimului material semnat Bucovina, "Sub Stele".

Public numeros, o atmosfera frumoasa si zambete multe inca de la intrare (doar erau cei de la Blackhawk Security la paza, asa ca nu avea cum sa fie altfel), avea sa fie o seara de iarna cu totul deosebita.

Ocazia de a incalzi atmosfera si publicul le-a revenit celor de la Abigail, cei ce serbeaza in acest an 20 de ani de activitate. Pe tot parcursul concertului lor, a fost proiectat mesajul "Abigail, 20 years of Romanian doom metal". Le uram si lor "La multi ani!", la fel ca si echipei de la securitate ce a implinit 4 ani de cand are grija ca toate evenimentele rock/metal sa decurga fara incidente.

Abigail au pus in scena un show deosebit, la care s-a vazut ca au lucrat. Cei care i-au ratat in acest concert au de ce sa le para rau, avand in vedere ca trupa lucreaza la un nou album si nu va mai avea concerte in viitorul apropiat. Setlistul a cuprins mai multe piese de referinta pentru trupa, precum: "It Is The Night I Fear", "Sweet Cruelty", "Astral Sleep" sau "Sonet".

Incalzirea fiind asadar facuta, cei de la Bucovina au luat cu asalt scena cu piesa "Spune Tu, Vant", ce deschide noul album.

Bucovina au fost intr-o continua crestere muzicala de-a lungul timpului iar albumul "Sub Stele" (masterizat de Dan Swano) straluceste cu adevarat si le-a adus o binemeritata popularitate si deschidere noua. Felicitari si la mai mare! Au avut un feedback excelent in toate concertele in care au promovat acest album (colegii mei de redactie au fost la concertul din Timisoara si ne-au povestit aici cum a fost:  reviews/Bucovina+Daos+Timisoara+22+noiembrie+2013_685.html).

Concertul  din Bucuresti nu a fost nici el mai prejos, atmosfera intretinuta de cei 4 muzicieni fiind una incendiara pe toata durata showului. Fara artificii inutile, au mizat pe naturalete si muzica si au tras lozul castigator. Expresivitatea lui Florin "Crivat" Tibu este un alt punct forte al acestei trupe.

Din primul rand, am remarcat ca sunetul a scartait pe alocuri, mai exact vocea nu se auzea pe unele pasaje. Nimic nu a putut insa sa ii opreasca pe fani sa se manifeste, sa cante, sa dea din cap sau sa incinga moshpit-uri. Pentru o trupa romaneasca, in conditiile pietei actuale si autohtone de rock, Bucovina au facut performanta.

Nu au fost uitate nici piesele Bucovina de pe albumele anterioare, "Strasnic Neamul Meu", "Straja", "Bucovina, Inima Mea", "Duh", "Luna Preste Varfuri",  toate primite foarte bine de public.

Nu a putut sa lipseasca nici bis-ul, cerut cu ardoare de cei peste 300 de fani din sala. A fost o seara foarte frumoasa, o amintire pe care sigur cei de la Bucovina nu o vor uita foarte usor.

Ii mai asteptam cu drag in Bucuresti cat de curand posibil!

Vezi galeria foto a evenimentului la

  • Galerie foto Bucovina si Abigail la Silver Church, 6 februarie 2014


Evenimente recomandate

Top