Noutăți și comunicate

White Walls lanseaza al doilea CD

10 octombrie 2013
White Walls lanseaza al doilea CD
White Walls, una din cele mai apreciate formatii ale scenei metal din Romania, revine in aceasta toamna cu un al doilea material discografic.

Intitulat "Escape Artist", discul marcheaza finele unei pauze discografice de 3 ani, perioada in care trupa a sustinut numeroase concerte, atat in tara cat si peste hotare, unde a ajuns revelatia festivalului olandezProgPower.

Cele 13 piese incluse pe disc reprezinta o calatorie, atat conceptual cat si la nivel de compozitie si inregistrari, albumul purtand amprenta a trei studiouri cu renume - Next Dog Studio (Bucuresti), Luna Recording Studio (Cluj-Napoca), unde Oliver Vegh a fost responsabil pentru inregistrarea vocilor, si NoCity Studio (Bucuresti).

Iar pentru ca intregul concept White Walls a capatat rapid o identitate unica, echipa implicata in acest proiect ramane aproape neschimbata. inregistrarile si mixajul sunt semnate de acelasi Marius Costache (http://www.mariuscostache.ro), in timp ce masterizarea i-a revenit de aceasta data lui Alan Douches (http://www.westwestsidemusic.com), cunoscut pentru colaborari cu nume de top precum Killswitch Engage, Mastodon, Kvelertak, Sepultura sau The Black Dahlia Murder. Din aceasta echipa face parte si Mihnea Ioan Grecu (Xlab Solutions), "al cincilea membru" White Walls, a carui sustinere este si de aceasta data prezenta in mod neconditionat.

"Escape Artist simbolizeaza evadarea din lumea reala intr-o lume imaginara, acolo unde totul este posibil. Se poate spune ca artistul isi creeaza univers dupa univers. insa artistul este in esenta om, iar incercarea sa de a crea universul ideal are ca urmare o serie de erori in "constructie". Fiecare piesa reprezinta o stare traita de acest artist, un om visator, bipolar, personaj ce trece rapid de la agonie la extaz, de la calm la disperare. Albumul in sine este o calatorie catre cele mai intunecate ganduri, o lupta cu monstrii din interior, o proiectie a rolului trait in fiecare piesa." declara solistul Eugen Brudaru.

Grafica este din nou semnata de Costin Chioreanu (Twilight13Media), ale carui talent si imaginatie redefinesc conceptul grafic creat acum trei ani.

Tracklist-ul albumului este:
01. Silence
02. Dream Chaser
03. Loose Ends
04. Patience
05. Dead Heart Part I
06. Dead Heart Part II
07. Dead Heart Part III
08. The Masquerade
09. Another Sun
10. World Gone Wrong
11. Escapism
12. Waves
13. Silence (Reprise)

La fel ca si "Mad Man Circus", albumul "Escape Artist" va fi promovat atat printr-un turneu national cat si printr-o serie de concerte in Europa. Lansarea oficiala a discului va avea loc pe data de 10 octombrie 2013, in clubul The Silver Church din Bucuresti, detalii despre eveniment urmand a fi comunicate in cel mai scurt timp.Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă