Cronici / Galerii foto / Interviuri

Concert Sanctuar

Autor: Sasa, 6 Mai 2010

Sau cum sa inveti sa casti ochii bine de tot pe unde treci. Cine sunt Sanctuar?Sunt o trupa timisoareana de heavy metal, cu o activitate de aproximativ 10 ani in spate, dar care nu si-au facut numele foarte cunoscut pe tot curpinsul tarii.

Mi-a cazut in mana o piesa de-a lor acum vre-un an. Suna foarte bine, iar bio-ul formatiei era la fel de imbietor: pletosi, cantand metale grele, de pe aceleasi meleaguri cu majoritatea trupelor care au scris cartea rockului romanesc. Asa ca, tusti pe last.fm si descarcat albumul (care este la free download).

Daca mi-a parut rau de alegerea facuta? Soaptele din umbra zic ca nu. Piesele stau inca la loc de cinste pe ipod. Daca albumul ar fi fost pe vinil, sigur ar fi fost pina acum zgariat de la numarul de ascultari. A fost genul ala de album pe care il tii pe repeat pina te saturi de el. Nu stiam de ce sa ma bucur mai intai, daca de vocea solistului, sau de solo-urile de chitara, sau de piese ca de un tot unitar. Sau de faptul ca am descoperit o noua formatie, dintre si asa prea putinele de heavy metal din zilele noastre. Ultima frontiera in acest entuziasm al meu era sa ajung la un concert de-al lor.

Eram intimplator prin oras, cind am vazut pe un zid din centru afisul. In momentul ala am zis ca Mos Craciun, Zana Maseluta si alte fiinte alese s-au gindit si la mine (acum pe bune, care erau sansele ca eu fiind citeva zile pe la ei prin zona sa prind un concert?).

A doua seara, eram in club "Cargo" (am inteles ca nu se mai numeste asa,dar imi scapa numele nou). Am avut timp sa o iau o votca, de incalzire (nu o sa inteleg niciodata de ce aveau masura de 40 in loc de 50), concertul fiind in curte. Eu personal ma asteptam la mai mult public.

M-am postat in primul rind si apoi a urmat mai bine de o ora de headbanging, cantat (inca mai stiam versurile la fel de bine ca pe vremea cind inroseam albumul) si voie buna. Am ascultat intregul album "Fiinte alese" si inca 3 piese noi. Aici sa punctez si preferintele personale de pe album: "Mireasa noptii" si "Arvena" (cea din urma are un solo care mie mi se pare absolut demential). Baietii au facut show, mai ales basistul care a topait pe toata suprafata scenei (si la un moment dat i se agatase cablul in stativul de la microfon al solistului).Am plecat pasind printre zei catre o alta bodega (in care iara m-am lovit de masura de 40) si multumind Zanei Maseluta & co pentru ca reusisem in final sa ii vad live.

Peste citeva zile, niste suflete haine ( adica un vulcan islandez cu nume impronuntabil si o alunecare de teren din sudul tarii) se impotriveau de mama focului ca eu sa ajung acasa...dar sa privim partea buna la lucrurilor: metal, pe veci heavy metal m/
Concert Sanctuar
Concert Sanctuar
Concert Sanctuar
Concert Sanctuar
Concert Sanctuar
Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top