Cronici / Galerii foto / Interviuri

Abigail-It is the night I fear (cronica de album)

Autor: Ion-Valentin Ceausescu, 7 Decembrie 2011

Tupa: Abigail
Album title: It is the night I fear
Format: l.P.
Casa de discuri: self released
Release date: 2011
Tara: România
Status: activă
Genre: Death Metal / Doom 

Abigail este un nume vechi în undergroundul românesc, cu peste 15 ani de activitate. Au în spate câteva albume, ep-uri, l.p.-uri, piese pe diferite compilații și au concertat destul de mult de-a lungul vremii. Nu sunt tocmai niște vedete, însă au un fan-base deloc de neglijat. Stilul abordat de ei este puțin cam învechit, însă asta nu înseamnă că muzica nu este bună. Din contră, au piese complexe, bine gândite. Anul acesta trupa a scos un nou l.P., intitulat foarte poetic și în acord cu noile tendințe, It is the night I fear, care conține 4 piese plus o varianta orchestrală a piesei Mirror/A Room Without Windows.  

Materialul poate fi ascultat pe pagina oficială a trupei: http://www.abigailofficial.com/releases. Nu pot spune că sunt extrem de familiarizat cu materialele precedente ale trupei, însă am ascultat îndeajuns cât să îmi formez o părere și am văzut pe Abigail live de câteva ori și mi-a plăcut. Oamenii știu să cânte și să facă show. Muzica lor este un tribut adus trupelor de doom-death ale anilor 90, în frunte cu Paradise Lost, Anathema (vechea), My Dying Bride sau Tiamat. Nimic rău în asta, piesele de pe noul l.P. sună foarte bine, se vede că sunt produsul unei lungi incubații și al unui profesionalism pe care îl salut cu drag. Piesele sunt bune, albumul este unitar, avem riffuri puternice, pasaje atmosferice care întregesc și aduc un plus pieselor, o voce puternică, însă cam liniară. Toată lumea își face bine treaba. Atunci ce lipsește acestui l.P.? Simplu. Nu aduce nimic nou, nu se vede un progres, este un material cât se poate de bun și de generic în același timp. Știu că este destul de greu să scoți ceva care să sune bine și să nu pară copie după altceva, însă cred că se poate și mai bine. Cu toate acestea nu pot să nu mă entuziasmez când ascult piesa Sweet Cruelty și descopăr că sună la fel de bine ca o piesă de pe un album In Mourning, o trupă ce pe mine m-a cucerit acum ceva vreme. Acesta este un lucru bun.

Este un l.P. scurt, dar care își face treaba, însă sunt de părere că membrii trupei ar trebui să încerce să găsească elemente noi, care să ducă la urcarea pe o treaptă superioară a sunetului, a conceptului, implicit al trupei în sine. Nota 7.8

Tracklist:

IT IS THE NIGHT I FEAR Selfproduced, 2011
  • 1. Mirror/A Room Without Windows
  • 2. Astral Sleep
  • 3. Sweet Cruelty
  • 4. It Is The Night I Fear
  • 5. Mirror/A Room Without Windows (Orchestral Version)

Vali C.
Abigail-It is the night I fear (cronica de album)


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top