Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Iced Earth, Warbringer si Elm Street la Silver Church, 28 ianuarie 2014

Autor: Lenore, 29 Ianuarie 2014

In data de 28 ianuarie 2014, turneul Worldwide Plagues Tour s-a oprit si la Bucuresti, in binecunoscutul club The Silver Church. Un loc ideal pentru metal, acest club a fost aproape neincapator pentru fanii Iced Earth ce au venit in numar foarte mare sa ii (re)vada in concert. Cred ca este o bucurie imensa pentru o trupa sa cante in fata unei sali arhipline, probabil cea mai mare reusita din activitatea concertistica a unei formatii. Trupele au fost animate de atmosfera frumoasa din sala, au dat totul pe scena si au oferit un show foarte bun.


Elm Street din Australia au fost trupa ce a dat startul spectacolului, fix la ora anuntata (tot programul anuntat a fost respectat cu strictete, ceea ce nu poate decat sa ne bucure). Muzica lor, un heavy metal in stil oldschool, a fost o foarte buna incalzire pentru ceea ce avea sa urmeze.

A urmat trupa americana Warbringer, surpriza frumoasa a serii pentru mine (la Iced Earth stiam la ce sa ma astept). Desi muzica lor nu mi-era familiara inainte de acest concert, au reusit sa ma prinda bine de tot pe parcursul show-ului. Am remarcat expresivitatea vocalistului John Kevill si vocea sa ce se muleaza perfect pe stilul thrash metal, piesele inspirate si in forta ce au atras simpatia tuturor cel din public. Warbringer si-au promovat la Bucuresti albumul nou lansat pe 28 octombrie anul trecut, "Warbringer IV: Empires Collapse" (va recomand cu caldura sa-l ascultati).

Trebuie sa mentionez din nou publicul absolut minunat si numeros ce a facut ca spectacolul sa fie cu adevarat unul special. Energia pe care o emana o multime cu pofta de metal este de nestavilit! S-au incins si mini-mosh-pit-uri din cand in cand, s-a dat din cap, s-a aplaudat si s-a cantat toata seara. O zi perfecta pentru metal, in ciuda vremii nu foarte prietenoase de afara.

Iced Earth fac parte din categoria trupelor ce nu au nevoie de artificii pentru a face un spectacol total. Este suficient sa fie ei prezenti pe scena si sa cante piesele ce i-au consacrat. Stu Block s-a maturizat in aceasta trupa, a fost mult mai stapan pe el si a comunicat mult mai bine ca la concertul anterior vazut cu ei (2011).

Jon a creat magie si de aceasta data cu chitara sa, trupa a fost o masinarie ce a functionat perfect. Nu pot spune acelasi lucru si despre sunet, care a scartait pe alocuri, insa nu am lasat acest aspect sa-mi strice bucuria revederii cu aceasta trupa legendara.

Promovand ultimul produs discografic, "Plagues Of Babylon", Iced Earth au intercalate in setlist si piese mai vechi, dintre cele mai iubite de public. In special piesele de pe "The Dark Saga" au fost foarte bine primite de cei din sala. Bineinteles ca nu a lipsit nici de la acest concert masca lui Guy Fawkes, ce pare sa fi devenit un al saselea membru al trupei.
1-Cronica_Iced_Earth_Warbringer_Qli5vqIe.jpg
Incheierea a fost incendiara, "Watching Over Me" si "Iced Earth" fiind finalul unei seri in care metalul a triumfat din nou.

Pana data viitoare, hai cu rocku'!

Setlist Iced Earth:

1. Plagues of Babylon
2. Democide
3. Dark Saga
4. V
5. If I Could See You
6. Disciples Of The Lie
7. Among The Living Dead
8. Burning Times
9. Blessed Are You
10. Vengeance Is Mine
11. Cthulhu
12. My Own Saviour
13. A Question Of Heaven
14. Dystopia
15. Watching Over Me
16. Iced Earth

Vezi galeria foto a evenimentului la

  • Galerie Foto Iced Earth, Warbringer si Elm Street in Silver Church, 28 ianuarie 2014


Te-ar mai putea interesa

Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă