Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Artmania 2010 Ziua I

Autor: Lenore, 17 August 2010

Artmania este deja un festival cu traditie pentru rockul romanesc, in fiecare vara Sibiul devine pentru cateva zile locul de adunare al rockerilor din toate colturile tarii. Cu toate ca anul acesta in acelasi weekend au mai fost 3 evenimente importante (Haggard la Tabara Medievala de la Bistrita, Fan Fest la Rosia Montana si Iron Maiden la Cluj), cateva mii de oameni au ales Artmania.

Spre rusinea mea, eu am fost pentru prima data la acest festival abia acum. Dar nu mi-a parut rau deloc, de la orasul superb, la stradutele pline de incarcatura culturala si la concertele cu trupe din genuri muzicale diferite, am avut cu siguranta ce sa admir la Sibiu.

Ziua I am inceput-o cu o cantarea acustica a trupei Tiarra la scena din Piata Mica. In soarele puternic al amiezii am putut sa ascultam aproximativ 50 de minute ce s-ar fi pretat mai degraba la o sala cu lumanari sau chiar o catedrala/biserica. Vocea Andei este angelica si mi-a placut mult interpretarea piesei Ielele. Pe Tiarra i-am revazut si sambata, tot in Piata Mica cu acelasi recital acustic.

Tot pe scena din Piata Mica, am avut parte si de un concert al trupei Act. Desi aveam asteptari mari de la ei, fiind muzicieni cu experienta, la ora respectiva chiar nu au reusit sa ma convinga. Nu i-a ajutat nici varianta acustica a cantarii si nici versurile puerile, poate ar trebui sa incerce sa cante in limba engleza..

Si a venit si seara si au inceput concertele din Piata Mare asteptate de toata lumea. Cei care au spart gheata au fost Swallow the Sun din Finlanda. Desi nu eram familiarizata cu muzica lor, au avut un show foarte bun si chiar m-au facut sa-mi agit pletele pe muzica lor. Sunetul a fost destul de bun, o comunicare excelenta cu publicul si multi fani noi castigati pe loc de aceasta trupa.

Cu siguranta revelatia zilei I pentru mine, Swallow the Sun ne-au cantat piese ca Descending winters, Sleepless swans, New moon sau excelenta Swalllow cu care au incheiat showul. Desi au fost indelung aclamati, nu am avut parte si de un bis.

Au urmat Kamelot, trupa de la care eu aveam asteptari foarte mari fiind una dintre trupele pentru care m-am deplasat la Sibiu. Tehnicienii lor nu au reusit sa regleze sunetul asa cum trebuia asa ca primele piese au fost sacrificate, vocea in general avand probleme destul de mari (in sensul ca nu prea se auzea).

Pe parcurs situatia s-a mai remediat dar cu siguranta nu a fost unul dintre concertele lor cele mai bune. Roy Khan este cu siguranta un vocalist foarte bun dar la Sibiu nu a aratat ceea ce stia si nu a convins. M-am bucurat sa aud live The Haunting, Center of the universe, Karma sau March of Mephisto dar s-ar fi putut sa fie mult mai bine.

Au cantat si cateva piese de pe viitorul album "Poetry for the poisoned" ce trebuie sa fie lansat in curand.

Mi-a placut prezenta feminina de pe scena, atat vizual cat si din punct de vedere vocal. Sper sa-i revad intr-un concert mai bun fiindca sunt convinsa ca pot mult mai mult decat au aratat la Sibiu.

Acestea fiind spuse, la The Sisters of Mercy desi eram curioasa cum suna acest electro-gothic, nu a reusit sa-mi starneasca nici un fel de emotie. Dupa cateva piese, mult fum si un joc de lumini m-am lasat dusa din Piata Mare.

Urmeaza ziua II, nu schimbati frecventa :D.
Cronica Artmania 2010 Ziua I


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top