Noutăți și comunicate

White Walls a lansat un nou single - The Gift - insotit de un lyric video

26 august 2022
White Walls a lansat un nou single - The Gift - insotit de un lyric video
Trupa constănțeană de metal progresiv White Walls revine astăzi în atenția fanilor cu un nou single și lyric video pentru piesa “The Gift”. “The Gift” este prima piesă marca White Walls scrisă cu un subiect impus, special pentru proiectul umanitar MusInk For Humanity. Coperta single-ului și videoclipul au fost concepute de Alexandru Daș care s-a jucat cu filozofia din spatele artei japoneze kintsugi. Piesa a fost mixată de George Lever în studioul G1 Productions (Sleep Token, Monuments).

Fondată în 2009, White Walls și-a pus amprenta pe scena de metal românească cu un stil unic, care împletește adesea elemente de întuneric cu lumină, riff-uri complexe, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Muzica trupei a fost comparată cu trupe populare din scena de metal progresiv: Leprous, The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

La aproape 2 ani de la ultimul album „Grandeur”, trupa dorește să se desprindă de ciclul tradițional de lansare în format lung, concentrându-se mai mult pe lansări de dimensiuni mici.

“The Gift” a fost scrisă pentru un proiect umanitar, MusInk For Humanity; o organizație caritabilă formată din artiști care tatuează, și care au avut acest gând de a scoate o compilație rock/metal cu piese scrise pe teme adiacente ideii de tatuaje.
https://www.youtube.com/watch?v=lI4jbO8sNtw
Despre conceptul piesei, Șerban (bas) spune:
Fiind prima dată când am explorat ideea de a scrie o piesă “la comandă”, mai exact cu subiect cunoscut, ne-am gândit să ne aruncăm cu capul înainte și să vedem ce iese. Eugen a scris niște versuri excepționale, după părerea noastră cele mai bune din cariera noastră de până acum; piesa se învârte în jurul relației artist - subiect. În piesă e ilustrat un dialog între două personaje: un om pe moarte și un artist nelumesc. Primul îl roagă pe cel din urmă să îi “ picteze” pe piele momente importante ale vieții și identității sale, pentru a nu le uita, pentru a “ sigila” ce e în interior, și pentru a simți că lasă ceva în urmă atunci când închide definitiv ochii. Dacă vă place muzica apăsătoare și Memento al lui Nolan, vă va plăcea și The Gift.”Despre procesul de compoziție, Theo (tobe) a spus: “ Procesul nu a fost diferit față de până acum, piesa fiind compusă pornind de la o idee de-a lui Dasu într-un writing camp pe care l-am făcut la începutul anului. “ Greul” a fost pe Eugen, el fiind textierul trupei a picat pe el să facă versurile piesei în acest sens.
Componență:
  • Theo Scrioșteanu - tobe
  • Șerban-Ionuț Georgescu - bas
  • Eugen Brudaru - voce
  • Alexandru-Eduard Dascălu (Dasu) - chitară
Aflati mai multe despre trupa White Walls pe pagina lor de facebook.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top