Noutăți și comunicate

Violonistul Ara Malikian va sustine un concert la Sala Palatului

25 mai 2024
Violonistul Ara Malikian va sustine un concert la Sala Palatului
Ara Malikian va susține un concert la Sala Palatului din București, sâmbătă, 25 mai 2024. "Acest turneu este un tribut adus acelor ființe care sunt la fel de libere ca păsările cerului ".


Informații despre eveniment

ARA MALIKIAN, unul dintre cei mai străluciți și expresivi violoniști ai generației sale, va concerta în Capitală sâmbătă, 25 mai 2024, la Sala Palatului, în cadrul turneului “THE ARA MALIKIAN WORLD TOUR ”.

Biletele au fost deja puse in vânzare via iabilet.ro la următoarele categorii de preţuri:
VIP - 328 lei
Categoria I - 282 lei
Categoria II - 228 lei
Categoria III - 182 lei
Categoria IV - 152 lei

Cu coama sa rebelă, negră ca cărbunele, ochii parcă pictati cu rimel, hainele extravagante și barba stufoasă, muzicianul Ara Malikian pare mai degrabă a fi un rocker rebel, nicidecum un violonist cu pregătire clasică.

În posesia unui stil personal, făurit din propriile sale origini și experiență muzicală bogată, “vocea” sa artistică a apărut ca o prezență originală și inovatoare pe scena mondială muzicală.

Noul său turneu, care va ajunge şi în România, „THE ARA MALIKIAN WORLD TOUR”, este dedicat în totalitate fiului său.
Este rezultatul urmăririi fiului meu cum creşte, este rezultatul dezvoltării mele alături de el, sunt toate acele sunete și melodii care încearcă să modeleze ceea ce am simțit și m-au inspirat din el și prin fiul meu.
Este o întâlnire cu acel copil care nu aș mai putea fi și aș fi visat să o fiu. Este un tribut adus acelor ființe care sunt la fel de libere ca păsările cerului.
Acest turneu este plin de dinozauri, calamari robotici, mașini ale timpului, piane zburătoare. Acest album este ceea ce noi am uitat și mesajul este atât de puternic: magia de a găsi fiecare zi și fiecare cale din acea zi care te fascinează, oricare ar fi aceasta
a declarat ARA MALIKIAN.

Despre Ara Malikian

Născut în Liban, în anul 1968, într-o familie armeană, Ara Malikian a început să studieze vioara împreună cu tatăl său de la o vârstă fragedă.

Talentul a fost recunoscut și cultivat în ciuda dificultăților întâmpinate din cauza războiului civil din Liban, forțându-l să studieze perioade lungi de timp în adăposturi antiaeriene.

Violonistul recunoaște puterea muzicii și a culturii care a readus un popor divizat după ani de durere și suferință.
Cultura nu se oprește niciodată. În vremuri dificile, oamenii se refugiază în rădăcinile lor, cultura, muzica și esența lor pentru a supraviețui. Populația libaneză este foarte unită acum.
Primul său concert serios l-a susținut la 12 ani iar la 14 ani a obținut o bursă de la Ministerul Culturii din Germania pentru a studia la Hochschule für Musik und Theatre din Hanovra. La vârsta de 15 ani a devenit cel mai tânăr elev care a fost admis în acest prestigios centru.

Ulterior, și-a continuat studiile la Guildhall School of Music & Drama din Londra și a studiat cu profesori renumiți precum Franco Gulli, Ruggiero Ricci, Ivry Gitlis, Herman Krebbers și membri ai Cvartetului Alban Berg.

O neliniște muzicală și umană nediminuată l-au determinat pe Ara să-și aprofundeze relația cu propriile rădăcini armene și să asimileze muzica din alte culturi, precum cele din Orientul Mijlociu, Europa Centrală, America de Sud - Argentina (tango), dar şi din Spania (flamenco).

Violonistul de origine libaneză Ara Malikian își face debutul la Royal Albert Hall în mai 2019. Personalitatea sa irezistibilă și energia fenomenală i-au adus numeroase premii în întreaga lume, făcându-l un muzician foarte apreciat si căutat.

Toate acestea se realizează în cadrul unui limbaj personal în care forța ritmică și emoțională a acestor tipuri de muzică merg mână în mână cu virtuozitatea și expresivitatea marii tradiții clasice europene.

Cu un repertoriu larg, care include majoritatea pieselor importante scrise pentru vioară (concerte cu orchestră, sonate și piese cu pian și muzică de cameră), el a avut în premieră lucrări ale compozitorilor moderni, precum: Franco Danatoni, Malcolm Lipkin, Luciano Chailly, Ladislav Kupkovich, Loris Tjeknavorian, Lawrence Roman și Yervand Yernakian.

Malikian este, de asemenea, unul dintre puținii violoniști care cântă recitaluri pentru vioară solo cu programe care includ cicluri complete, cum ar fi Cele 24 de Capricii de Niccolo Paganini, Cele 6 sonate ale lui Eugene Ysaÿe și sonatele și partiturile lui Bach.

Malikian a fost recunoscut în mai multe competiții de renume mondial, inclusiv premii I la concursurile internaționale „Felix Mendelssohn” (1987, Berlin, Germania) și „Pablo Sarasate” (1995, Pamplona, ​​Spania). În plus, „Zino Francescatti” (Marsilia, Franța), „Rodolfo Lipizer” (Gorizia, Italia), Jeunesses Musicales” (Belgrad, Serbia), „Rameau” (Le Mans, Franța), „International Artists Guild” (New York), SUA) și „Concursul Internațional de Muzică din Japonia”.

În 1993, a primit „Premiul pentru devotament și realizări artistice” din partea Ministerului German al Culturii.

Malikian a concertat în cele mai importante săli de concerte ale lumii în peste 40 de țări de pe cinci continente: New York (Carnegie Hall), Paris (Salle Pleyel), Viena (Musikverein), Toronto (Ford Centre), Madrid (Auditorio Nacional). și Teatro Real), Veneția, Los Angeles, Taipei, Hong Kong, Kuala Lumpur, Cuba, Barcelona, ​​Bilbao și multe altele. De asemenea, a participat la festivaluri la Aspen, Colamar, Prades, Schleswig-Holstein, Braunschweig, San Sebastian, Segovia, Bergen, Freden, Metlach și Praga.

Malikian a colaborat cu numeroase figure artistice, precum: Joaquín Cortés și Belén Maya, compozitori de filme (Pascal Gainge și Alberto Iglesias, alături de care a înregistrat coloana sonoră pentru „Talk to Her”).


Evenimente recomandate

Top