Noutăți și comunicate

WildSide a lansat videoclipul piesei Cosmar

15 februarie 2020
WildSide a lansat videoclipul piesei Cosmar
Trupa WildSide (Bucuresti) a lansat al doilea videoclip al formatiei pentru promovarea melodiei "Cosmar", o compozitie proprie care se va regasi si pe EP-ul trupei "Wild & Electric" ce va aparea in luna martie a acestui an.


Detalii despre "Cosmar"

In antiteza cu denumirea piesei, mesajul videoclipului este unul pozitiv si pune accent pe faptul ca muzica poate fi vazuta ca o forma de terapie cu ajutorul careia iti confrunti proprii demoni interiori. Pentru a transmite aceasta idee atat cu ajutorul scenariului, cat si prin efecte vizuale, au fost alese pentru inspiratie cateva videoclipuri si filme de referinta din domeniul thriller/horror/drama. Astfel, "Cosmar" marcheaza cateva premiere atat pentru gasca WildSide, cat si pentru industria de muzica din Romania!

Este primul videoclip rock in care au fost introduse efecte vizuale (CGI effects), folosindu-se in cadrul filmarilor tehnologia green screen. De asemenea, cadrele au fost filmate in exclusivitate cu telefonul (pentru impatimiti, dezvaluim doar ca telefonul are sistem de operare Android) si cu ajutorul unui program special folosit in productia de filme. Cu un buget aproape inexistent, s-a incercat gasirea unor solutii practice si ingenioase pentru ca produsul final sa sa se ridice la nivelul si calitatea actuala a unor videoclipuri asemenatoare ale unor nume mari din domeniu. O alta premiera este faptul ca membrii trupei au fost nevoiti sa recurga la actorie, au jucat chiar si roluri duble pentru punerea in scena a povestii din spatele acestui clip, niciunul dintre ei neavand experienta la acest capitol.

Filmarile pentru "Cosmar" s-au intins pe parcursul a mai multor saptamani, in mai multe locatii din Bucuresti: Colegiul Tehnic Petru Maior, Fermele Boja, zona exterioara a clubului Quantic si moara lui Assan, monument istoric de valoare nationala care face parte din patrimoniul industrial al Romaniei. Au fost multe schimbari de costume, echipament tehnic si recuzita, machiaje speciale si munca de regie pana la ore inaintate in noapte!

"Cosmar" marcheaza debutul regizoral si de montaj al lui Razvan Dragu, un vechi prieten al trupei care a adus in acest mix experienta platourilor de filmare pentru productii ale unor mari case de film internationale, ca Warner Bros. Pe durata filmarilor, Razvan a anuntat trupa ca datorita numarului mare de ore si cadre adunate, ulterior lansarii videoclipului, va pregati si un film de scurt metraj dedicat povestii videoclipului, un proiect ambitios avand drept actor principal - trupa WildSide!

Ineditul acestui clip il presupune faptul ca am incercat sa cream un produs unic in Romania, unic mai ales pentru piata de muzica rock din underground. Am dorit sa iesim un pic din conventional, mai ales ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai avut un material video oficial. Nicio alta trupa nu a mai realizat ceva in acest gen, si mai ales o trupa de nivelul nostru, in mare parte din cauza lipsei unei finantati considerabile prin care sa poata sustine un astfel de proiect. A fost o adevarat provocare, pe alocuri chiar un cosmar de-a dreptul! Insa, acolo unde am dat de greu si nu au fost bani, pot spune ca am descoperit oameni dedicati care au facut tot posibilul sa ne fie alaturi si sa ne sprijine ideea wild! Le vom fi vesnic recunoscatori!
(Julia @ WildSide)

"Cosmar" poate fi urmarit pe platforma online Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=3nji7aJTJnI
WildSide Romania
Facebook: https://www.facebook.com/WildSideRo
Instagram: https://www.instagram.com/wildside_ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top