Noutăți și comunicate

Valentin Farcaș - Experimental Solo Guitar

24 octombrie 2022
Valentin Farcaș - Experimental Solo Guitar
Valentin Farcaș, unul dintre cei mai buni și mai enigmatici chitariști români, vine pe 24 octombrie la Control Club, într-un concert unic, unde chitara electrică va trece de la rock la blues, și de la psychedelic la free jazz, într-un amalgam experimental, în care virtuozitatea instrumentală și talentul componistic își dau mâna.

Membru fondator și compozitor al formațiilor de rock progresiv și jazz-rock, Experimental Q și Experimental Q2, ai anilor 1970, Valentin Farcaș și-a pus amprenta asupra stilurilor acestor trupe, prin sunetul explorator de chitară, orchestrațiile complexe și atmosfera sumbră, provenită din lecturi esoterice. În anii 1980, Farcaș a lăsat deoparte sunetul electric, influențat de Robert Fripp și John McLaughlin, activând în ansamblul de muzică veche Musica Antiqua, compunând muzică de teatru și susținând recitaluri de muzică renascentistă, sau de jazz, la marile festivaluri ale vremii, precum cel de la Sibiu. Stabilirea în Germania l-a făcut să se întoarcă la prima dragoste, rock-ul: trupele Silvie Rider Band și Havoc stau mărturie în acest sens. Conservatorist prin educație, rocker prin atitudine, perpetuu căutător (sonor și nu numai) prin voia proprie, dar și a lucrurilor, Valentin Farcaș a acumulat, de-a lungul timpului, o experiență muzicală greu de egalat.

Pe 24 octombrie, orele 20:00, la Control Club, Farcaș va împărtăși o parte din acest univers sonor, creat în timp, invitându-ne într-o călatorie astral-muzicală cu totul specială: de la solouri de blues incisiv și ritmuri de rock, la pasaje de psychedelic spațial și inserții de free jazz, de la piese compuse inițial pentru chitară clasică, dar electrizate acum, la omagii instrumentale aduse marilor trupe rock, care au marcat tinerețile atâtor generații.

La concert vor fi disponibile viniluri cu ultimul album Exprerimental Q, "Dans marțian".


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top