Noutăți și comunicate

Vision Redesign - Dark Bombastic Evening 3

8 august 2011
Vision Redesign - Dark Bombastic Evening 3
DBE se dorește a fi o platformă artistică Underground care să susțină exprimări unice, inovative, interesante, create de suflete frumoase și talentate, care doresc să-și împărtășească și cu alții obsesiile lor creatoare.

Dacă pe linie muzicală platforma DBE 3 oferă oportunitatea de a fi văzute live 12 trupe de interes în întreaga Europă, pe linia de grafică Costin Chioreanu vine cu un set de lucrări unice, pregătite de foarte mult timp cu multă atenție și care, la DBE 3, va îmbina inteligent partea vizuală cu cea muzicală.

A venit timpul sa punem reflectoarele acum și pe o altă exprimare artistică: fotografia...

Ioana Andreea Popescu este un talentat fotograf care "respiră" în viața de cu zi alături și prin obiectivul aparatului foto, care caută să exprime nonverbal rostiri și vocalize mai mult sau mai puțin cotidiene, mai mult sau mai puțin convenționale. Devotamentul și determinarea Ioanei pentru fotografie ne-a copleșit, așa că am decis să-i oferim oportunitatea de a prezenta la DARK BOMBASTIC EVENING 3 conceptul VISION REDESIGNED

Ce ne spune Ioana Andreea?

"Fotograful vede lumea altfel, vede culorile diferit, și simte lumina cum simte aerul. Fiecare obiect, loc, figura, peisaj, întâmplare, rezonează cu personalitatea celui care mânuiește aparatul foto. Consider că suntem aici pentru a învăța și pentru a ne dezvolta, și arta este una din cele mai bune modalități de a face asta. Trăirile și gândurile altora sunt puse laolaltă, pentru ca ceilalți să descopere noutatea din ceva vechi, detaliile pe care nu le observaseră.

Suntem toți unici, diferiți, dar trebuie să fim capabili să percepem și să înțelegem și ce nu ne este asemănător, pentru a fi în armonie. Așa cum nu exista alb fără negru, fericire fără tristețe, și noi trebuie să căutăm să nu ne limităm sufletul și mintea în căutări simple.

Pentru a atinge fericirea absolută trebuie să cunoaștem sacrificiul dar și durerea. Abia atunci vom putea aprecia adevărata frumusețe și bogăție a lumii în care trăim. În fotografiile mele încerc să arăt ce consider eu ca fiind frumusețea, în infinitele ei forme.

Dacă stau să mă gândesc la ce înseamnă fotografia pentru mine, nu găsesc cuvinte să explic, îmi vin în minte numai imagini. Fotografia face cuvintele inutile, și oferă minții starea și senzația fotografului la momentul capturării imaginii, fiind una din cele mai frumoase metode de incursiune în sufletul celor din jur.

Am studiat psihologia, dar am ajuns să cunosc Omul prin lentila obiectivului, nemaifiind nevoie de vorbe."

Sinceritatea celor scrise mai sus alături de lucrările pe care le veți putea vizualiza în Cetatea Alba Iulia sperăm să vă ajute să rezonați cu universul artistic al Ioanei, care se află la prima expoziție proprie de artă fotografică.

Echipa DonisArt
http://www.darkbombasticevening.com



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top