Cronici / Galerii foto / Interviuri

CRONICĂ DE CONCERT POWERWOLF SI GLORYHAMMER LA ARENELE ROMANE, 27 NOIEMBRIE 2019

Autor: Ion-Valentin Ceausescu, 30 Noiembrie 2019

Până să ajung la concertul celor de la Gloryhammer și Powerwolf, nu aveam o idee foarte bună despre câți fani au (1)cronica-de-concert-powerwolf-si-gloryhammer-la-arenele-romane-27-noiembrie-2019_ab8ec9.jpgaceste formații în România, dar nici nu am ieșit bine de la metrou, înspre Arenele Romane, unde a avut loc concertul, că am și început să îmi fac o părere. Zeci de oameni mergeau în direcția Arenelor, unii dintre ei având face paint, exact cum au și membrii trupei Powerwolf. Nu era încă ora 20.00 când am ajuns și deja era coadă la garderobă. Până la 21.00 deja era o aventură demnă de un quest medieval cântat de Gloryhammer să ajungi la baie sau să-ți mai iei o bere. Așadar, concertul din seara de 27 noiembrie 2019 a fost unul de mare succes comercial și nu numai, fiindcă cei prezenți acolo chiar au făcut o atmosferă la care orice trupă visează.

Seara a început cu britanicii-elvețienii de la Gloryhammer, o trupă de power metal intergalactică, formată în anul 2010 (cel puțin după timpul pământean) cu trei materiale discografice la activ, cel mai nou, Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex, lansat anul acesta la casa de discuri Napalm Records. Fiecare dintre cei cinci membri ai trupei reprezintă un personaj care face parte dintr-o mare poveste și apar pe scenă îmbrăcați în conformitate cu caracteristicile acestuia: un vrăjitor, un călător intergalactic etc.

Cei cinci nu se iau foarte în serios pe scenă, iar versurile pieselor și întreg conceptul este unul parodic, ironic, care reciclează marile teme ale power metalului și le combină cu alte obsesii de-ale lor: literatura s.f. în combinație cu eroul legendar care merge în quest după ceva neserios. Muzical vorbind, piesele lor sunt extraordinar de catchy și live sunt fantastici. Chiar dacă vrei sau nu vrei, muzica lor te pune în mișcare, iar vocalul, Thomas Winkler (Angus McFife XIII), are un umor fantastic pe scenă și creează o legătură între ce se întâmplă pe scenă și public. Ne-au asigurat că ei nu sunt Powerwolf și chiar au trimis un om din fața scenei, pe Chris-Vladimir, într-un quest în căutare de bere, quest încheiat cu succes. Au cântat o oră și pot spune că timpul a trecut foarte-foarte repede.

Setlist Gloryhammer:
  1. Delilah (Tom Jones song) (intro)
  2. Into the Terrorvortex of Kor-Virliath
  3. The Siege of Dunkeld (In Hoots We Trust)
  4. Gloryhammer
  5. Angus McFife
  6. The Land of Unicorns
  7. Questlords of Inverness, Ride to the Galactic Fortress!
  8. The Hollywood Hootsman
  9. Goblin King of the Darkstorm Galaxy
  10. Hootsforce
  11. Masters of the Galaxy
  12. Universe on Fire
  13. The Unicorn Invasion of Dundee
  14. The National Anthem Of Unst (outro)
Au urmat cei de la Powerwolf, o trupă care se pare că are un foarte mare succes la public, mai ales la cel tânăr. Nu am mai văzut atâția tineri la un concert de metal de multă vreme. Evident, au fost persoane de toate vârstele, dar m-am bucurat să văd că metalul nu este înlocuit complet de trap. În general, power metalul și heavy metalul au un mai mare succes la publicul larg decât de exemplu death metalul sau alte genuri extreme. Este simplu de înțeles de ce: pentru că este puțin mai accesibil muzical, este mai cald, mai melodic și îți dă o energie extraordinară atunci când asculți.

Cei de la Powerwolf au o istorie destul de mare în spate, s-au format în anul 2003, iar în 2005 au lansat primul lor album, Return to Bloodred, dar de abia din 2009, când au lansat albumul Bible of the Beast, a prins foarte bine la public. Între timp au lansat opt albume, dintre care ultimul, The Sacrament of Sin, a fost lansat anul trecut la casa de discuri Napalm Records. Powerwolf are deja un sound specific, ușor de recunoscut, cu melodii medii ca lungime, și cu un refren foarte puternic, pe un ritm bine stabilit. Trupa are și o imagine bine conturată, legată de ideea de lup (evident) și de legendele legate de acesta, pusă în legătură cu muzica metal. Concertul de la Arene a avut un sound excelent, rareori am ascultat un concert mai curat, mai clar, mai bine reglat, fapt care arată că lupii germani sunt foarte atenți la detalii. Nemți, ce să mai! Au cântat piese de pe majoritatea albumelor, au comunicat extraordinar cu publicul, care a cântat laolaltă cu trupa și chiar dacă unele piese ale lor sunt destul de silly, parcă îți vine să le cânți și să te bucuri de lume. A fost un concert mai mult decât reușit.

Setlist Powerwolf:
  1. Mr. Crowley (Ozzy Osbourne song)
  2. Lupus Daemonis (Intro)
  3. Fire and Forgive
  4. Army of the Night
  5. Incense & Iron
  6. Amen & Attack
  7. Killers With the Cross
  8. Demons Are a Girl's Best Friend
  9. Armata Strigoi Play Video Stossgebet
  10. Resurrection by Erection
  11. Where the Wild Wolves Have Gone
  12. Blessed & Possessed
  13. Kiss of the Cobra King
  14. We Drink Your Blood
  15. Lupus Dei
Encore:
  1. Opening: Agnus Dei
  2. Sanctified With Dynamite
  3. Coleus Sanctus
  4. Werewolves of Armenia
  5. Song played from tape Wolves Against The World
Encore 2:
  1. Opening: Agnus Dei
  2. Die, Die, Crucified

Vezi galeria foto a evenimentului la

  • Galerie foto Powerwolf si Gloryhammer la Arenele Romane, 27 noiembrie 2019


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top