Noutăți și comunicate

Ville Valo, fostul cântăreț HIM, reacționează la videoclipuri vechi ale trupei sale

14 aprilie 2023
Ville Valo, fostul cântăreț HIM, reacționează la videoclipuri vechi ale trupei sale
Dacă numele HIM nu declanșează asocieri imediate pentru unii dintre noi, ar trebui să reacționați rapid atunci când auziți melodiile „Wicked Game” sau „Join Me In Death”. Deși trupa finlandeză (înființată pe atunci sub numele His Infernal Majesty) nu mai există de șase ani buni, formația din jurul lui Ville Valo a modelat genul love metal la sfârșitul anilor 1990 și pe tot parcursul anilor 2000. Trupa a fost, de asemenea, un invitat binevenit pe listele de redare ale posturilor de radio germane. „Join Me In Death” este una dintre melodiile lor cele mai de succes din Germania și a rămas pe locul 1 în topuri timp de 22 de săptămâni. Chiar și în restul Europei, HIM a fost considerată una dintre cele mai de succes trupe rock ale timpului lor.

Chiar dacă membrii trupei HIM se cunosc de când erau adolescenți, în 2017, după mai bine de 25 de ani împreună, la un moment dat, aceștia și-au luat rămas bun. Dar Ville Valo, fostul solist al trupei HIM, este departe de a fi terminat cu muzica. În timpul pandemiei, a lucrat la albumul său solo de debut, Neon Noir, care a fost lansat la începutul anului 2023. Acest lucru s-a întâmplat aproape de unul singur - fără trupă, pentru că el a cântat la toate instrumentele.

Cu ocazia turneului său VV / Neon Noir 2023, cei de la DIFFUS l-au invitat în studioul lor înainte de ziua spectacolului său de la Berlin și i-au arătat videoclipuri vechi HIM. Printre altele, își amintește cât de scump era să filmezi videoclipuri muzicale în comparație cu azi:
YouTube și toate astea schimbă întregul „cum cheltuiești banii”. Îmi amintesc când am făcut „Wings of a Butterfly” (...) – a fost o jumătate de milion de dolari; în zilele acelea cam așa arătau bugetele...
spune Ville Valo.
Urmărește interviul integral pe canalul de YouTube DIFFUS:

https://www.youtube.com/watch?v=0ZH569Zi3kg
Vă reamintim că Ville Valo s-a alăturat lineup-ului Metalhead Meeting ca si cap de afis pe data de 26 mai 2023. Setlist-ul va include cu preponderenta piese HIM dar si piese proprii, inclusiv de pe albumul lansat recent, Neon Noir.

Alte trupe confirmate, ce vor canta in mare majoritate pe cea de a doua scena: Black Sonic Pearls, Rhemorha, Oyd, Black Tooth, Fuelled by Fear, Ironwill, Sense of Fear, Nest of Plagues, Spektrum si Psychorepaths.
Biletele pentru festival se gasesc aici.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top