Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica concert Deep Purple la Bucuresti, 20 februarie 2014

Autor: Lenore, 23 Februarie 2014

1-Cronica_concert_Deep_Purple_la_84ZkWYLqM.jpg

Joi, 20 februarie 2014, Deep Purple au revenit pe meleaguri romanesti pentru a promova cel mai nou produs discografic al trupei, albumul "Now What?!". Concertul se anunta unul deosebit, mai ales ca toate biletele erau epuizate cu saptamani inainte de spectacol.

Imi doream mult sa ii revad, mai ales ca la concertul lor anterior din capitala (sustinut pe Stadionul Cotroceni) nu am reusit sa ajung iar anul trecut la vecinii bulgari, din diverse motive, nu m-am putut bucura de tot concertul.

Sala Polivalenta a fost o alegere foarte inspirata, din tribune se vedea bine cam de oriunde, iar sunetul a fost unul bun pe tot parcursul spectacolului. Un mic minus legat de locatie a fost totusi lipsa unei garderobe (eu nu am sesizat sa fi existat, desi m-am invartit destul de mult pana mi-am gasit locul din tribune).

Show-ul a fost deschis de trupa clujeana Grimus, o formatie intr-o continua crestere in popularitate, ce a oferit un concert special. Desi stilistic nu sunt neaparat apropiati muzical de capul de afis, Grimus s-au achitat excelent de misiunea ce le-a revenit, eforturile lor fiind aplaudate de toti cei din sala. Solistul Bogdan chiar a cantat o buna parte dintr-o piesa din mijlocul publicului, dorind sa ia pulsul evenimentelor de la nivelul spectatorilor.

Cortina fiind lasata, doar cateva minute a mai durat pana ce gigantii Deep Purple au luat cu asalt scena. Legendara trupa are urmatoarea componenta in acest moment: Ian Gillan (voce), Steve Morse (chitara), Ian Paice (tobe), Roger Glover (bass) si Don Airey (claviaturi). Chiar daca de-a lungul timpului au schimbat mai multi muzicieni, Deep Purple au pastrat intotdeauna stacheta cel mai sus posibil. Cu asa nume pe scena, era practic imposibil ca show-ul sa nu fie unul desavarsit.

Ian Gillan a prins o zi foarte buna, prestatia lui vocala fiind peste asteptarile mele. Instrumentistii ne-au delectat si ei cu solo-uri antrenante, presarate de-a lungul show-ului.

Prima explozie de bucurie am simtit-o o data cu piesa "Strange Kind of Woman", publicul reactionand zgomotos la acest veritabil hit. Vizibil impresionanti de primire, cei din trupa au multumit la randul lor spunand ca publicul le transmite multe "good vibes".

Setlistul a impletit piese noi cu melodii mai vechi, insa nu a reusit sa plictiseasca nici macar pentru o secunda. A fost un ritm alert, punctat cu extra-emotie la piesele cunoscute. Nu a fost uitat nici Jon Lord, regretatul clapar ce a fost sursa de inspiratie pentru piesa "Above and Beyond".

Tineri, oameni mai in varsta, parinti cu copii mici sau adolescenti veniti la concert cu parintii, cu totii ne-am bucurat de un spectacol muzical, de lumini, de o experienta de concert de cel mai inalt nivel.

Probabil momentele de maxima intensitate au fost piesele "Smoke On The Water" si "Perfect Stranges", insa trupa nu se putea lasa dusa si fara un bis. Au revenit si parca nu s-ar mai fi dat jos de pe scena. Deep Purple sunt o trupa in fata carora imi dau jos palaria virtuala, sunt legenda vie ce va supravietui pentru a duce torta rockului mai departe.

Cu parere de rau, noi nu avem fotografii de la acest eveniment deoarece nu ne-a fost acordata o acreditare foto. Dar nu ne lasam mai prejos si va oferim spre vizionare galeriile foto cu Deep Purple de anul trecut, semnate de colegul nostru Liviu :

reviews/Galerie+Foto+Cluj+Arena+Music+Fest+7+iunie+2013_621.html

reviews/Galerie+foto+Kavarna+Rock+Fest+2013+ziua+2+2+iunie+2013_620.html

Speram ca Deep Purple vor reveni in Romania pentru inca un show deosebit!

Hai cu rocku',

Anca


Setlist Deep Purple:
1. Apres Vous
2. Into the Fire
3. Hard Lovin' Man
4. Strange Kind of Woman
5. Vincent Price
6. Contact Lost
7. Guitar Solo (Steve Morse)
8. Uncommon Man
9. The Well - Dressed Guitar
10. The Mule
11. Above and Beyond
12. Lazy
13. Hell to Pay
14. Keyboard Solo (Don Airey)
15. Perfect Strangers
16. Space Truckin'
17. Smoke on the Water

Encore:
18. Green Onions (Booker T. & The MGs cover)
19. Hush (Billy Joe Royal cover)
20. Bass Solo (Roger Glover)
21. Black Night


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top