Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Alice Cooper la Arenele Romane, 14 iunie 2011

Autor: Lenore, 17 Iunie 2011

Legenda rock Alice Cooper ne-a mai făcut o vizită, după concertul electrizant de la Romexpo din 2007. Turneul "No More Mr. Nice Guy" s-a oprit și la București, mai exact la Arenele Romane, pe 14 iunie. A fost un concert superb, cu siguranță unul dintre cele mai bune show-uri pe care le-a văzut România ultimilor ani.

Am avut parte și de o trupă de deschidere, Iris. Concertul Irișilor mi s-a părut lung și plictisitor, ei cântând multe piese de pe ultimul album cu care recunosc că nu prea eram familiarizată. Cu toate acestea, au avut un concert bun și au reușit să strângă foarte multe aplauze din partea publicului. Dintre piesele mai vechi pe care le-au cântat amintesc "Tot zbor", "Floare de iris", "Lady in Black".


Un pic după ora 21, însuși Alice Cooper a dat startul nebuniei ce a început în acordurile piesei "The Black Widow", după căderea cortinei. Ca un dirijor, Alice a condus atât instrumentiștii de pe scenă cât și publicul de-a lungul concertului ce a înglobat momente teatrale, momente horror, momente amuzante; nu i-a scăpat nimic magnificului showman.

Fiecare piesă a avut povestea ei și a fost o nebunie de la prima la ultima piesă. Playlistul a cuprins atât piese clasice ("I'm Eighteen", "Billion Dollar Babies","Feed My Frankenstein", "Poison"), cât și piese mai noi, precum "Brutal Planet" sau "I'll Bite Your Face Off".

Alice a fost într-o formă excepțională, a cântat foarte bine iar show-ul vizual a fost doar completarea perfectă a celui auditiv. Șarpele boa vehiculat în presă și-a făcut apariția la piesa "Is It My Body", când a stat încolăcit în jurul gâtului și pe umerii lui Alice. Pe lânga acesta, din recuzită au mai făcut parte un manechin, un "fotograf" din presa rock (ce a sfârșit înjunghiat de sabia lui Alice), o mascotă de aproape 3 metri (ce a aparut la piesa "Feed my Frankenstein"), nelipsita ghilotină, imense baloane colorate pline cu confetti, haine cu ținte, cămăși pictate cu sânge și chiar steagul tricolor fluturat în timpul bisului.

Un moment deosebit a fost și piesa "School's Out", ce s-a terminat cu o îmbinare cu nu mai puțin celebra "Another Brick in the Wall". La bis au fost "Elected" și "Fire", un cover după Jimi Hendrix. Am fost atât de vrăjită de spectacol încât nici nu am băgat de seamă că Alice a fost sărac la vorba cu publicul român, el mulțumindu-ne pentru aplauze și entuziasm abia înainte de bis.

Publicul, în jur de 2500 de oameni după estimările mele, a fost unul dedicat 100% artistului de pe scenă și muzicii acestuia (în față toată lumea cânta, aplauda și dădea din cap). Mie mi-a plăcut enorm concertul și voi merge oricând să-l revăd pe Alice pe scenă.

Alice Cooper cântă rock până la moarte (și chiar și după aia)!

Poze de la acest eveniment găsiți aici: Galerie foto Alice Cooper Arenele Romane

Setlist:

1. The Black Widow
2. Brutal Planet
3. I'm Eighteen
4. Under My Wheels
5. Billion Dollar Babies
6. No More Mr. Nice Guy
7. Hey Stoopid
8. Is It My Body
9. Halo of Flies
10. I'll Bite Your Face Off
11. Muscle of Love
12. Only Women Bleed
13. Cold Ethyl
14. Feed My Frankenstein
15. Clones
16. Poison
17. Wicked Young Man
18. Killer
19. I love The Dead
20. School's Out & Another Brick in the Wall
21. Elected
22. Fire

Concertul a fost oferit de Jack Daniel's Studio No. 7 si organizat de Events.
Cronica Alice Cooper la Arenele Romane, 14 iunie 2011


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top