Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica de disc Desant - Joc De Noroc 2012

Autor: Lenore, 11 Noiembrie 2012

Pe 9 noiembrie 2012, trupa Desant a lansat primul album din cariera sub numele "Joc De Noroc". Cu un booklet excelent si masterizat in Canada, albumul este rezultatul muncii de mai bine de un an al trupei timisorene.

Pentru cine nu stie, Desant sunt: Alex Anca (voce), Alin Achim (bass), Tibi Saulescu (chitara), Mihai Dobrescu (tobe) si Vlad Toma (clape). Povestea lor incepe la finalul anul 2010, cand Alin si Mihai au decis sa puna bazele unei noi trupe. 

S-au adunat, s-au pus pe treaba si a iesit un album de hard & heavy in stil clasic, asa cum rar auzim in Romania. Desant sunt o gasca misto de rock si asta se simte din felul cum interactioneaza pe scena, cum se "simt" unul pe celalalt si cum electrizeaza publicul de fiecare data. Nu ar putea sa faca asta fara niste piese antrenante, care iti raman in minte de la prima ascultare.

 Pana sa iasa albumul lor, i-am prins pe Desant la doua concerte de mare exceptie din acest an, la festivalul OST (cand au deschis ziua 2) si la Arenele Romane in deschiderea concertului Rezident EX. A fost dragoste la prima ascultare, asa ca noi am asteptat cu sufletul la gura aparitia acestui album.

Albumul incepe cu un scurt intro, urmat de prima piesa lansata de trupa si anume, "Zbor".Aceasta piesa, alaturi de piesa ce da titlul albumului beneficiaza deja de videoclipuri ce au strans sute de vizualizari (semn ca interesul fata de trupa asta este mare). "Doar O Amintire" am fredonat-o cateva zile la rand dupa ce a fost postata pe website-ul lor, "Zori De Zi" si "Noua Vieti" au fost preferatele mele din concertele ce au trecut si au ramas aproape de sufletul meu.

"Anii Ce Au Fost" si "Mereu Nedespartiti" sunt doua balade ce si-au gasit locul pe acest disc. Sunt sensibile si au o incarcatura sentimentala mare, a doua dintre ele ducandu-ma cu gandul la baladele clasice din muzica rock romaneasca, acele imnuri ce au influentat generatii intregi. "Hai...Mai Stai!" este amuzanta si o sa va prinda cu siguranta.

Versuri simple dar inspirate, ritmuri de rock clasic, riffuri nebune si o voce mulata perfect pe muzica fac din "Joc De Noroc" unul dintre cele mai bune produse rock de anul acesta. Ca o parere ceva mai personala, albumul lor merge de minune ascultat in masina, la drum lung. 

Singurul meu regret legat de acest album este faptul ca nu as fi vrut sa se termine asa repede.

Norocul este de partea lor, sunt talentati, inspirati si se pare ca au tras cartea castigatoare cu albumul asta. Nu va ramane decat sa va luati discul si sa-l ascultati si voi. Se poate procura de aici: http://shop.desantrock.ro/shop/muzica/joc-de-noroc-album/ (puteti descarca piesa "Doar O Amintire" gratuit).

In plus, va recomand cu caldura sa veniti joi, 15 noiembrie 2012 in clubul Ageless pentru lansarea oficiala din Bucuresti a acestui album.

Be Rock with Desant!Tracklist complet Joc De Noroc:

1. Prolog

2. Zbor

3. Singur Pe Calea Mea

4. Doar O Amintire

5. Joc De Noroc

6. Hai... Mai Stai! 7. Anii Ce Au Fost 8. Zori De Zi 9. Legati Cu Sfori 10. Mereu Nedespartiti 11. Nouă Vieti 12. Epilog Bonus

13. Joc De Noroc (radio) 14. Anii Ce Au Fost (acustic)
Cronica de disc Desant - Joc De Noroc 2012


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top