Noutăți și comunicate

Year of No Light si Loell Duinn sunt inca doua tupe confirmate la Dark Bombastic Evening 3

24 ianuarie 2011
Year of No Light si Loell Duinn sunt inca doua tupe confirmate la Dark Bombastic Evening 3
Dark Bombastic Evening 3Editia a treia a festivalului Dark Bombastic Evening se va desfasura intre 19 si 20 august 2011 in Alba Iulia.

Trupele confimate :
- Rome (Luxemburg),
- Alcest (Franta),
- Dirty Granny Tales (Grecia),
- Vulture Industries (Norvegia),
- Les Discrets (Franta),
- Hexvessel (Finlanda / UK),
- Draconian (Suedia),
- Roma Amor (Italia),
- Year of No Light (Franta),
- Loell Duinn (Croatia).


Puteti citi mai jos cateva detalii despre trupele Year of No Light si Loell Duinn, acestea fiind cel mai recent confirmate trupe la acest eveniment.




Year of No Light (Franta)
http://www.myspace.com/yearofnolight


Dupa zece ani de la infiintare, Year of No Light este astazi considerata de intreaga presa muzicala de specialitate revelatia scenei Stoner Sludge Shoegaze Ambient dar si una dintre cele mai enigmatice si inovative trupe de gen. Anul acesta muzicienii sunt invitati de catre celebrul festival Roadburn sa sustina 2 reprezentatii diferite alaturi de trupe legendare (Candlemass, Winter, Earth), un eveniment ce se bucura de o recunoastere fantastica, biletele vanzandu-se in totalitate in doar 2 ore!


Combinatia originala de Psychedelic, Experimental, Post-Rock si Doom face din Year of No Light o marca Post Metal reper pentru multe din trupele de astazi. Echipa este formata din 9 persoane care va fi pregatita sa ne dezvaluie la Alba Iulia, in seara de 19 august, o abordare in premiera pentru Romania si un show ce va integra ingenios partea muzicala cu dimensiunea vizuala. De la un live soundtrack al filmului horror din 1932, "Vampyr" regizat de catre Carl Theodor Dreyer a " considerat de catre multi critici ca fiind unul dintre cei mai talentati regizori din istoria cinematografiei - si pana la interpretarea unor piese de pe fabulosul "Ausserwelt", Year of No Light ne vor arunca intr-un univers pe cat de intunecat, apasator, naucitor pe atat de zgomotos, misterios, introspectiv! "Vampyr" si-a gasit sursa de inspiratie in nuvela "Carmilla" apartinand lui Joseph Sheridan Le Fanu si publicata cu un sfert de secol inaintea lui "Dracula" scrisa de cunoscutul Bram Stoker. Conexiunile dintre subiectul filmului si locatia evenimentului pot poate parea "exotice" pentru prietenii festivalului care vor calatori de peste hotare, dar lasam aici imaginatia fiecaruia sa isi creeze propriul univers.

http://www.youtube.com/watch?v=AYPCFcHd4_8

Energia degajata de intensitatea muzicii probabil ca va soca publicul neinitiat dar va rezona perfect cu transa in care vor intra fanii Stoner Sludge o trupa fantastica live, o experienta incredibila, marcanta pentru oricine!

http://www.youtube.com/watch?v=mDgXtbdxLsw



Loell Duinn (Croatia)
http://www.myspace.com/loellduinn


Din Croatia vine o trupa care anul trecut, la cel mai mare festival Goth din lume, WGT din Leipzig, a reusit sa ridice audienta de pe scaunele unei selecte sali de teatru chiar dupa prima piesa! Si erau peste 600 de persoane care vedeau pentru prima data la lucru o trupa complet necunoscuta, Loell Duinn! Croatii au interpretat ireprosabil si cu o dedicare totala un set spectaculos de piese! Dimensiunea Ethereal imbinata cu cea Sacrala, atingerile balcanice, orientale, mediteraniene... apoi combinatia de instrumente moderne cu cele traditionale etnice (flaut, acordeon, tuba, piano/synth") confera spectatorului un tablou virtual original iar vocea feminina chiar te imbie spre visare, plutire" totul structurat rafinat, sincronizat perfect si conturat printr-un melanj unic cu iz pe cat de melancolic, pe atat de misterios si antic. Muzicienii din Loell Duinn activeaza pe scena muzicala din 1995, grupul de fata luand nastere in 2002, dar in 2005 au decis sa intrerupa activitatea pana anul trecut. Dupa doar cateva concerte sustinute in 2010, croatii au reusit sa-si castige multi fani iar muzica lor continua sa se faca cunoscuta in intreaga Europa, ei urmand sa lanseze nu peste mult timp un split CD ce va contine alte piese decat cele incluse pe albumul "Retrospective...". Loell Duinn va veni la Alba Iulia, pe data de 20 august, cu un recital unic, adaptat si prelucrat la anul 2011, in formula de cvintet. O muzica pentru fanii Arcana, Dead Can Dance, Ataraxia, Narsilon.



Va asteptam in Cetate, pentru a participa la un festival (primul outdoor organizat de DonisArt) nascut din pretuire pentru arta de calitate si care si-a propus sa fie o simpla dar sigura poarta spre evadarea din cotidianul pragmatic si din ce in ce mai depersonalizat! Nu ne dorim sa fim concurentii nimanui, nu ne bucuram sa fim incadrati sau comparati, nu intentionam sa promovam doar anumite stiluri muzicale, nu este intentia noastra de a ne abate de la Spiritul Underground, chiar daca semantica acestor cuvinte poate deruta sau lasa deschisa usa spre dezbateri (in)utile despre: stil muzical, vizibilitatea trupei, atitudine, perceptie, comportament" incercam doar sa sustinem exprimari originale, de calitate, create de artisti dedicati propriilor obsesii" cautam, descoperim, tatonam, experimentam, dezvoltam" si, nu in ultimul rand, ne-am bucura sa putem contura o platforma de prieteni care sa creada in ceea ce incercam sa facem si, in timp, sa aducem in Romania, in locatii cat mai interesante, in conditii civilizate, trupe si artisti inovativi mai putin promovati sau altii care isi doresc neconditionat sa ne cunoasca!

De asemenea, dorim ca in luna august, la Alba Iulia, sa aflam de la voi si ce alte trupe ati considera ca merita sprijinul DonisArt, ce alte activitati am putea dezvolta, ce alte asteptari ati avea de la DBE, pentru a putea impreuna sa transformam visele in realitate.

Multumiri anticipate pentru intelegere si sutinere!

Prietenii de la RYMA ne pregatesc in februarie o noua legenda culeasa special pentru DBE 3 iar noi vom reveni cu alte detalii curand.


Echipa DonisArt.
www.darkbombasticevening.com
www.DonisArt.ro


Evenimente recomandate

Top