Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Haggard la Silver Church, 18 aprilie 2010

Autor: Lenore, 19 Aprilie 2010

Haggard este una dintre trupele pe care le-am ratat ori de cate ori au concertat in Romania pana acum (din diferite motive). Cum s-a anuntat concertul din 18 aprilie 2010 de la Bucuresti am decis ca trebuie sa fiu acolo.

Mi-am cumparat bilet din timp (asa obisnuiesc daca chiar vreau sa vad un concert) si se pare ca am fost norocoasa tare la faza asta fiindca am si castigat concursul organizat de Maximum Rock..da, da ala cu "va dam banii inapoi pe bilet"!

Stiam ca acest concert este sold out asa ca ma asteptam sa fie aglomeratie dar cand am vazut coada uriasa din fata de la Silver Church pur si simplu am inmarmurit. Si nici nu venisem foarte devreme, numai cu vreo jumatate de ora inainte de ora scrisa pe bilet. Am stat o ora si jumatate la coada, partea buna fiind faptul ca rockerii romani s-au mai civilizat in ultima vreme si toti stateau linistiti asteptand sa intre la concert. Oricum pentru mine era clar un lucru: adio primele randuri, locurile alea erau deja ocupate...

Dupa ce am intrat am vazut si de ce mergea totul asa incet la intrare..intra numai o singura persoana odata. M-am strecurat pana la separeul din stanga scenei. A fost singurul loc de unde am putut sa vad si eu ceva.

Am ales sa sacrific oarecum sunetul (fiindca acolo nu se auzea foarte bine, fiind in spatele boxelor) pentru a vedea trupa si a ma desfasura in voie. La putin timp dupa ce am intrat in sala, cei de la Haggard si-au facut aparitia pe scena din Silver Church in uralele publicului.

Am fost destul de uimita sa vad ca sunt atat de putini. I-am numarat repede si mi-am zis "ceva nu-i ok". Dar scepticismul mi-a disparut imediat ce au inceput sa cante...au "lovit" inca de la inceput cu "Tales of Ithiria" si "The observer".

Am avut parte de un playlist perfect. Nu este nici o piesa pe care as fi vrut sa o cante si nu au cantat-o. Sunetul a fost foarte bun, mai ales ca dupa cum v-am spus pozitionarea mea in sala nu era tocmai adecvata si totusi s-a auzit foarte bine!

Am numai cuvinte de lauda la adresa muzicienilor de la Haggard, au avut o pofta de cantat care s-a vazut in atitudinea lor si sincer, m-am bucurat ca au avut parte de un public asa cum meritau. Nu stiu cum a fost la Cluj cu o seara inainte, dar in Bucuresti publicul a facut 40% din spectacol. Sunteti magnifici dragi rockeri si-aveti sclipirea aia a nebuniei muzicale in priviri!

V-am spus ca vocea lui Asis este geniala? De domnisoara (sau poate doamna?) Su nu mai zic nimic fiindca pur si simplu ti se taia respiratia atunci cand incepea sa cante.

M-am bucurat ca au cantat "In a fullmoon procession" si "Herr mannelig" dar la "The final victory" a fost superb. Tot publicul a cantat intr-un glas alaturi de trupa. Momentul asta a fost egalat numai de ultima piesa din concert (bineinteles ca e vorba de Awaking the centuries) cand iar a luat foc tot clubul.

Nu mai am cuvinte sa exprim bucuria de a canta a trupei si bucuria de a vedea live Haggard, de partea cealalta a baricadei. Daca sunteti metalisti si nu ati vazut inca Haggard in concert, trebuie sa va luati bilete pentru Bistrita fiindca nu o sa va para rau.

Mai multe poze puteti vedea aici: reviews/Galerie+Foto+Haggard+in+Silver+Church%2C+18+aprilie+2010
Cronica Haggard la Silver Church, 18 aprilie 2010


Evenimente recomandate

Top