Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronica Agalloch si Alcest - Elite Dark Metal Evening, 21 martie 2010

Autor: Lenore, 22 Martie 2010

Va spun inca de la inceput ca in general nu sunt amatoare de duritati. Totusi, am ales sa particip la evenimentul organizat ieri de catre Kogaionon si DonisArt in Silver Church. Dintre cele doua trupe, Alcest nu ascultasem deloc iar Agalloch am ascultat ce era pe myspace-ul lor si albumul Pale Folklore.

Asadar, din perspectiva unei ascultatoare de hard, heavy si rock clasic, o sa va povestesc cum am resimtit eu concertul Alcest&Agalloch din 21 martie 2010.

Am ajuns la Silver Church cu 2 minute inainte sa inceapa sa cante cei de la Alcest. Organizarea a fost foarte buna, nu am stat la coada la intrare, cei de la garderoba s-au miscat cu talent si la fel si baietii de la bar. Deci, de la inceput un plus pentru organizatori si locatie!

M-a surprins in mod placut numarul spectatorilor, chiar nu ma asteptam sa fie atata lume. Data trecuta cand am fost la Silver Church a fost la concertul Evergrey unde a fost vizibil mai putina lume.
La prima trupa am stat in spate, nu am vrut sa ma duc in aglomeratie, preferand sa-mi savurez linistita bautura. Nu stiu cum a fost sunetul in fata, dar din spate nu se intelegea nimic. Adica chiar nimic, nici nu-mi dadeam seama in ce limba canta nenea ala (desi era o voce clean). Din cate am inteles, in fata a fost mai ok, lumea in general fiind chiar incantata de prestatia francezilor. Poate tre sa-mi fie invatatura de minte sa nu mai stau la cucurigu dar oricum cred ca din perspectiva sunetului s-ar fi putut face ceva sa se auda mai bine si in spate...

Dupa ce au terminat Alcest mi-am impus sa ma mut mai in fata pentru ca venisem sa si vad ceva si nu numai sa aud. Asa ca mi-am schimbat locatia in sala si m-am pozitionat pe partea stanga a scenei, un pic mai in fata de mijloc.

Cand au inceput Agalloch s-a vazut clar ca sunetul avea putere mai mare prin urmare, mai in gluma, mai in serios ziceam ca "au dat si astia drumul la muzica in sfarsit". Mi-au placut cateva solo-uri de chitara, mi-a placut interactiunea frontman-ului cu publicul, mi-a placut ca au incercat sa remedieze problemele de sunet pentru ca asa cum au spus si ei: "otherwise, we'll sound like shit". Publicul i-a primit foarte calduros si s-a vazut ca si ei au incercat sa faca o figura frumoasa.

Totusi, overall, pe mine nu m-au convins. Ceva nu s-a legat cum trebuie ieri seara, au avut un bis interminabil si destul de plictisitor si o atitudine la final de trupa ce a vandut cel putin 1 milion de discuri. Vrea cineva o coarda de la chitara ilustrului chitarist solo Agalloch?

Un mare bravo pentru organizatori pentru ca din punctul meu de vedere acesti oameni au ridicat stacheta din punct de vedere al organizarii concertelor. Ma bucur sa vad ca putem asista si in Romania la concerte organizate ca la carte si sper sa se pastreze acest trend. Mai ramane ca si trupele sa fie la nivelul asteptat de public.

Puteti vedea mai multe poze de la concertul din Silver Church aici: reviews/Galerie+foto+Elite+Dark+Metal+Evening+part+II%2C+Club+silver+Church%2C+Bucuresti%2C+21+mar+2010_74.html

In plus, avem o galerie foto si de la concertul din 20 martie 2010 cu Agalloch din Brasov aici: reviews/Galerie+foto+Elite+Dark+Metal+Evening+part+I%2C+Centrul+Cultural+Reduta%2C+Brasov%2C+20+mar+2010_73.html

Pana data viitoare, hai cu rocku'!
Cronica Agalloch si Alcest - Elite Dark Metal Evening, 21 martie 2010
Cronica Agalloch si Alcest - Elite Dark Metal Evening, 21 martie 2010
Cronica Agalloch si Alcest - Elite Dark Metal Evening, 21 martie 2010
Cronica Agalloch si Alcest - Elite Dark Metal Evening, 21 martie 2010
Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top