Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Helloween, Gamma Ray si Shadowside la Arenele Romane, 16 martie 2013

Autor: Lenore, 17 Martie 2013

16 martie 2013, turneul Hellish Rock Part II ajunge si la Bucuresti. Entuziasm la cote ridicate in randul publicului, aveam sa vedem 3 trupe in seara respectiva, dintre care Gamma Ray si Helloween nu mai au nevoie de nici o prezentare. Sunt trupe consacrate de heavy-metal, sunt nemti si suna ceas, ne-au mai vizitat asa ca unii dintre noi am avut placerea sa-i revedem (nu este si cazul meu, eu fiind la prima intalnire cu aceste trupe, desi preferintele mele muzicale se invart in zona muzicala compatibila cu ei).

Am ajuns la Arene putin dupa ora 19:30, am intrat imediat, la poarta totul mergea ceas, nici vorba de aglomeratie. Dupa ce ne-am lasat hainele la garderoba, am intrat in cort pentru a lua pulsul publicului inca de la inceput. M-am bucurat sa vad ca este multa lume prezenta, pana la Gamma Ray deja era plin de tot in fata, chiar si in lateralul scenei. Salutam publicul de heavy-metal din Romania, este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase "armate" de fani pe care le poate avea o formatie. Inca un plus pentru public, s-a putut si la noi de data asta, s-a fumat doar in afara cortului.

Seara a fost deschisa de Shadowside din Brazilia. Cu simpatica Dani Nolden la voce, brazilienii au atras repede publicul, care a salutat cu aplauze si urale prima trupa de pe scena. Aflati pentru a doua oara in Romania, Shadowside au incalzit publicul pentru ce avea sa urmeze. Au facut si un cover la "Ace Of Spades" (Motorhead), pentru a se apropia si mai mult de publicul care nu prea cunostea piesele lor. A fost o sansa mare pentru ei sa plece in acest turneu cu Gamma Ray si Helloween si sa apara in fata a mii de rockeri. Dupa concert s-au aflat la standul de merchandise pentru a sta de vorba cu fanii.

Gamma Ray au ridicat stacheta spre o cu totul alta lume. "Anywhere In The Galaxy" a fost aseara Bucurestiul, acest prafuit oras din sud-estul Europei, ce are totusi puterea glasurilor a sute de rockeri. Un show corect, poate un pic cam scurt pentru fanii ce isi doreau mai multe piese cu trupa preferata. Kai Hansen si compania ne-au prezentat piese mai vechi, cat si piese de pe cel mai nou EP al trupei ("Master Of Confusion"). Un pic ciudata alegerea unui cover Helloween ("Future World"), in conditiile in care dupa ei urma chiar aceasta trupa, dar avand in vedere ca de-a lungul anilor anumiti membri au migrat dintr-o trupa in cealalata, este oarecum de inteles.

Frumos momentul "Empathy", oda heavy metal "To The Metal" si bis-ul "Send Me a Sign" ne-au mers direct la suflet. Ne-au spus "La revedere!", dar nu avea sa fie ultima data cand ii vedeam pe Gamma Ray in seara respectiva. 

Scena s-a modificat sub ochii nostri, micile probe de tobe ne-au dat de inteles ca aveam sa fim "loviti" de un sunet mult mai puternic, asa ca ne-am pregatit cu totii sa intampinam asa cum se cuvine trupa Helloween.

Cu o cariera de 28 de ani de heavy metal, Helloween, in formula actuala: Andi Deris (voce), Markus Grosskopf (bass), Michael Weikath (chitara), Sascha Gerstner (chitara) si Daniel Loble (tobe) au luat cu asalt Arenele Romane cu piesa "Nabataea". Nici nu am apucat sa ne dezmeticim bine ca a doua piesa, "Eagle Fly Free" a incins si mai tare spiritele in sala. Un show metal cu lumini puternice, energie, precizie germana, o voce nepamanteana si multa dedicare a celor aflati pe scena. Concerte precum cel al trupei Helloween ma fac sa admit fara nici o ezitare "Metalul nu va muri niciodata!".

Superb momentul solo-ului de tobe, piesa "Live Now!" cu impartirea publicului in doua parti si scandarea versurilor si piesa "If I Could Fly" ce a facut sa cante pe toata lumea din sala. Nu a existat un moment de maxim al serii, ci nenumarate astfel de momente ce s-au derulat pe tot parcursul concertului Helloween. Andi Deris a aparut pe scena cu un joben in partea a doua a concertului, a adus si un steag romaneasc pe scena si a multumit publicului pe tot parcursul showului.

Doua bisuri, primul cu piesele "Are You Metal?" si "Dr. Stein", al doilea in compania lui Kai Hansen si mai apoi, a toata trupa Gamma Ray. Un moment nu doar inedit, dar un moment ce va ramane multa vreme in amintirea fanilor genului, momentul in care Helloween si Gamma Ray au cantat impreuna "I Want Out" pe scena de la Bucuresti.

Poate ca multe trupe ajung la o anumita celebritate in randul iubitorilor de rock & metal, insa nu toate reusesc sa se mentina acolo, in prima linie a rockului mondial. Helloween a reusit sa ramana sus, este una dintre cele mai iubite si apreciate trupe si chiar si dupa multi ani de cantat, este inca acolo unde doar cei mai buni au sansa sa ajunga.

Concluzionand, a fost un eveniment mai mult decat reusit, un concert de care unii dintre noi chiar aveam nevoie, o productie Maximum Rock si Promusic Prod, carora le multumim pentru alegerea excelenta a trupelor.

All Hail Heavy Metal!

1-Cronica_Helloween_Gamma_Ray_s_mYEe21BbCY.jpg
Setlist Gamma Ray:

Anywhere In The Galaxy
Men, Martians and Machines
The Spirit
Gamma Ray (cover)
Master Of Confusion
Empire Of The Undead
Empathy
Rise
Future World (cover)
To The Metal

Bis: Send Me A Sign

Setlist Helloween:

Nabataea
Eagle Fly Free
Straight Out Of Hell
Where The Sinners Go
Waiting For The Thunder
Steel Tormentor
Drum Solo
I'm Alive
Live Now!
Hold Me In Your Arms
If I Could Fly
Hell Was Made In Heaven
Power

Bis: 
Are You Metal?
Dr. Stein

Bis 2:
Halloween/How Many Tears/Heavy Metal (Is The Law)
I Want Out

Vezi galeria foto a evenimentului la

  • Galerie Foto Helloween, Gamma Ray si Shadowside la Arenele Romane, 16 martie 2013


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top