Noutăți și comunicate

Zdob şi Zdub lansează un videoclip nou, alături de Irina Rimes

27 noiembrie 2019
Zdob şi Zdub lansează un videoclip nou, alături de Irina Rimes
Formaţia Zdob și Zdub lansează încă un single de pe albumul proaspăt lansat - Bestiarium, al zecelea material discografic din carieră şi totodată o colecţie de 14 melodii. Zdob şi Zdub a prezentat publicul până acum 5 single-uri de pe album: "Ursul", "Lupul Solidar", "Omul Liliac", "Colindul leului" şi "India mă cheamă".

https://www.youtube.com/watch?v=HG4__bwU-Tc
Piesa "Sânziene" este compusă de către Mihail Gîncu, cu un text de Roman Iagupov.

Roman Iagupov, Zdob și Zdub declară
Piesa 'Sânziene' am compus-o în timpul concediului creativ din Munții Carpați. Hoinărind prin pădure, izolat de civilizație, cu telefonul deconectat, în imaginația mea au apărut imagini din basmele și traditiile populare. Natura însăși mi-a șoptit, mi-a amintit despre tradiția mistică și personajele feerice - Sânzienele. Aș zice, chiar le-am 'zărit' în poieniță, în mijlocul Codrilor seculari.

Am coborât din munți la hanul din Oituz, unde ne-am cazat cu toată trupa, și i-am povestit lui Mihai (chitară bas, autorulul pieselor ZsZ) despre viziunea mea. Mihai a prins ideea și a fredonat câteva note - lietmotivul piesei. A fost acel moment magic, când minunea se întamplă parcă de la sine. Melodia a venit firesc și usor... Ca și toate minunile din lume, când puzzle-ul devine un întreg. Dar, am simțit că doar o voce feminină ar accentua atmosfera mirifică a melodiei și a textului. Peste câteva luni am fost invitați la concursul Vocea României. Acolo am întâlnit-o pe Irina Rimes. Din primele minute, comunicarea noastră a fost pe aceeasi undă. Am simțit că e o persoană sensibilă și sinceră. În acel moment am ințeles că Irina e 'Sânziana' noastră. Prin febra turneului de lansare am reușit să croim o jumătate de zi pentru a filma videoclipul în imprejurimile Bucureștiului. Clipul a fost realizat de o echipă tânară din România, cu care am avut plăcerea nu doar sa filmăm, dar și să comunicăm despre cinematografie. Vă prezentăm acest clip văratic acum, în ajunul concertelor de lansare la București, Iași, Brașov și Chișinău, unde veți putea auzi piesa live.


Irina Rimes spune
Am fost fană ZsZ de când mă stiu. Anul trecut am avut şansa să ne cunoaştem la Vocea României, unde i-am invitat să cânte împreună cu finalista mea, Dora Gaitanovici. A fost un moment pe care nu-l voi uita niciodată, pentru că am legat o prietenie frumoasă şi din această prietenie a ieşit piesa Sânziene. Este una dintre cele mai dorite colaborări din portofoliul meu.


Concertul de lansare al noului album Bestiarium va avea loc la Bucuresti, la Sala Palatului, pe 28 noiembrie 2019, iar pe 8 noiembrie, Zdob şi Zdub a început turneul naţional cu acelaşi nume.

Concertul de lansare al noului album Bestirium va avea loc la:
  • București, Sala Palatului, 28 noiembrie 2019. Bilete:http://bit.ly/2QPuMxD
  • Brașov, Kruhnen Musik Halle, 29 noiembrie 2019. Bilete:http://bit.ly/35mrqGh
  • Iași, Casa de Cultură a Studenților, 30 noiembrie 2019. Bilete:http://bit.ly/2QPuMxD
  • Chișinău, Teatrul "E. Ionesco", 11 decembrie 2019. Bilete: http://bit.ly/2OW6gIP

Ascultă / Descarcă albumul "Bestiarium": https://ZdobSiZdub.lnk.to/Bestiarium

De peste 20 de ani, Zdob și Zdub a găsit cheia către inima iubitorilor de sonorităţi inovative, cu un un mix muzical original, în care se întâlnesc intensitatea urbană și spiritul rural. Piesele Zdob și Zdub combină elemente etno, folclorice, hip-hop, drum'n'bass, jungle şi punk, într-un mod unic și captivant.

Zdob și Zdub a susținut sute de concerte în peste 30 de țări, a participat la zeci de festivaluri de importanță internațională, cucerind publicul prin energia și autenticitatea lor. Formația a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers sau Linkin Park.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top