Noutăți și comunicate

Within Temptation este primul headliner anuntat pentru ARTmania Festival 2013

18 februarie 2013
Within Temptation este primul headliner anuntat pentru ARTmania Festival 2013
Festivalul ARTmania anunță primul headliner pentru 2013: Within Temptation, una dintre cele mai faimoase trupe rock din lume. Celebrii pentru show-urile lor extravagante, un amestec sublim de eleganță cu o interpretare melodramatică și puternice compoziții "metal", artiștii olandezi vor urca pe scena din Sibiu, vineri 9 august 2013.

Fondată în 1996 de chitaristul Robert Westerholt și fermecătoarea soprană Sharon den Adel, Within Temptation s-a făcut imediat remarcată ca fiind una dintre cele mai carismatice trupe de "symphonic gothic metal" din istoria muzicii ultimei decade.


Ceea ce a scos cu adevărat la lumină giuvaerele olandeze a fost cel de-al doilea album, "Mother Earth" (2000), care a atras o vizibilitate mult mai mare din punct de vedere comercial, înregistrând vânzări de 2.8 milioane CD-uri și DVD-uri lansate în 48 de țări, 30 de premii Gold and Platinum, 2 premii MTV European Music Awards, 2 premii World Music Awards și multe alte semne ale unei evoluții încununate de succes.

Turneele intensive completate de o muncă de studio plină de pasiune și următoarele două discuri, "The Silent Force"(2004) și "The Heart Of Everything"(2007), au mărit numărul fanilor din întreaga lume și au stabilit noi standarde în zona rockului și metalului simfonic.


Odată cu lansarea DVD-ului "Black Symphony", care prezenta cel mai ambițios concept de live show la momentul respectiv, Within Temptation a devenit o figură legendară a scenei internaționale de symphonic metal. "Black Symphony", un concert senzațional care a avut loc pe 7 februarie 2008, a fost filmat pe Ahoy Arena, în Rotterdam, unde Within Temptation a performat în fața a 10.000 de spectatori, alături de Metropole Orchestra, corul clasic Pa'dam și împreună cu invitați speciali precum Keith Caputo (Life of Agony), Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering) și George Oosthoek (Orphanage). Măreția spectacolului a fost sporită de prezența unor performeri acrobați, de minunatele costume și a fost intensificată de jocul de lumini și efectele pirotehnice surprinzătoare.


Cel mai recent album "The Unforgiving", marchează o schimbare radicală în ceea ce privește muzica și imaginea Within Temptation, aducând o nouă perspectivă asupra universului plin de diversitate și versatilitate al trupei. Bazat pe un background muzical multilateral, LP-ul cu numărul cinci dovedește plăcerea de explorare a sound-ului, rezultând într-un material fascinant care se detașează de o abordarea muzicală simfonică și pendulează între teme "gothic metal" și piese cu influență pop, mai potrivite pentru radio.

Noua orientare vizuală se regăsește nu doar pe coperta albumului, ci și într-o carte de benzi desenate, iar cele trei clipuri ale pieselor "Faster", "Shot In The Dark" și "Sinéad" imprimă discului un plus de dramatism și dinamicitate.


"Se dovedește că există un motiv pentru care sound-ul The Unforgiving este cinematografic: trupa a lansat o serie de scurtmetraje (și chiar o carte de benzi desenate), soundtrack-ul lor fiind constituit din piesele de album. Un album de concept care nu se lasă încărcat de poveste este o raritate, dar este ceea ce Within Temptation a reușit să creeze prin The Unforgiving"- http://www.allmusic.com


"Nu am vrut să scoatem un album de concept tradițional, în care pur și simplu inventezi o poveste și scrii versurile ca s-o prezinți. Ceea ce ne-a inspirat să scriem un vers sau un cântec este ceea ce am făcut în trecut, când am citit o carte sau am văzut un film și aceasta este abordarea pe care ne-am dorit-o. Avem 12 piese și un sountrack pentru poveste", explică Westerholt.

În noiembrie 2012, Within Temptation a avut încă o apariție live de excepție, într-un show extraordinar numit "Elements", acompaniată de Il Novecentro Orchestra și o mulțime de artiști de excepție, invitați special pentru a sărbători cea de-a cincisprezecea aniversare a trupei.

Pregătiți-vă să fiți surprinși de un performance impresionant marca Within Temptation și să vă lăsați fermecați de vocea angelică a lui Sharon, vineri 9 august, în Piața Mare din Sibiu.

De opt ani, Festivalul ARTmania reunește artiști din toate colțurile lumii, promovând schimbul intercultural într-unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa de Est: Sibiu. Cu sprijinul partenerilor săi, platforma culturală ARTmania oferă iubitorilor de artă un program cultural variat ce include concerte, expoziții, workshop-uri și alte evenimente dedicate artelor frumoase. În 2013, Festivalul ARTmania are loc în perioada 5-11 august și este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Biletele și abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achiziționate de pe shop.artmania.ro din orice țară, iar pentru publicul din România acestea sunt disponibile și în rețeaua Eventim și pe myticket.ro, la prețul de 80 lei/abonament și 70 lei/zi, până la sfârșitul lunii februarie, ajungând la 150 lei/abonament și 100 lei/zi în perioada festivalului.

Urmăriți http://www.artmaniafestival.ro și http://facebook.com/ARTmania.Festival pentru a afla ultimele noutăți.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top