Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Brian May si Kerry Ellis la Bucuresti, 14 martie 2016

Autor: Lenore, 16 Martie 2016

(1) Cronica_Brian_May_si_Kerry_Ell_kFfgt1BUh.jpgAnul 2016 se dovedeste un an bun pentru fanii Queen, avand in vedere ca trupa britanica va concerta pentru prima data in Romania in vara acestui an. Si de parca asta nu ar fi suficient, am avut parte in avans de o intalnire cu Brian May pe data de 14 martie la Sala Palatului din Bucuresti.

Acesta nu a venit singur, ci insotit de Kerry Ellis, o tanara cu o voce emblematica ce s-a remarcat pe scenele teatrelor din Marea Britanie. In plus, cei doi au fost acompaniati de Jeff Leach, responsabil de clape si percutie.

Poate pare o “echipa” mica, insa au compensat din plin cu muzica si traire, astfel incat nu am simtit nici o clipa vreo lipsa pe scena in timpul concertului. Pe scena nu, insa din pacate in public da. Mai exact, am fost in minus 64 de spectatori si cumva mi-am amintit de asta la piesa “No One But You (Only the Good Due Young)”. Desi piesa este bineinteles despre Freddie Mercury, s-a potrivit al naibii de bine si situatiei de fata.

Concertul s-a bazat pe emotie, pe umor britanic si nu in ultimul rand, pe o muzica aleasa pe spranceana, fiind vorba de diverse preluari si reinterpretari a pieselor apartinand Queen, Beatles, Elvis, Kansas sau Barbara Streisand. Probabil ar fi putut sa cante absolut orice si reactia publicului ar fi fost aceeasi. Inca de cand au intrat pe scena, artistii au fost aplaudati la scena deschisa. Brian si Kerry au stiut sa se faca placuti publicului roman, castigandu-i de partea lor si cu cateva vorbe in limba romana.

Concertul a fost unul sincer, ne-a dus aproape de sufletul lui Brian May, de muzica ce il face sa vibreze, de cauzele pe care le sustine (precum pericolul disparitiei animalelor din Africa, pentru care a dedicat piesa “Born Free” – Matt Monro), de amintirile sale si tot ceea ce este el. Pare incredibil ca artistul are 69 de ani, deoarece este intr-o forma excelenta. Muzica a fost insotita de proiectii tematice, dar eu cu greu mi-am luat ochii de la artisti.

Kerry Ellis a fost la inaltimea evenimentului si partenerului ei de scena. Vocea ei mi-a placut in mod deosebit la piesa “One Voice”, piesa ce da si numele prezentului turneu.

Cele mai aclamate piese au fost bineinteles cele Queen, publicul intrand in jocul artistilor, cantand si aplaudand la unison in timpul melodiilor “Somebody to Love”, “Love of My Life” sau “We Will Rock You”.

Atmosfera degajata, cat si caldura publicului au facut din acest concert unul memorabil, ce ne face sa ne gandim cu nerabdare la concertul Queen si Adam Lambert din 21 iunie, ce se va desfasura in Piata Constitutiei din Bucuresti. Ne vedem acolo!Setlist Brian May & Kerry Ellis:

 1. I Who Have Nothing (Ben E. King cover)
 2. I Loved a Butterfly (Queen + Paul Rodgers cover)
 3. Dust in the Wind (Kansas cover)
 4. Born Free (Matt Monro cover)
 5. Somebody to Love (Queen cover)
 6. Can't Help Falling in Love (Elvis Presley cover)
 7. Tell Me What You See (The Beatles cover)
 8. The Way We Were (Barbra Streisand cover)
 9. Something (The Beatles cover)
 10. One Voice (The Wailin' Jennys cover)
 11. Life Is Real (Queen cover)
 12. I'm Not That Girl (Stephen Schwartz cover)
 13. Last Horizon / Guitar solo (Brian May cover)
 14. Love of My Life (Queen cover)
 15. Who Wants to Live Forever (Queen cover)
 16. Surprise Folk Song
 17. '39 (Queen cover)
 18. Roll with You
 19. We Will Rock You (Queen cover)
Bis

 1. No-One but You (Only the Good Die Young)(Queen cover)
 2. Crazy Little Thing Called Love (Queen cover)


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top