Noutăți și comunicate

Festivalul Metalhead Meeting la Arenele Romane

24 - 25 iunie 2017
Festivalul Metalhead Meeting la Arenele Romane
Intre 24-25 iunie 2017 are loc festivalul METALHEAD Meeting la Arenele Romane din Bucuresti. Headlinerii confirmati sunt: Cradle Of Filth, Sepultura, Behemoth, Agnostic Front, Myrkur, Ross The Boss, Uli Jon Roth si Bucovina.



CRADLE OF FILTH
Considerata de Metal Hammer drept cea mai de succes trupa britanica de la Iron Maiden pana in zilele noastre, dupa concertul sold out din Cuj de acum doi ani, Cradle Of Filth vin sa tina capul de afis al festivalului Metalhead Meeting cu al lor black metal combinat cu gothic si symphonic metal, cu teme muzicale puternic influentate de poezia si mitologia gotica si de filmele horror.

SEPULTURA
Sepultura a fost infiintata in 1984, in perioada de glorie a metalului, in Belo Horizonte, Brazilia. Trupa este o forta majora a thrash metalului, cu influente de hardcore punk si industrial metal. Cu 13 materiale discografice de studio la activ, brazilienii au vandut milioane de albume in cei 30 de ani de cariera.

BEHEMOTH
Polonezii revin la Bucuresti pentru un show de 90 de minute care va contine piesele care i-au facut celebri dar si piese de pe viitorul album al trupei. Showul face parte dintr-un set de foarte putine concerte pe care trupa le va sustine in Europa in 2017.

BUCOVINA
Bucovina, trupa romaneasca ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, castigatoare a multor premii in ultimii ani la Galele Metalhead Awards revine in Bucuresti cu promisiunea de a oferi fanilor cateva surprize neasteptate!

ULI JON ROTH
Celebrul chitarist, ULI JON ROTH, fondatorul Scorpions. Uli aduce la Bucuresti The Tokyo Tapes, un show care va include doar piese Scorpions cantate alaturi de trupa sa.

ROSS THE BOSS
Ross "The Boss" Friedman, co-fondator al legendarei trupe Manowar, demareaza turneul mondial “The Discipline of Steel”, turneu care ajunge la Bucuresti in cadrul festivalului METALHEAD Meeting ! Alaturi de toborasul Kenny "Rhino" Earl si el membru Manowar, basistul Mike LePond (Symphony X) si solistul Mark Lopes (Let Us Prey), legendarul chitarist Ross "The Boss" Friedman pregateste pentru fanii din Romania un setlist clasic Manowar!

AGNOSTIC FRONT
Veterani ai hardcore-ului american si pionieri ai genului crossover thrash, Agnostic Front si-au creat un nume imens in scena hardcore-punk din intreaga lume. Proiectul a luat nastere in 1980 la decizia lui Vinnie Stigma, iar cei 37 de ani formatia a lansat unsprezece albume de studio, cele mai apreciate fiind "Victim in Pain", "Cause For Alarm" si "Liberty and Justice For...". Agnostic Front concerteaza pentru prima data pe o scena din Romania!

MYRKUR
Cantareata si fotomodel danez, Amalie Bruun a pus bazele proiectului Myrkur din dorinta de a oferi publicului un alt fel de black metal. Proiectul a debutat in 2014 cu EP-ul "Myrkur", produs in totalitate de catre Amalie, si i-a adus adus artistei un contract important cu Relapse Records. Primul album de studio Myrkur, "M", a fost lansat in 2015 si a fost produs de catre Kristoffer Rygg (Ulver), avandu-i pe Teloch (Mayhem, Nidingr) la chitara si Oyvind Myrvoll la tobe (Dodheimsgard, Nidingr).

Nox Vorago
Promotori ai curentului Symphonic & Melodic Black Metal din Suedia inca din anul 2006, Nox Vorago produc metal de esenta extrem de apreciat de catre fanii genului. Nox Vorago au cantat alaturi de Six Feet Under in turneul pe care americanii l-au sustinut in Europa, in 2013.

Pokerface
Infiintata in Moscova, in 2013, Pokerface livreaza un amestec energic de thrash si death metal condimentat cu growlurile solistei Alexandra LadyOwl. Cel mai recent album al trupei, "Game on", a fost lansat in data de 31 martie. Pokerface a impartit scena cu formatii precum Death DTA, Megadeth si Kreator.

MartYriuM
Proiectul MartYrium a luat nastere in 1999 fiind fondat de catre chitaristul Count Mortem a carui viziune muzicala a pus bazele scenei de metal extrem din Malta. MartYrium se afla la cel de-al patrulea album de studio, “Destiny Wore A Bondage Mask” (2016), si este una dintre cele mai apreciate trupe "female fronted" din Europa.

Arkana Code
Italienii de la Arkana Code isi impacheteaza mesajele in piese agresive, insa presarate cu pasaje laborioase de chitara ce creeaza un contrast muzical atipic genului. Cel mai recent album al trupei, "Brutal Conflict", livreaza, in unsprezece piese executate cu precizie chirurgicala, visceralitatea specifica genului death metal.

Cretura
Cretura este o formatie tanara de Symphonic Metal din Norvegia a carei compozitii transcend intr-un melanj hipnotizant dintre vocea cristalina a solistei Sara M si intrumentalul atmosferic, brutal si apasator. Cretura aduce publicului romanesc cel mai recent material de studio pe care il semneaza, "Fall Of The Seventh Golden Star".

Diying Gorgeous Lies
Povestea Diying Gorgeous Lies incepe in 2009 cand cei cinci membri ai trupei au hotarat ca au un cuvant greu de spus in metalul german. Pe buna dreptate, Diying Gorgeous Lies, impreuna cu frumoasa lor solista Liz Gorgeous, reprezinta doza de thrash ce nu trebuie sa lipseasca niciunui festival metal. Formatia a impartit scena cu Arch Enemy, Equilibrium si se afla in prezent in turneul alaturi de Testament si Prong.

Enemynside
Infiinta in 1999, in Roma, Enemynside livreaza un mix contagios de thrash metal amestecat cu groove si alternative metal. Cu trei albume lansate si numeroase concerte sustinute in Europa, Enemynside sunt o reteta perfecta pentru fanii Stone Sour, Nickelback sau Alter Bridge.

5rand
5rand este o formatie tanara de thrash metal ce a luat nastere in Roma, Italia. Inca de la primul album, "Sacred/Scared", membrii 5rand si-au demonstrat profesionalismul in compozitii thrash metal ornamentate cu elemente industriale in care vocea solistei Julia Elenoir livreaza cu usurinta atat partile clean cat si cele cu growluri.

Materia
Materia este o formatie relativ tanara din Szczecinek, Poland, insa extrem de prolifica. Primul album al trupei "Case Of Noise" a fost lansat in 2013 si reprezinta o combinatie ingenioasa intre groove metal, metalcore si hardcore. Materia a concertat pe aceeasi scena cu Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Dog Eat Dog, Hunter, Decapitated si Frontside.

Within The Nova
Within the Nova este o trupa metalcore din Timisoara infiintata in decembrie 2015. In prezent, din componenta sa fac parte Diana 'Saska' Pascutiu (voce), Alex Rizea (chitara/voce), Zsolt Mondovici - (chitara), Akos Mondovici (bass) si Richard Ebner (tobe). Trupa isi trage seva de inspiratie din diverse genuri muzicale precum industrial, metalcore sau electronic, rezultand un sound dinamic si expresiv, caracterizat prin voci clean si scream-uri, riffuri agresive de chitara, solouri melodice, breakdownuri, sintetizatoare, si tematici atmosferice.



Abonamentele pentru Metalhead Meeting se gasesc in format electronic pe http://www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara la urmatoarele preturi:

  • pana pe 1 iunie: 170 de lei Acces General si 220 de lei Golden Circle, 95 de lei biletele de o zi
  • pana pe 24 iunie: 185 de lei Acces General si 235 de lei Golden Circle, 110 de lei biletele de o zi
  • 200 de lei Acces General si 250 de lei Golden Circle, 120 lei biletele de o zi



Mai multe detalii gasiti la http://www.metalheadmeeting.com


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top