Noutăți și comunicate

YANN TIERSEN revine la SALA PALATULUI in noiembrie 2009

4 noiembrie 2009
YANN TIERSEN revine la SALA PALATULUI in noiembrie 2009
Celebrul muzician francez Yann Tiersen revine in Romania pentru a concerta din nou la Sala Palatului, miercuri, 4 noiembrie 2009.
In 2003, Yann Tiersen isi incheia concertul Solo din Bucuresti in aplauzele publicului impresionat de virtuozitatea interpretarii si calitatea compozitiei "Good Bye Lenin" in fata pianului, a viorii si a renumitului acordeon. De atunci, Tiersen a compus trei albume si a cantat in toata lumea pe cele mai faimoase scene.
A lansat noua albume de studio si trei inregistrari din concertele sale in 14 ani de activitate. Albumul "Yann Tiersen & Shannon Wright", apare in 2004, iar "Les Retrouvailles", album de mare succes produs in colaborare cu renumiti interpreti francezi, este lansat in 2005. Anul trecut compune coloana sonora pentru Tabarly, documentarul lui Jacques Perrin despre parintele iahtingului francez.
A colaborat cu trupele franceze "Noir Desir", "Red Cardell", "Bastard", si cu britanicii de la "The Divine Comedy", trupa lui Neil Hannon. Este membru in "This Immortal Coil", trupa dedicata reinterpretarii pieselor "Coil". Artistul canta in luna septembrie 2009 cu Orka, cvintetul experimental din insulele Feroe, intr un turneu in Germania si Polonia.
Tiersen apare pe scena in multiple ipostaze: acompaniat de orchestra si multi invitati, cu un basist/percutionist si un chitarist alaturi schimband pianul cu acordeonul sau vioara chiar si chitara electrica pentru piesele cu volum ridicat, atunci cand muzica de avangarda intalneste sonoritatile genului rock.
La Bucuresti artistul va fi insotit de sase muzicieni pregatiti pentru un concert integral marca Yann Tiersen, cu tobe, chitari si multe alte instrumente. Se remarca solista Christine Ott si prezenta pe scena a instrumentelor cu unde Martenot. Se pregateste o seara speciala de noiembrie.
Concertul va incepe la ora 20:00. Biletele, in valoare de 50, 70, 125, 155, 210 RON, sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, a librariilor Carturesti si online pe myticket.ro si eventim.ro incepand de luni, 21 septembrie 2009.

Acesta este un eveniment ARTmania.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top